جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
نسخ قدیمی قرآن

حوزه / مجموعه‌ای ارزشمند از کتب قدیمی مذهبی و نسخ قرآن به قدمت ۳۰۰ سال در جنوب تایلند، به گنجینه‌ای ارزشمند برای مسلمانان و مردم این کشور تبدیل شده ‌است. ابتکار عمل گردآوری اولیه این کتب تاریخی در دست یک مدیر مدرسه متوسطه در شهر ناراتیوات بوده است...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از سان دیلی، مجموعه‌ای دیدنی و ارزشمند از کتب قدیمی مذهبی و نسخ قرآن به قدمت 300 سال در جنوب تایلند، به گنجینه‌ای ارزشمند برای مسلمانان و مردم این کشور تبدیل شده ‌است.

ابتکار عمل گردآوری اولیه این کتب تاریخی در دست محمد لطفی حاجی صمد، مدیر مدرسه متوسطه سامانمیت ویتایا در شهر ناراتیوات بوده که از دو سال قبل تا کنون اقدام به جمع آوری و مجموعه سازی این آثار و کتب قدیمی کرده بود.

او در گفتگو با خبرنگاران گفت: نسخ قرآن گردآوری شده میراث اجداد من هستند و بعضی از آن‌ها نیز از کشورهایی چون یمن، عربستان سعودی و اندونزی به جنوب تایلند آورده شده‌اند. ما همچنین توانستیم نسخه‌هایی از قرآن کریم را از ساکنان محلی به این مجموعه اضافه کنیم.

این مدیر مدرسه افزود: به عنوان مثال، در این مجموعه ارزشمند قرآنی متعلق به سال 1634 از کشور یمن وجود دارد. بعضی از این کتب در شرایط خوبی قرار دارند ولی بسیاری از آن‌ها آسیب‌هایی دیده و برای ارزیابی و مطالعه صفحات نازک و شکننده آن‌ها باید با دقت عمل کرده و از دستکش استفاده کرد.

به گفته محمد لطفی 74 نسخه قرآن مجید توسط متخصصان ترکی مرمت شده و اکنون در اتاق مخصوصی از مدرسه نگهداری می‌شوند و 29 نسخه دیگر نیز هنوز در دست مرمت قرار دارند. احیای این کتب بستگی به شرایطی که داشته‌اند، نزدیک به 8 ماه تا یک سال به طول انجامیده است.

در این مدرسه همچنین در کنار نسخ قرآنی، 15 دسته کتاب و نسخه‌های خطی قدیمی متعلق به علمای فاتونی (که از استان پاتانی در تایلند آمده‌اند) مانند کتب مذهبی، علمی و پزشکی، همچنین دست نوشته‌هایی مربوط به ساختن قایق، در مجموع بیش از 1000 عدد وجود دارند.

ساخت موزه میراث اسلامی

به گفته محمد لطفی، قرار است به منظور حفظ و نگهداری از این گنجینه ارزشمند و تاریخی، وزیر فرهنگ تایلند با مشارکت دولت ترکیه، یک موزه میراث اسلامی در این مدرسه احداث کنند.

او در این باره گفت: انتظار می‌رود که برنامه ساخت این موزه با بودجه‌ای تقریبا 4 میلیارد تومان تا سال آینده به اتمام برسد. امیدوارم که این موزه به یکی از مراکز توسعه میراث اسلامی در کشور تبدیل شود و نه تنها مسلمانان این منطقه را جذب این آثار ارزشمند و تاریخی اسلامی کند بلکه مسلمانان سرتاسر دنیا برای دیدن این نسخ تاریخی بیایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha