دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
مالکوم ترنبول نخست وزیر استرالیا

حوزه / نخست وزیر استرالیا پس از ده‌ها سال، بازدید نخست وزیر از یک مرکز اسلامی را رقم زد و گفت: مسلمانان بخش مورد احترام و ارزشمند خانواده و جامعه استرالیا هستند .

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، به نقل از گاردین، مالکوم ترنبول نخست وزیر استرالیا و رهبر حزب لیبرال این کشور، روز دوشنبه پس از ده‌ها سال، بازدید نخست وزیر از یک مرکز اسلامی را رقم زد و با بازدید از شورای اسلامی ویکتوریا در استرالیا، در جمع خبرنگاران گفت: من می‌خواهم به تک تک شما بگویم مسلمانان بخش مورد احترام و ارزشمند خانواده و جامعه استرالیا هستند و عقیده نداریم که گفتگو درباره جامعه مسلمانان باید تنها از طریق منظر‌های امنیتی صورت گیرد. شما مسلمانان بخشی جدایی ناپذیر از خانواده استرالیا هستید که توسط ارزش‌های مشترک آزادی، دموکراسی و اجرای قانون بهم گره خورده‌اند.

تورنبل در ادامه سخنانش گفت: عامل اتصالی که ما را در کنار همدیگر حفظ کرده، احترام متقابل است. این یک خیابان دو طرفه است. به این معنا که شما به دیگران احترام گذاشته و آن‌ها نیز به شما احترام می‌گذارند و اگر به دنبال ادراک طرف مقابل هستید باید آن‌ها را نیز درک کنید. به این معنا که تک تک ما غنی از فرهنگ و اعتقادات همسایگانمان هستیم.

از سال 1980 تا کنون هیچ یک از نخست وزیران استرالیا به شورای اسلامی ویکتوریا دعوت نشده‌اند. این شورا  پس از حملات مرگبار تروریستی در اروپا، تورنبل را به بازدید از این مرکز دعوت کرده بود. در آن زمان تورنبل، از وجود یک ملت چندفرهنگی موفق در کنار داشتن سازمان‌های امنیتی قدرتمند در جامعه استرالیا اطمینان خاطر داده بود.

تغییر لحن و رویکرد دولت استرالیا در برخورد با مسلمانان

لحن کاملا متفاوت تورنبل با دیگر سیاستمداران غربی با استقبال رهبران سازمان‌های اسلامی در استرالیا مواجه شده و نیل آیکان، مدیر کل شورای اسلامی ویکتوریا در سخنانش گفت: این گفته‌ها فرای انتظارات ما بازدید نخست وزیر استرالیا از یک مرکز اسلامی بود و به نظر می‌رسید نظرات او فروتنانه و واقعی هستند. ما خصوصا شاهد تفاوت‌های آشکار در لحن صحبت و رویکردها بوده‌ایم.

دبیر کل شورای اسلامی ویکتوریا در ادامه گفت:  تقریبا دو سوم 500 هزار مسلمان استرالیایی در سنین زیر 35 سال بوده و نسل جوان را تشکیل می‌دهیم. تمرکز تلاش‌های ما رسیدن به یک انسجام اجتماعی در سطوح بالا است که تنها با با مشارکت مدنی به آن دست خواهیم یافت.

جنید چیمه، یکی از معاونین مدیریت شورا نیز درباره سخنان تورنبل گفت: قطعا این سخنان می‌تواند بسیاری از آسیب‌هایی را که در گذشته توسط سیاستمداران زده شده، برطرف سازد.

راندا کاتان، مدیر اجرای شورای عرب در استرالیا نیز گفت: لحن دولت در رابطه با مسلمانان و اعراب از زمان نخست وزیری تورنبل تغییر کرده؛ همچنین تغییرات زیادی در چگونگی برخورد با افراط‌گرایان نیز مشاهده می‌شود. زبان و لحن مشارکتی و فراگیر او فضایی در جامعه ایجاد کرده که به جای اینکه مانند بسیاری سیاستمداران به دنبال اهریمن جلوه دادن و ایجاد ترس در جامعه باشد، بیشتر در پی راه حلی برای حل مشکلات با همکاری اجتماعی است.

هنوز تغییری در سیاست‌های دولت استرالیا در قبال مسلمانان صورت نگرفته

سیلما احرام، سرپرست جامعه زنان مسلمان استرالیا نیز گفت: البته ما هنوز شاهد تغییرات قابل توجهی در سیاست‌های دولتی نبوده‌ایم و هنوز برای تصمیم گیری زود است. ما هنوز شاهد قوانین شدید امنیتی هستیم که جوانان زیر سن قانونی را مورد بازداشت قرار می‌دهند و به بهانه مبارزه با تروریسم مسلمانان را تحت فشار قرار می‌دهند. به هر حال تورنبل تنها یک نفر در یک دولت است و نباید انتظار داشته باشیم که بتواند یک نفره همه چیز را تغییر دهد.

صمیر داندان، سرپرست جامعه مسلمانان لبنان نیز گفت: تجارب بدست آمده از امواج قبلی مهاجران مسلمان می‌تواند در جذب پناهندگان و مهاجران جدید از جمله 12 هزار پناهجوی سوریه‌ای و دادن ویزای بشردوستانه به آن‌ها مفید باشد. ما نباید 10 سال دیگر به عقب نگاه کرده و از خودمان بپرسیم چرا به این پناهجویان کمک نکرده‌ایم. مالکوم که سخن از تغییر و نوآوری به زبان می‌آورد، باید بداند نوآوری تنها به معنای تکنولوژی نیست، بلکه خدمات دولتی برای کمک به پناهندگان نیز از اقلام نوآوری محسوب می‌شود.

بازدید نخست وزیر از یک مرکز اسلامی

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha