به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، ایگور بارینف رئیس آژانس فدرال امور ملیتهای فدراسیون روسیه و دستیار ولادیمیر پوتین در رأس هیئتی آموزشی دینی، سه شنبه از دانشگاه ادیان و مذاهب بازدید کرد.
بر اساس این گزارش، آقای بارینف و چند تن از معاونانش در حوزه قفقاز شمالی و باشقیرستان روسیه که وی را همراهی می کردند در ابتدای این دیدار مورد استقبال رسمی حجت الاسلام والمسلمین نواب رئیس این دانشگاه قرار گرفتند.
باربنف در ادامه این بازدید با هیئت همراه در نشستی مشترک با معاونان و اعضای هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به گفتگو و تبادل نظر پرداخت و ضمن آشنایی با حوزه فعالیت آن بر لزوم همکاری علمی دو طرف تاکید کرد.
وی در این نشست هدف از این سفر را بررسی الگوهای تربیتی و آموزشی اسلامی در کشورهای مسلمان همجوار روسیه اعلام کرد و افزود که روسیه قصد دارد تا با انجام این بررسی الگویی مناسب را برای آموزش ددینی در این کشور اتخاذ کند.
بارینف دلیل این برنامه ریزی را اوضاع منطقه و پیامدهای گسترش اسلام سلفی و وهابی و تروریسم و افراط گری ناشی از آن دانست که منافع روسیه را به خطر انداخته و بسیاری از شهروندان روسی و آسیای میانه را نیز درگیر جنگ کرده است.
بارینف افزود: ما می خواهیم نظامی آموزشی برای تعالیم اسلامی راه اندازی کنیم تا دیگر جوانان ما برای تحصیل این علوم به کشورهای حامی سلفیسم مانند عربستان سعودی و مصر نروند و با افکاری افراطی و رادیکالی به روسیه بازنگردند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تجربیات این دانشگاه در زمینه تقریب مذاهب و گفتگوی ادیان از طریق تبادل استاد و دانشجو و دیگر اشکال همکاری در اختیار همتایان روسی قرار گیرد.
مشاور پوتین در پایان با اشاره به دیدار روز گذشته اش با دکتر یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور اقلیت ها از پیشنهادش برای برگزاری همایشی مشترک در این زمینه خبر داد و از میزبانانش دعوت کرد تا در این همایش شرکت نمایند.
در این جلسه همچنین آقایان دکتر جاودان معاون پژوهشی، دکتر شریعتمداری رئیس دانشکده فلسفه و آقایان دکتر عارف زاده، مفتاح و انصاری پور از اعضای هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب هر کدام در بیانات کوتاهی بر لزوم مبارزه با افراط گرایی تاکید و برای همکاری دانشگاه در این زمینه ابراز آمادگی کردند.
همچنین حجت الاسلام دکتر مدبر رئیس موسسه اسلامی اویس قرنی در روسیه نیز در این نشست حضور داشت و از ایگور بارینف درخواست کرد تا بستر لازم جهت ایجاد ارتباط سازمان یافته میان دانشگاه های دو کشور برای مطالعه اسلام شیعی مبتنی بر عقل و همزیستی ادیان و مذاهب اتخاذ کند.
انتهای پیام 313/17
نظر شما