شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ |۲۹ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 2, 2024
اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل

حوزه/ برای غلبه بر مشکلات کشور و رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید عزم جدی در کشور داشته باشیم و منابع اقتصادی مانند منابع طبیعی، دانش فنی و منابع انسانی خود را به خوبی شناسایی کنیم.

حجت الاسلام رستمی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه»، گفت: برای اینکه بتوانیم شعار اقتصاد مقاومتی را در جامعه عملیاتی کنیم، باید ابتدا شرایط کشور خود و سایر کشورها را بررسی کرده و ببینیم که در چه وضعیتی قرار داریم.

وی بیان کرد: برای بررسی وضعیت کشور و دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی نباید جناحی مسائل کشور را بررسی کرد و اگر به صورت تعصبی عمل کردیم به جایی نخواهیم رسید.

عضو انجمن اقتصاد حوزه با اشاره به اینکه اقتصاد کشور ما خوب است، ولی در برابر اقتصاد کشورهای قدرتمند دارای ضعف‌های بسیاری است که باید برطرف شود، گفت: در شرایط تورمی نمی‌توانید هیچ برنامه‌ریزی‌ داشته باشید.

وی با بیان اینکه با وجود تورم بالا نمی‌توانیم به اهداف اقتصاد مقاومتی دست یابیم، ادامه داد: وقتی تورم نزدیک صفر باشد شما می‌توانید برای چند سال آینده برنامه‌ریزی کرده و پروژه‌ای را به موقع به سرانجام برسانید، اما به دلیل تورم بالا بسیاری از پروژه‌ها در ایران نیمه کاره می‌ماند و کار مطابق برنامه پیش نمی‌رود.

حجت الاسلام رستمی با اشاره به اینکه مشکل مهم دیگر کشور بدهی عظیم دولت است، گفت: بدهی دولت به پیمانکاران، بانک‌ها و صندوق بازنشستگی بسیار بالا بود و دولت با سیل عظیمی از طلبکاران مواجه شد و از یک دولت بدهکار نمی‌توان توقع زیادی داشت.

عضو انجمن اقتصاد حوزه با اشاره به اینکه مقدار بدهی در ایران شفاف نیست و با این بدهی غیر شفاف نمی‌توان کار کرد، گفت: معوقات بانکی بسیار است و اگر این معوقات باز نگردد، بانک‌ها در دادن وام با مشکلاتی رو به رو می‌شوند.

حجت الاسلام رستمی به مسئله یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: یارانه فقط باید به قشر محروم جامعه و بخش تولید پرداخت شود ولی امروز یارانه به افراد میلیاردر نیز پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: در بحث خصوصی سازی نتوانستیم فعال و موفق باشیم و تعداد بسیاری از بنگاه‌های تجاری تعطیل شده است؛ بحث مسکن مهر را نیز داشتیم و در عین اینکه موفق بود، ولی پول عظیمی از دولت را صرف خودش کرد.

عضو انجمن اقتصاد حوزه  با بیان اینکه واردات به کشور ما بسیار بالا بود و این واردات بالا موجب شد که تولید ضعیف شود، گفت: کشور ما واردات زده شده است و این واردات زدگی موجب می‌شود که مردم تمایل به خرید اجناس خارجی داشته باشند.

حجت الاسلام رستمی ادامه داد: پول سرگردان در کشور ما بسیار زیاد است و پول‌های بسیاری که چاپ شده هدفی ندارد.

وی به مؤلفه‌های آغاز یک کسب و کار در کشور اشاره کرد و گفت: مراحل شروع یک کسب و کار در ایران زیاد است در حالی که در کشورهای پیشرفته این مراحل بسیار کم است.

عضو انجمن اقتصاد حوزه با بیان اینکه اگر بخواهیم مشکلات را حل کنیم، نیازمند یک عزم ملی هستیم، عنوان کرد: این مشکلات بسیار زیاد است و هر دولتی بود نمی‌توانست با وجود این مشکلات به خوبی عمل کند،  نباید به دولت فشار زیادی وارد کنید و باید فرصت کافی برای حل مشکلات داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه رهبری فرمودند، برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی همه اجزای کشور باید به درستی عمل کنند، گفت: در اقتصاد اگر تنها یک بخش عمل کند و دیگران به وظیفه خود عمل نکنند، موفق نخواهیم شد، مانند این است که کلیه وظیفه خود را به درستی انجام دهد ولی کبد به خوبی عمل نکند.

حجت الاسلام رستمی اذعان داشت: برای غلبه بر مشکلات کشور باید عزم جدی در کشور داشته باشم و منابع اقتصادی مانند منابع طبیعی، دانش فنی و منابع انسانی خود را به خوبی شناسایی کنیم.

وی با بیان اینکه محور اصلی فرمایشات رهبری بهره‌وری است، گفت: بهره‌وری یعنی اینکه دانشی را که کسب می‌کنید به سمت ارزش افزوده ببرید، نمی‌شود که شما فیزیک بخوانید و کمکی به کشور نکنید.

عضو انجمن اقتصاد حوزه بیان کرد: قوه قضائیه باید به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی کمک کند و حتی حوزه‌های علمیه نیز می‌توانند در تربیت فرزندان جامعه و تقویت حس کار و تلاش در آنها سهمی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه دانش باید به سمت اختراع و نوآوری باشد، گفت: نظام تربیتی و درسی ما و ایجاد مقالات باید در جهت ایجاد ارزش افزوده باشد و باید سعی شود که فناوری بومی شود.

حجت الاسلام رستمی بیان کرد: در کشور ما نورآوری و اختراع بسیار کم است و بیشتر به وارد کردن ماشین آلات توجه می‌کنیم در حالی که ماشین آلات باید در داخل کشور تولید شوند.

انتهای پیام/313/30

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha