یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
"دانش بنیانی"، "عمران محوری" و "اسراف گریزی" سه مؤلفه اقتصاد مقاومتی است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: اعتبار، حضور پرمعنا و رو به پیشرفت ما در جهان امروز بدون تکیه بر علم و دانش امکان پذیر نیست و بر همین اساس، رهبر معظم انقلاب نسبت به دانش بنیان بودن جامعه از تاکیدات و ارشادات اساسی تر و موکدتری استفاده می کنند.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از لرستان، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، در جمع مدیران شهرستان دورود استان لرستان با اشاره به این که حرکت های ما باید دانش بنیان و بر پایه علم باشد، گفت: وقتی حرف از دانش بنیانی می زنیم نباید دانش صرفا به عنوان یک خط و مشی و یا رویکرد مورد توجه باشد بلکه بنیان حرکت، پیشرفت و برنامه های حال و آینده کشور در هر حوزه و زمینه ای باید بر اساس دانش باشد.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: علم تا در جایگاه و بستر مناسب و بنیانی قرار نگیرد نمی تواند آن نقش، حرکت، تاثیر و احاطه خود را در حوزه های مختلف داشته باشد.

وی با بیان اینکه امور بنیانی یک جامعه بر اساس دیدگاه اسلام باید مبتنی بر دانش بنیان بودن، عمرانی اندیشی و بهداشت بنیانی باشد، گفت: حرکت های یک جامعه باید بر اساس تعریف و اعتبار بخشیدن به امور بنیانی استوار گردد، یعنی بدانیم چه اموری را به عنوان زیرساخت ها و چه اموری را به عنوان قائم و جاری بر زیرساخت ها و بسترها باید قرار دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد:  اگر ما چنین تفکیک و شناختی از  "بنیان ها"  و "روبنیان ها" نداشته باشیم، جامعه حرکت درستی به سمت جلو نخواهد داشت، امروزه در سطح کشور برخی از محورها نقش بنیانی، اساسی و زیرساختی به خود گرفته و یا در تعریف و اعتبار جایگاه بنیان بودن را پیدا کرده اند.

*دانش بنیانی

وی با اشاره به تاکید جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی بر دانش بنیانی و برخاستگی این تاکید از  دیدگاه اسلام، گفت: دانش یکی از بنیان های مهم جامعه است و امروز کشور ما بحند الله سیاست دانش بنیانی را در پیش گرفته، و پیشرفت های خوبی را رقم زده است.

 نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد:  از دیدگاه اسلام، علم را باید بنیان هر حرکت قرار داد و تلاش های فردی و اجتماعی نباید خارج از مدار علم و دانش صورت بگیرند.

وی افزود: وقتی سخن از دانش بنیان بودن یک جامعه و یا شهر به میان می آید یعنی باید مهندسی،  معماری، خط و مشی های اقتصادی، تلاش های اداری، کوشش های فرهنگی، تجارت و حتی مدیریت مساجد و همه و همه از خاستگاه دانش برآیند و همه چیز بر پایه و در چارچوب دانش های مرتبط صورت بگیرند و این دستور اسلام است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر گاهی ضعف ها و قصورهایی وجود دارد به آن دلیل است که ما کار کارشناسی و نگاه علمی در انجام فعالیت ها نداشته ایم ولی باید بدانیم به برکت انقلاب، زمینه برای این کار فراهم است.

*لازمه دانش بنیانی، "آموزش و پژوهش محوری" است

وی ادامه داد: وقتی کشور می خواهد دانش بنیان باشد باید همه تلاش های خود را برای تقویت دانش و توسعه آن به کار گرفته و به مقوله محوری و مهمی همچون آموزش و پژوهش اهتمام ویژه داشته باشد.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: باید عالمان حوزه و دانشگاه را تقویت کرد و معلمان را در جایگاه برتر، فراتر و اساسی تر نشاند و این امر در کلام حضرت علی( ع) به صورت واضحی انعکاس یافته است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: جامعه باید دانش بنیان بودن را با همه وجود لمس کند و مسئولان ما نیز با همه وجود بکوشند این دانش بنیان بودن را به نحو کامل در یک گذر زمان و به صورت تدریجی ایجاد کنند.

*عمران بنیانی

وی، دومین امر بنیانی را در یک جامعه بر اساس دیدگاه اسلام، "عمرانی اندیشی و عمران بنیانی" دانست و گفت:  جامعه باید بر اساس نگاه عمرانی و تلاش برای آبادانی به صورت گسترده و پردامنه شکل گیرد و این اقدام  به صورت مقطعی،  جزئی و موردی شکل نگیرد.

 رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: دامنه رویکرد عمرانی اندیشی باید شهرها، روستاها، دشت ها، بیابان ها و آب ها و همه و همه را فرا گیرد. متاسفانه ما امروز عمران بنیانی را هنوز به صورت جدی عملیاتی نکردیم.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مورد عمران گفت: براساس دستور قرآن کریم، بر ما فرض است که عمران و آبادانی را در زمین ایجاد کنیم، و عمران و آبادانی امروز اختصاص به یک منطقه خاص ندارد بلکه زمین را باید آباد کرد و این منطق اسلام است که در دو کلمه خلاصه می شود؛  شما را از زمین آفریده است و از شما طلب عمران و آبادانی آن را کرده است.

*هشدار نسبت به بی توجهی به عمران و آبادی

 وی ادامه داد: اگر عمران و آبادانی پایدار و مستمر در کل زمین برقرار نشود، آینده بشریت در خطر است و این نگاه قویم و قوی دینی به عمران و آبادانی که کل زمین را در نظر می گیرد امروزه به مثابه یا اصل  به تدریج اذهان عالمان زیست محیطی و اقتصادی را به خود متوجه کرده است.

 نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اگر امروز ما جهان و زمین را به معنای جامع و  مستمر آن آباد نکنیم با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

*ارتباط اقتصاد مقاومتی و عمرانی اندیشی

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به این که  اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید بسیار است و در سال جاری نیز با ادبیات ویژه ای آن را مطرح فرموده اند، گفت:  اگر پراختن ما به اقتصاد بدون تمرکز بر عمران و آبادانی کشور باشد، این اقتصاد، منفعل خواهد بود، و ممکن است اقتصاد منفعل گاهی سر و صورت های فریبنده و زیبنده ای مانند آنچه در برخی کشورهای منطقه مشاهده می شود، پیدا کند، ولی این پایدار نیست، بلکه قابل سقوط است.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: بر اساس منطق اقتصاد مقاومتی، ما باید از این درون دادهای زمین و نعمت های فروان خداوند متعال و منابع کشف نشده و دست نخورده و به ودیعه گذاشته شده در زمین، به درستی بهره گیری کنیم.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: در  عمران و آبادانی زمین، هم انسان های زیادی به اشتغال واداشته می شوند و از سوی دیگر اقتصاد ما نیز پایدارتر خواهد شد.

*بهداشت بنیانی

وی، سومین امر بنیانی در یک جامعه را بر اساس دیدگاه اسلام "بهداشت بنیانی" دانست و گفت: بهداشت را باید به صورت دقیق وپرابعاد تعریف کنیم و جامعه باید بر اساس بنیان قرار دادن بهداشت در زندگی، به سه سنخ بهداشت بیاندیشد که عبارتند از: بهداشت مادی، بهداست روحی و بهداشت.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: دو مقوله بهداشت و شادابی به هم گره خورده اند، بهداشت روانی، بهداشت جسمی و بهداشت معنوی باید بر اساس اسلام دنبال شود، و یکی از رسالت انبیای الهی تزکیه و پاکیزه سازی جامعه بود و به این مساله نیز توجه داشته باشیم.

  انتهای پیام

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha