به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، روزنامه گاردین چاپ انگلیس با انتشار گزارشی از مراسم جشن مسلمانان مکزیک تاکید کرد که آنها در کنار فرهنگ ملی، بر حفظ هویت اسلامی تاکید دارند به ویژه آنکه تعداد زیادی از مردم آمریکای لاتین میخواهند بیشتر درباره اسلام بدانند و مسلمانان مکزیک نیز در تقلای برنامه های گوناگون برای معرفی اسلام و تبیین هویت اسلامی برآمده اند. گاردین نوشت: اخیرا مسلمانان آمریکای لاتین در نخستین مسجد اسپانیایی زبان تجمع یافته و برای اولین بار روز سینکو دی مایو را جشن گرفتند. در این مراسم مسلمانان اسپانیایی با سرو غذاهای اسلامی و حلال، در کنار فرهنگ ملی، هویت اسلامی خود را نیز جشن گرفتند. مرکز اسلامیکو، یکی از تنها مساجدی است که به طور اختصاصی برای اسپانیایی زبانان تاسیس شده است و اعضای این مسجد اصالت کلمبیایی، پورتو ریکو، مکزیکی، کوبایی و دیگر کشورهای آمریکای لاتین را دارند.
از آغاز راهاندازی این مسجد در 30 ژانویه 2016 تا کنون عده زیادی در این مرکز در هیوستون شهادتین گفته و به اسلام گرویدهاند. بیش از 55 میلیون نفر با اصالت آمریکای لاتین در ایالات متحده آمریکا سکونت دارند و طبق آمارهای رسمی تعداد مسلمانان از 30 هزار تا 300 هزار تخمین زده شدهاست. مسلمانان آمریکای لاتین طی دهه های گذشته در سرتاسر کشور ساکن شده اند، اما مساجد اندکی خصوصا در حوالی محل اجتماعاتشان داشتهاند. مرکز اسلامی آلیآنزا اسلامیکا در اواسط 1990 راه اندازی شد اما در 2005 بسته شد. مرکز اسلامیکا در هیوستون یکی از نخستین مراکز اسلامی اسپانیایی زبان میباشد.
آنا اورتیز، یک مسلمان پورتو ریکایی که اصالتا اهل نیوجرسی است و غذای حلال در میان شرکتکنندگان توزیع میکند میگوید: ما مثل یک خانواده هستیم.
ماگیدل موریس نیز میگوید: ما قبلا در مساجد مختلفی جمع میشدیم. اما پس از مدتی به این نتیجه رسیدیم که باید مرکزی برای اسپانیایی زبانها داشتیم که در آن جمع شده و در کنار یکدیگر درباره اسلام بیاموزیم.
جلیل ناوارو، که ماسک مکزیکی به صورت زده و قرآنهای اسپانیایی زبان را در پارکینگ مسجد در میان مردم توزیع میکند میگوید: تعداد زیادی از مردم آمریکای لاتین میخواهند بیشتر درباره اسلام بدانند اما اگر وارد مسجدی شده و نتوانند انگلیسی صحبت کنند کسی نیست که به آنها راهنمایی بدهد.
ناوارو که 3 سال و یک ماه و 10 روز است به اسلام گرویده میگوید: اسلام زندگی مرا تغییر داد.
انجمن اسلام اسپانیایی زبان
انجمن اسلام اسپانیایی زبان، سازمانی است که برای برداشتن این فاصله در سال 2001 توسط جیمی فلچر یک آمریکایی کلمبیایی تازه گرویده به اسلام تشکیل شد. این سازمان برنامهها و طرحهای تحصیلی اسلامی اسپانیایی زبان را در سرتاسر آمریکا میان مردم آمریکای لاتین توزیع کرده و امروزه بیش از یک هزار مسلمان اسپانیایی زبان با این سازمان در ارتباط هستند.
فلچر در این باره میگوید: ما میتوانیم مسلمان باشیم و اسپانیایی زبان نیز باشیم. ما میخواهیم که مردم آمریکایی لاتین به ریشههای خودشان افتخار کرده و هویت خودشان را با قدرت حفظ کنند.
کن چیتوود، دانشجوی دکترای دانشگاه فلوریدا که درباره جامعه روبه رشد مسلمانان اسپانیایی زبان مطالعه و تحقیق میکند میگوید: آنها توانستهاند به شکل قابل توجهی هویت اسلامی و فرهنگ آمریکای لاتین خود را حفظ کرده و هر دو را به هم مرتبط سازند. هنگامی که فردی به دین دیگری گروید معمولا در آغاز دچار سرگردانیهای معنوی میشود. در واقع این افراد دچار نوعی نارضایتی دینی میشوند و احساس ناکفایتی میکنند. در این میان مسلمانان اسپانیایی زبان برای اینکه دچار این سردرگمیها نشوند سعی دارند تا ساختار هویتی خودشان را بسازند. آنها برای خودشان خانهای مشترکی ساخته و آن را در سرتاسر جامعه اسلامی اسپانیایی به اشتراک گذاشتهاند، این خانه ریشه در تاریخ سنتهای اسلامی دارد، زیرا زمانی که سخن از دنیای اسلام باشد کسی فکرش به کوبا یا پورتو ریکو نمیرسد.
درباره جشن سینکو دی مایو
سینکو دی مایو (به اسپانیایی: Cinco de Mayo) نام یک روز جشن در مکزیک و ایالات متحده آمریکا است. در این جشن، افراد با میراث لاتینو و اسپانیایی زبان، پیروزی مکزیک را بر فرانسه در نبرد پوئبلا در پنجم می ۱۸۶۲ جشن میگیرند. امروزه این جشن در برخی ایالات مکزیک و بیشتر در آمریکا مرسوم است.
سینکو دی مایو به زبان اسپانیایی یعنی پنجم می، که روز پیروزی نیروهای کم تعداد و بومی مکزیک بر ارتش فرانسه در جنگ پوئبلا در سال ۱۸۶۲ میلادی است.
نظر شما