چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
مولفه های بینشی و کارکردی حوزه انقلابی

حوزه/ رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با تبیین مولفه های حوزه انقلابی، تصریح کرد: حوزه انقلابی در مسائل سیاسی و اجتماعی بی تفاوت نیست و با دشمن شناسی و آگاهی، نسبت به تهدیداتی که کیان اسلام و مکتب اهل بیت(ع) را تهدید می کند، واکنش لازم را نشان می دهد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی، پیش از ظهر امروز در مجمع بزرگ مبلغان ماه مبارک رمضان دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در تالار اهل بیت(ع)، با اشاره به بیانات رهبری پیرامون حوزه انقلابی و ضرورت تبیین مولفه های این حوزه، اظهار کرد: برای داشتن حوزه انقلابی باید به دو نوع مولفه توجه کرد، نخست مولفه های بینشی و معرفتی و دوم مولفه های رفتاری و عملکردی؛ نخستین مولفه بیشنی حوزه انقلابی، اعتقاد داشتن به پیوند ذاتی میان اسلام و سیاست است.

وی با بیان این که حوزه انقلابی باید اعتقاد داشته باشد که پیوند میان اسلام و سیاست ذاتی است و پیوندی تاریخی نیست، ادامه داد: بحث ولایت فقیه دومین مولفه بیشنی حوزه انقلابی است، پذیرش و اعتقاد تداوم امامت و ولایت در زمان غیبت امام زمان(عج) توسط فقیهی جامع الشرایط از شاخصه های حوزه انقلابی است

حجت الاسلام والمسلمین واعظی افزود: عدم تفسیر انزوا طلبانه و صرفا فردی و عرفانی از اسلام به عنوان سومین رکن بینشی حوزه انقلابی مطرح است که در این راستا زمان شناسی، دشمن شناسی و آگاهی نسبت به تهدیداتی که کیان اسلام و مکتب اهل بیت(ع) را تهدید می کند از جمله مولفه های بینشی حوزه انقلابی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: از مولفه های رفتاری حوزه انقلابی می توان به خنثی نبودن و عدم بی طرفی نسبت به مقدرات اجتماعی و سیاسی اشاره کرد، خدوم و مردمی بودن و توجه به دردهای جامعه و پرهیز از سیاست زدگی از دیگر مولفه های رفتاری است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: شامه سیاسی حوزه انقلابی باید قوی باشد، ولی این به معنای سیاسی کاری و سیاست زدگی نیست، روحانی انقلابی باید یک ناصح سیاسی باشد نه یک فعال سیاسی صرف؛ حوزه های علمیه باید آگاهی سیاسی داشته باشند، ولی دچار سیاسی کاری نشوند، روحانیت باید خود و مردم را در مسیر ولایت رهبری هدایت کند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با تاکید بر این که حوزه انقلابی فعال سیاسی، سیاستمدار و سیاست ورز اخلاق مدار تربیت می کند، تصریح کرد: مصیبت امروز ما ضعف در اخلاق و معنویت است، ضعف اخلاق و معنویت واقعیت جامعه امروز است و روحانیت و حوزه های علمیه باید آستین را بالا بزنند و ورود جدی به این عرصه داشته باشند، ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای انجام این رسالت است .

وی بیان کرد: امام راحل دو میراث گرانبها برای امت اسلامی قرار داد، نخست ولایت فقیه و رهبری در نظام جمهوری اسلامی و دومین میراث ارائه یک الگوی عملی از یک روحانی اهل تهذیب متخصص در علوم اسلامی، اهل عرفان و در عین حال انقلابی است

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد: امام انقلابی بود و انقلابی ماند و خار چشم دشمنان اسلام بود، امام راحل در زمان خود با رفتار و گفتارش، استکبار را به زانو در آورد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان، تصریح کرد: اقبال به عبادت و مناجات و میزان شوق ما برای ورود به ماه مبارک رمضان از نشانه های سلامت روحی و معنوی است.

انتهای پیام 313/38

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha