به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام جواد زمانی شاعر مطرح ادبیات آئینی کشور، عصر امروز در این نشست با تشریح سرنوشت شعر و شاعری در گذشته و عصر حاضر اظهارداشت: اخلاق یکی از برجسته ترین معیارهای ارزیابی دوران گذشته و امروز عرصه ادبیات شعر و شاعری است، بطوریکه برای ارتقای جایگاه اخلاقیات در نوحه ها باید در ابتدا، اطلاعات شاعران را درباره مضامین اخلاقی همچون مطالب قرآنی و احادیث افزایش دهیم.
این شاعر آیینی با اشاره به وجود تعاریف متعدد از شعر آیینی اظهارداشت: آن چیزی كه امروزه از آن به عنوان شعر آیینی یاد می كنند، شعری است كه در مدح و مرثیه ائمه اطهار(ع)سروده شده باشد.
وی با اشاره به سابقه سرایش اشعار آیینی توسط شاعران كشور ادامه داد: در گذشته اشعار زیبایی در زمینه شعر آیینی توسط شاعران سروده می شد؛ اما شاعران با محدودیت های سیاسی ـ اجتماعی شعر می سرودند. خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تفسیر مسائل روز ، تاریخ اسلام و زندگانی ائمه اطهار (ع) از مشخصه های شعر آیینی محسوب شد، به این معنا كه شاعران، حسینی ها و یزیدی های زمانه ی خود را از طریق شعر به مخاطبان معرفی می كنند و پس از انقلاب اسلامی جبهه های حماسی واقعه عاشورا گسترش یافت و ابعاد تازه ای از عاشورا پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
حجت الاسلام زمانی در ادامه افزود: رسیدن به دوران اوج شكوه شعر مستلزم ایجاد زمینه هایی است كه از جمله آنها می توان به افزایش تلاش شاعران جوان برای بالا بردن سطح اطلاعات و توانایی ها و مهارت ها اشاره كرد.
این شاعر آیینی با اشاره به فعالیت های حوزه هنری در زمینه ادبیات و شعر گفت: حوزه هنری در عرصه دفاع مقدس برنامه های مختلف و پر محتوای زیادی انجام داده است؛ اما گاهی اوقات توجه به كمیت و تعداد آثار در این حوزه مانع از ژرف نگری و غفلت از سایر موضوعات می شود.
انتهای پیام 313/17