به گزارش خبرگزاری «حوزه» ، حجت الاسلام سید حسن موذنی، امروز، در نشست خبری با اشاره به ساختار، اساسنامه و وظایف فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، با بیان اینکه مسئله گردآوری و توجه ویژه به وصیت نامه های شهدا اولویت کاری بنیاد در سال 1395 است گفت: در حال حاضر 60 هزار وصیت نامه از شهدا در بنیاد موجود است که بر اساس استانداردهای سازمان اسناد ملی، مرمت و نگهداری می شوند تا برای نسل های آینده به عنوان منشور و دستورالعمل مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: امام خمینی (ره) تاکید داشتند که وصیت نامه شهدا را باید مطالعه کنید و بر این اساس ما در قالب وصیت، کتاب، شعر و فیلم از حدود 275 هزار ایثارگر، 95 میلیون سند مکتبوب در آرشیو ثبت و ضبط داریم و در کمیته ملی حافظه جهانی نیز این اسناد موجود است.
طراحی نرم افزار جامع اطلاعات شهدا و ایثارگران
حجت الاسلام موذنی با یادآوری تشکیل بانک اطلاعات یکپارچه اسناد در بنیاد تصریح کرد: در فاز اول این طرح ما نرم افزار مدیریت اسناد را طراحی کرده ایم و در مرحله دوم نیز به دنبال ایجاد نرم افزار جامعی هستیم که از طریق آن ایثارگران بتوانند به اسناد موجود دسترسی داشته و از اقدامات پراکنده جلوگیری شود.
انتشار مجله شاهد بانوان تا دو ماه آینده
وی در خصوص اقدامات بنیاد شهید وامور ایثارگران در حوزه نشر گفت: در حوزه مطالعات فرهنگی کودک، نوجوان و جوان آثاری داریم و طبق مصوبه ستاد برنامه ریزی، انتشار مجله شاهد بانوان را نیز تا دو ماه دیگر در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی بنیاد در دستور کار داریم و در این راستا سایت های نوید شاهد و شهدای ترور نیز در حال فعالیت هستند.
تلاش برای گردآوری خاطرات شفاهی شهدا در کل کشور
وی با تأکید بر ضرورت ثبت و ضبط خاطرات شفاهی شهدا و ایثارگران به عنوان یک وظیفه دینی گفت: در مرحله اول با آخرین سیستم نرم افزاری اسنادی شفاهی از خاطرات شهدا را ثبت کرده ایم و در اختیار بانک اطلاعاتی قرار داده ایم و در ادامه نیز قصد داریم که با کمک همه ادارات کل استان ها این خاطره نگاری را ادامه دهیم زیرا اکنون سالانه به طور میانگین 10 الی 11 هزار نفر از والدین شهدای ما از دنیا می روند و هیچ کس جز این خانواده ها نمی توانند خاطرات شهدا را بیان کنند و این دستور رهبر معظم انقلاب و امام خمینی (ره) است که تاریخ شفاهی شهدا باید تکمیل شود.
حجت اسلام موذنی ادامه داد: ما بحث خاطره نگاری و وصیت های مکتوب را در استان ها نیز آغاز کرده ایم و به دلیل نیاز به بودجه لازم تنها در 3 الی 4 استان تمامی وصیت ها را جمع آوری کرده ایم و در حال حاضر با وزارت کشور نامه نگاری داشته ایم تا ان شاءالله استانداری ها نیز همکاری لازم را انجام دهند تا بتوانیم ظرف 4 سال این اقدام را در همه استان ها انجام دهیم.
حوزه/ معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار وصیت نامه از شهدا در بنیاد موجود است که براساس استانداردهای سازمان اسناد ملی، مرمت و نگهداری می شوند تا برای نسل های آینده به عنوان منشور و دستورالعمل مورد بهره برداری قرار گیرد.
اخبار مرتبط
-
راوی دفاع مقدس:
ترویج سیره شهدا لازمه تربیت نسل انقلابی است
حوزه/ رئیس قرارگاه فرهنگی خاتمالاوصیاء گفت: برای رسیدن به تربیت انقلابی باید سیره شهدا را بخوانیم، حرف هایی که هر کدام می تواند جامعه ای را از گرفتاری…
-
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران:
وصیت نامه امام خمینی(ره) نقشه راه ملت انقلابی ایران است
حوزه/ حجت الاسلام صادقی با تاکید بر ضرورت تبیین و ترویج اندیشه های بنیانگذار انقلاب اسلامی، گفت: وصیت نامه الهی – سیاسی امام خمینی(ره) نقشه راه ملت انقلابی…
-
یادگاه شهیدان علم (۱۶۶)
وصیت طلبه شهید به مادرش
حوزه/ مگر ما نيستيم و نبوديم كه سال هاي سال بر سر و سينة خود مي زديم و مي گفتيم: اي سيدالشهدا حسين جان! كاش با شما بوديم. اي کاش حسين (ع) فرمانده مي…
-
پای صحبت های شنیدنی و جذاب یک امام جماعت موفق؛
با افتخار به دنبال جذب اخراجی ها به مسجد هستم
حوزه/ بالاترین امتیاز برای امام جماعت جذب همین اخراجی ها به مسجد است و اگر امام جماعت بتواند همین ها را جذب کند، تا حدود زیادی به هدف تبلیغی اش رسیده …
-
در مکتب اقتصادی امیرالمومنین علیه السلام
وصيّت نامه اقتصادى امام على عليه السلام
حوزه /در ميان طرح ها و برنامه ها، آراء و افكار متفاوت بشرى ، بينش ها و گرايش ها نسبت به دنيا ، آنچه كه براى امّت اسلامى مهمّ و سرنوشت ساز است ، الگوهاى…
-
دبیر شورای تخصصی حوزوی عنوان کرد؛
دريافت سياستهاي فرهنگي مناسب براي تحقق اهداف انقلاب از وصيت نامه امام(ره)
حوزه/ دبیر شورای تخصصی حوزوی گفت: در یکی از پژوهشهای صورت گرفته در شوراي تخصصي حوزوي به دريافت و استخراج «سياستهاي فرهنگي بر اساس وصيتنامه سياسي الهي…
-
یادگاه شهیدان علم(۱۷۰)
وصیت نامه خواندنی طلبه شهید
حوزه / آنچه به یاد دارم از حقوق الهی که شما می توانید از نیابت اینجانب انجام دهید، سه الی چهار هزار تومان سهم امام، ۳۳ روز، روزه نذری و یک هفته نماز کامل…
-
یادگاه شهیدان علم (۱۷۲)
توصیه روحانی شهید به بانوان مسلمان
حوزه/ ای خواهران عزیز! شما بعد از شهادتم باید کار زینبی کنید. مثل حضرت زینب(س) مبلغ خون من باشید. با چادر خودتان که بُرنده تر از خون من است از خون من دفاع…
-
عقیلی در گفت وگو با «حوزه»:
کنگره بین المللی "شهدای روحانی مدافع حرم" در تهران برگزار می شود
حوزه/ دبیر کنگره بین المللی شهدای روحانی جهان اسلام، از برگزاری کنگره بین المللی "شهدای روحانی مدافع حرم اهل بیت(ع)" به میزبانی تهران خبر داد.
-
با اعلام احراز هویت دو شهید ارتش در قم صورت گرفت؛
پایان بیش از ۳۰ سال چشم انتظاری خانواده های شهیدان خراسانی و خسروبیگی
حوزه/ بیش ۳۰ سال چشم انتظاری خانواده های معظم شهیدان خراسانی و خسروبیگی با اعلام احراز هویت شهدا پایان یافت.
-
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:
حوزه های علمیه شاخصه های اخلاق مداری را در جامعه ترویج دهند
حوزه/ حوزه های علمیه و سایر دستگاه های تاثیرگذار با همبستگی در اجرای برنامه ها و منویات مقام معظم رهبری، می توانند گام های پویا و تاثیرگذاری در جهت ترویج…
-
حجت الاسلام مؤذنی خبر داد:
ثبت ۶۰ هزار وصیت نامه شهدا
حوزه/ معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار وصیت نامه از شهدا در بنیاد موجود است که براساس استانداردهای سازمان…
-
استاد حوزه قزوین:
وصیت نامه شهدا راهگشای بحران های امروز جامعه است
حوزه/ معاون امور طلاب حوزه علمیه قزوین گفت: وصیت نامه شهدا راهگشای بحران های امروز جامعه است.
نظر شما