به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله علیرضا اعرافی، عصر امروز در دومین نشست فصلی ستاد همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش در سال 95 که در مرکز مدیریت حوزه برگزار شد، اظهار داشت: حوزه همزمان که مطالبه کننده تحقق ارزش های الهی و انقلابی در جامعه است، قطعاً خود را پاسخگو و بدهکار به جامعه انقلابی و نهاد های علمی و فرهنگی کشور می داند.
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: ما باید تمام توان خود را به کار بگیریم که نیاز جامعه اسلامی، انقلاب، مردم و نظام را پاسخ دهیم.
وی با تاکید بر اینکه بدون تردید یکی از مهم ترین نیازهای جامعه ما آموزش و پرورش است، گفت: آموزش و پرورش به نوعی کل کشور محسوب می شود و در مهم ترین سنین نقش آفرینی می کند و «رسالت و مسئولیت» این نهاد خطیر و غیرقابل قیاس است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به مسئولیت های حوزه نسبت به آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تولید تئوری و نظریه های کلان تعلیم و تربیت مهم ترین مسئولیت حوزه است؛ البته در این زمینه کارهای خوبی شده؛ اما هنگام بررسی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی، خلا تئوریک و نظریه های کلان احساس می شد.
وی افزود: همچنین حوزه باید در زمینه تربیت معلم و دبیر در رشته های مرتبط مستقیم و غیرمستقیم همکاری داشته باشد.
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه تدوین متون یکی دیگر از مسئولیت های حوزه نسبت به آموزش و پرورش است، تصریح کرد: همچنین حوزه باید به تبلیغ عمومی در آموزش و پرورش توجه داشته باشد؛ البته مسئولان ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش در این زمینه فعالیت های خوبی داشته اند؛ اما باید فعالانه تر باشد.
آیت الله اعرافی با تاکید بر اینکه حوزه های علمیه باید به نیازهای آموزش و پرورش در طراحی رشته ها توجه داشته باشد، گفت: بخش اساسی نقشه جامع رشته ای حوزه باید به تامین نیازهای «تعلیم و تربیت» و «آموزش و پرورش» اختصاص یابد.
وی افزود: همچنین باید راهکار حضور خروجی های موجود حوزه را در صحنه آموزش و پرورش پیدا کرد تا از ظرفیت تربیت شدگان حوزه به طور عام بهره گیری شود.
مدیر حوزه های علمیه همچنین با بیان اینکه باید از گشایش فضای مناسب آموزش و پرورش برای امر تبلیغ قدردانی کرد، گفت: امیدواریم حوزه های علمیه با نگاه جامع و کلان تری بتواند در عرصه تعلیم و تربیت نقش های اساسی تری داشته باشد.
*امام صادق(ع) معمار تربیت و تعلیم اسلامی بودند
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت ایام شهادت امام جعفرصادق(ع)، اظهار داشت: امام صادق(ع) معمار تعلیم و تربیت اسلامی و پایه گذار سبک تربیت شاگردان و گسترش اندیشه های الهی و اسلامی بودند.
وی با بیان این که حوزه های علمیه میراث دار مکتب امام صادق(ع) است، افزود: امام صادق(ع) در نقطه عطف تاریخی، میراث انبیا و اولیای اسلام را احیا کردند و در برابر هجمه ها و امواج متنوع نقش آفرینی کردند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اینکه جهان اسلام در عصر امام صادق(ع)، بیش از پیش با مرزهای بیرون اسلام ارتباط برقرار کرد، ابراز داشت: در آن دوران، اندیشه های متنوعی وارد حوزه فکری و معرفتی جهان اسلام شد که هم فرصت و هم تهدید بود.
آیت الله اعرافی افزود: همچنین در عصر امام صادق(ع) شاهد اختلافات، گفتگوها و درگیری هایی میان ادیان هستیم و از سوی دیگر، جریاناتی در قالب مکاتب گوناگون کلامی و حدیثی و مذاهب گوناگون فقهی در جهان اسلام بوجود آمد.
وی تصریح کرد: همچنین مسائل خاصی در درون خیمه شیعه و درگیری هایی با دستگاه خلافت وجود داشت.
*امام صادق(ع) فصل جدیدی از درخشش معارف الهی را پایه گذاری کردند
مدیر حوزه های علمیه افزود: امام صادق(ع) در عصری که در مقابل پنج موج قرار داشتند، با اتخاذ راهبردهای اساسی و کلیدی، فصل جدیدی از درخشش معارف الهی را پایه گذاری کردند.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: عصر امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، فصل «تعلیم و تربیت» و «مواجه هوشمندانه از موضع راهبرد کلان با امواج گوناگون فکری و معرفتی» بود.
وی افزود: حجم عظیم تربیت شاگردان و میراث عظیم فقهی، کلامی، حدیثی و تفسیری باقی مانده از مکتب امام صادق(ع) نشان دهنده دوران استثنایی و تاریخی است که اگر آن مقطع را از تاریخ اسلام برداریم، نه تنها تشیع تنزل پیدا می کند، بلکه اندیشه اسلامی میراث عظیمی را از دست می دهد.
مدیر حوزه های علمیه در پایان با تاکید بر اینکه جایگاه رفیع و فصل بسیار درخشان تاریخ اسلام در عصر امام صادق(ع) نیازمند بازشناسی و درس آموزی است، ابراز داشت: حوزه های علمیه، دانشگاه ها و آموزش و پرورش افتخار می کنند که پیرو این امام بزرگ هستند.
انتهای پیام/313/33
نظر شما