به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، رابطه میان دین و اخلاق، برخی از فلسفی اندیش ترین اذهان را از مَطلع تفکر بشریت به خود مشغول داشته و به ویژه از دهه هفتاد میلادی به بعد، دوباره در معرض توجه واقع شده است.
برخی استدلال کرده اند که مقبولات دینی، نقشی اساسی در کُنش اخلاقی دارند و دین شرطی است برای اخلاق. سایرین، در این کتاب این نظر رد شده است و تلاش نموده اند که شرح دهند اخلاق، خودآیین است.
برخی نیز از موضعی افراطی تر گفته اند دین، مصدّع امر اخلاق است و آن را تضعیف میکند، با این حال، فقدان تحلیلی نظام مند و انتقادی از پرسش های بنیادین حاوی این رابطه هنوز احساس می شود.
کتاب «دین و اخلاق»، کوششی است در استقرار مبانی نظری مورد نیاز برای تحلیلی سزامند از رابطه این دو، و دغدغه اصلی اش تمهید بر تمایزی بنیادین میان دو طریقه توقف اخلاق بر دین است؛ دو طریقه ای که نویسندگان با عناوین «توقف شدید» و «توقف خفیف» از آن ها یاد کرده و کوشیده اند اثبات کنند که اخلاق، به دین وابسته نیست؛ لیکن هیچ گونه تناقضی هم میان آن دو وجود ندارد.
این اثر در 464 صفحه در قطع رقعی به بازار کتاب عرضه شده و در اختیار علاقه مندان علوم حوزوی و دین و اندیشه قرار گرفته است.
نظر شما