سه‌شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
امام موسی صدر زنده است / تلاش برای پیدا کردن ایشان ادامه دارد

حوزه / مهدوی فیروزان یکی از بستگان و نزدیکان امام موسی صدر گفت: مجموعه دیدارهایی که با افراد مرتبط در لیبی و جاهای دیگر داشته ایم، دال بر حیات امام موسی صدر است و پیگیری برای پیداکردن ایشان ادامه دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، امام موسی صدر در 31 آگوست سال 1۹۷۸ برابر با شهریور ۱۳۵۷در سفری به لیبی که به دعوت مقامات آن کشور انجام شد ربوده شدند و بعد از گذشت 38 سال ربودن ایشان در پرده ای از ابهامات قرار دارد.

در همین راستا مهندس مهدی فیروزان خواهر زاده و داماد و از نزدیکان امام موسی صدر در خصوص مهاجرت ایشان به لبنان و اهداف سفرشان به لیبی و آخرین اخبار از حیات این روحانی مبارز و مجاهد با خبرگزاری حوزه به گفت و گو پرداخت.

علت هجرت امام موسی صدر از قم به لبنان

فیروزان با اشاره به عوامل هجرت امام موسی صدر به لبنان گفت: با توجه به اینکه ایشان مدتی در حوزه های علمیه فعال بودند و به لحاظ علمی و از سیستم آموزشی بهره مند بودند  برای اجرای آنچه از آموزه های علمی کسب کرده و یا کشف کرده بودند احتیاج به شرایطی داشتند تا فعالیت های خود را عملی کنند.

وی ادامه داد: امام موسی صدراز معدود نخبگانی هستند که تئوری منسجم بهبود اوضاع را داشتند و باید محیط مناسبی پیدا می کردند که آن نظریه ها و منظومه های فکری را به عمل تبدیل کنند.

خواهرزاده امام موسی صدر گفت:  لبنان با توجه به تعدد مذاهب و اخلاق و ویژگی آزادی که داشت  پل ارتباطی بین شرق و غرب محسوب می شد و محیط مناسبی بود که امام موسی صدر به آنجا کوچ کنند و در یک فضای تبادل نظر و گفت و گو و هم زیستی با دیگران نظریه های اسلام را عملی کنند، و نشان بدهند که می شود به طور عملی از اسلام پاسخ مسائل امروز را گرفت.

اعتقاد به کار تشکیلاتی

وی با اشاره به مهمترین فعالیت ها و رویکرد های امام موسی صدر در لبنان گفت: ایشان برای هر مشکلی که در جامعه وجود داشت تشکیلات و موسساتی را تشکیل می دادند. اعتقاد امام موسی صدر به تشکیلات بسیار عجیب بود در حالی که تقریبا ما به تشکیلات و موسسات توجه نداشتیم. ایشان به عنوان یک فقیه و مجتهد تمام مشکلات اجتماعی و اقتصادی لبنان را بررسی کردند و برای رفع هر کدام یک موسسه با مشارکت همه ادیان  تاسیس کردند. به طور مثال در مورد هیئت دفاع از جنوب لبنان که یک ان جی او(NGO) اسلامی و موسسه مردم نهاد بود رهبرانی از روحانیون مسیحی ، سنی ، دروزی و خودشان بر عهده داشتند.

فیروزان تصریح کرد: امام صدر تمام مشکلاتی را که در جامعه لبنان می دیدند با ایجاد یک تشکیلات به درمان آن مشکل می پرداختند و از نکات عجیب آن است که تمام موسساتی که امام موسی صدر ایجاد کرد با گذشت 38 سال از غیبت ایشان هر روز قوی تر می شود، چون بنیاد و جوهره اصلی موسسات به گونه ای بوده که بتواند روز به روز رشد پیدا کنند ، در حالی که موسس این تشکیلات حضور نداشته و در زندان های لیبی به سر می بردند.

ماجرای سفر امام صدر به لیبی

وی با اشاره به دلیل سفر امام موسی صدر به لیبی گفت: در آن زمان لبنان در اوج توطئه های دشمنان بود. از یک طرف اسراییل در مرزهای لبنان لشگر کشی کرده بود و تجاوز می کرد و بخشی از خاک لبنان زیر تسلط رژیم صهیونیستی بود و از طرف دیگر جنگ های داخلی لبنان به قدری زیاد شده بود که تقریبا روز آرامی وجود نداشت. همچنین طرحی برای تقسیم لبنان وجود داشت که فلسطینی ها را در لبنان اسکان بدهند تا اسراییل نفعش را ببرد از طرف دیگر برنامه ای وجود داشت که اسلام به عنوان یک چهره خشن مطرح شود از این رو این موارد امام موسی صدر را واداشت تا  برای حل مشکل لبنان به سراغ رهبران عرب برود .

فیروزان خاطر نشان کرد: از آنجا که تقریبا ریشه مسائل لبنان در خارج لبنان بود، مثلا در مورد جنگ داخلی لبنان ریشه اش در بین اختلاف رهبران عرب بود برای همین دلیل امام موسی صدر تصمیم گرفت وارد گفت و گو با سران عرب شود. سران یکی از کشورهایی که بسیار در حوزه لبنان موثر بود و با شعارهای تند و فریب کارانه اش اسلحه و پول می فرستاد لیبی بود .

خواهر زاده امام موسی صدر ادامه داد:  امام بر اساس درخواست «بومدین» رییس جمهور وقت الجزایر تصمیم گرفتند به لیبی سفر کنند تا رییس جمهور لیبی را از آینده لبنان و آینده توطئه های اسراییل و عواقب اختلافات کشورهای عربی آگاه کنند، به همین دلیل علیرغم میل و توصیه خیلی ازنزدیکانشان امام موسی صدر گفتند "اگر احتمال بدهم یک خون کمتر ریخته شود من این سفر را انجام می دهم".

مقامات لیبیایی به زنده بودن امام موسی صدر اعتقاد دارند

وی با اشاره به اخباری که از حیات ایشان به دست آمده گفت : اخبار ما تا قبل از سقوط قذافی از منابع اطلاعاتی و امنیتی دنیا و مذاکراتی که با روسای کشورها انجام می دادیم جمع آوری شده است. اما بعد از انقلاب لیبی اخبار ما حاصل از ملاقات ها و دیدارهای ما  با رهبران بعد از انقلاب لیبی است . در مجموع همه دیدارهایی که با آنها داشتیم اعتقاد آنها بر حیات امام موسی صدر است و حتی از مدارکی که در اختیارما گذاشتند مثل اظهارات زندانبان ایشان از سال 2000 تا 2002 و اطلاعات عبدالجلیل(رییس شورای ملی انتقالی لیبی) که گفته بود امام موسی تا قبل از سقوط طرابلس در طرابلس حضور داشتند.و یک رابط بین عبدالجلیل و زندانبانان امام موسی وجود داشته که خبرهای امام موسی را می آورده  و حتی این پیغام را به آقای صالحی وزیر امورخارجه وقت داده بودند که اگر طرابلس سقوط کند من امام موسی را آزاد می کنم .بنابراین اخبار مبنی بر حیات ایشان را از طرف مقامات لیبیایی بعد از انقلاب دریافت کردیم .

وی در پایان با اشاره به تلاش هایی که برای پیدا کردن امام موسی صدر در جریان است گفت:  لیبیایی ها در آخرین اقدام خود علیرغم جنگ داخلی که در کشورشان وجود دارد یک قرارداد همکاری مشترک برای پیگیری و جستجو مشترک با لبنان بستند تا با آرامشی که  فراهم شود  اطلاعاتی را کنار هم بگذارند و با یک کار کارشناسی به محل اسارت امام موسی  صدر دست پیدا کنند .

گفت و گو از وجیهه سادات حسینی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha