به گزارش خبرگزاری «حوزه» آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع در دیدار جمعی از علمای تونس که در قم برگزار شد، از تونس به عنوان کشوری شناخته شده در عرصه رشد علمی یاد کرد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به آیه 159 سوره انعام بر وحدت امت اسلامی تأکید کرد و یادآور شد: خداوند متعال در این آیه میفرماید: «إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّـهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ؛كسانى كه دين خود را پراكنده ساختند و فرقه فرقه شدند، تو هيچگونه مسئول آنها نيستى، كارشان فقط با خداست. آنگاه به آنچه انجام مىدادند آگاهشان خواهد كرد.»
آیت الله اراکی، دوری از قرآن و معارف آن را عامل از بین رفتن عزت امت اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: امت اسلامی قرون متعددی را به دور از قرآن و معارف آن زندگی کرده و این سبب شده است که هویت محمدی خود یعنی عزت را از دست بدهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب افزود: هویت محمدی سبب تربیت افراد میشود، همانگونه که نبی اکرم(ص) افراد مختلفی را تربیت کردند.
وی از تقوا به عنوان مهمترین مبنای حضرت محمد(ص) یاد کرد و گفت: مسیر عزت، مسیر پیامبر(ص) و اسلام است. در حالی که امت اسلامی قرون بسیاری را در تاریکی به سربرده و این خود سبب از بین رفتن شوکت امت اسلامی شده است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه دشمنان تلاش میکنند به روشهای مختلفی به امت اسلامی ضربه بزنند، تشکیل گروههای تکفیری و تروریستی را از جمله این روشها برشمرد.
آیت الله اراکی، بزرگترین مصیبت امت اسلامی را تشکیل رژیم صهیونیستی دانست و با اشاره به آیات قرآن از صهیونیستها به عنوان بدترین دشمنان مسلمانان نام برد.
وی تأکید کرد: دشمنی صهیونیستها تا جایی پیش رفت که امروز در تمام شئونات مسلمانان دخالت نموده و حتی در برخی از کشورهای اسلامی، مسئولان را نیز آنها تعیین میکنند.
آیتالله اراکی اظهار داشت: وجود رژیم صهیونیستی نشان دهنده پس رفت امت اسلامی بود و مقاومت و ایستادگی در برابر این رژیم غاصب نشان دهنده پویایی، پایداری، شوکت اسلامی و عزت محمدی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین با اشاره به آیات قرآن، مؤمنان را برادر یکدیگر دانست و گفت: تمام مسلمانان، فرزندان حضرت نبی اکرم(ص) هستند و توجه به این موضوع سبب ایجاد وحدت میان امت اسلامی میشود.
وی خاطرنشان کرد: وحدتی که جمهوری اسلامی ایران، کشورهای اسلامی دیگر را به آن دعوت میکند هویت اسلامی است؛ هر چند در آرا و اجتهاد با هم متفاوت هستند.
آیتالله اراکی، اختلاف دیدگاه، نظر و آرا در میان علمای اسلام را امر طبیعی بیان کرد و اظهار داشت: در زمان نبی اکرم(ص) نیز صحابه با هم اختلاف نظر و آرا داشتهاند، ولی این اختلاف سبب اختلاف در هویت نیست، چرا که همگی مسلمانان به خدا، پیامبر(ص)، قرآن، کعبه و... معتقد هستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: دعوت ما به وحدت به سبب این است که هویت ما مرهون همین وحدت است.
منتخب مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری، در پایان سخنان خود براساس آیات قرآن، پیروزی امت اسلامی را را منوط بر ایمان و انجام عمل صالح دانست.