به گزارش خبرگزاری «حوزه» از ساری، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری مدیر حوزه علمیه مازندران، در دوره تفسیر نهج البلاغه مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس(س) ساری بیان کرد: "آزاد آفریده شدن انسان ها" بحثی است که در طول تاریخ و در ادیان های مختلف به آن پرداخته و در نهج البلاغه هم به آن اشاره شده است.
مدیر حوزه علمیه مازندران تاکید کرد: عقلاء در طول تاریخ، اتفاق نظر دارند که آزادی انسان محدود است نه مطلق؛ که همین امر زیربنا و ریشه پیدایش اختلاف شیعه و اهل سنت گردید.
مدیر حوزه علمیه مازندران اظهار کرد: شیعه معتقد است که تنها خدای متعال و کسانی که اجازه از طرف خدا دارند، می توانند آزادی انسان را محدود کنند که نتیجه آن حاکمیت حضرت رسول(ص) و ائمه اطهار علیهم السلام است، اما اهل سنت معتقدند که براساس چهار مبنای حاکمیت از جانب خدا بودن، بیعت، استخلاف و قهر و غلبه، حق تشکیل حکومت و محدود کردن آزادی انسان وجود دارد.
حجت الاسلام طاهری در پایان خاطر نشان کرد: اندیشه اهل سنت تاریخ صدر اسلام را ساخت و تاریخ سیاسی شیعه، اندیشه مترقی را ساخت که باعث ماندگاری اسلام ناب شد.
وی با تاکید بر ضرورت انس طلاب با نهج البلاغه، تصریح کرد: نهج البلاغه پس از قرآن، کتاب انسان سازی است و باید با ترویج معارف ناب علوی، از این اثر گرانسنگ مهجوریت زدایی شود.
انتهای پیام 313/48