به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن ابوترابی فرد، شامگاه سه شنبه، در مراسم افتتاح سال جدید تحصیلی حوزه علمیه دار السلام تهران، با تقدیر از تلاش کسانی که زمینه های نورانیت اندیشه و قلب و طهارت زبان و تربیت علمی اخلاقی طلاب را فراهم نموده اند، اظهار داشت: یکی از راه های شناخت هر مجموعه نگاه به کارکرد و خروجی آن است، همان گونه که ارزیابی خانواده با نگاه به نقش مهم پدر و مادر و ثمره زندگی آنها که فرزندان هستند، تعیین می شود.
وی ادامه داد: خانه امیرالمومنین علی علیه السلام دارای ارزش ها و سرمایه های پایان ناپذیر است، این خانه از هر زاویه خانه ممتازی است و نگاه به تربیت فرزندان در این خانواده نشان از این است که این خانه در جوار خانه حق است. امام حسین علیه السلام فرزند چنین خانه ای است.
عضو شورای حوزه علمیه تهران خاطرنشان کرد: یکی از راه های ارزیابی نهاد حوزه علمیه که در طول هزار سال گذشته نقش مهمی در خدمت به آموزه های دینی و جهان اسلام ایفا کرده است، نگاه به محصولات این نهاد است. محصولات این نهاد مقدس تربیت یافتگان مکتب قرآن و ائمه اطهار علیهم اسلام هستند و در هیچ جایی نمونه آنها یافت نمی شود.
وی افزود: هر چه ما امروز داریم در سایه برکات همین افراد است، چرا که اگر فقها، محدثین، مفسرین و عرفای فرزانه نبودند، قطعا امروز جامعه در عرصه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از نعمت آموزه های قرآنی و مکتب غنی اهل بیت علیهم السلام محروم بود.
تولیت مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام تهران یادآور شد: نهادینه شدن دین در جامعه محصول کار همین تربیت یافتگان مدارس حوزوی است، این که با آغاز محرم انقلاب عظیمی در ایران عراق و سایر بلاد اسلامی ایجاد می شود، حاصل زحمات فرزندان حوزه است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: سهم ما از دین و نهادینه شدن تفکرات اهل بیت علیهم السلام در جامعه مرهون تلاش های علما و روحانیون است.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با بیان این که اگر امروز ایران پایگاه استثنائی در دنیا به شمار می رود، حاصل زحمات فرزندان حوزه است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی با همه ارزش ها حاصل تلاش و مجاهدت شخصیتی است که همه چیزش را از مدرسه امام صادق علیه السلام و در محضر فقه، قرآن و حکمت آموخته است.
وی ادامه داد: امروز نقش تعیین کننده رهبری صالح و بر آمده از فقاهت و شجاعت در مدیریت دنیای اسلام باز هم مرهون حوزه هاست. اگر امام(ره) و علامه طباطبایی(ره) نبودند، شاگردانی مثل مقام معظم رهبری تربیت نمی شدند. لذا شما طلاب جایی قرار دارید که نقطه مقدس و نهادی بالنده است و در چنین مکتبی مردانی بزرگ تربیت شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین ابرترابی فرد با ذکر خصائص و ویژگی های علمای بزرگ، خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) فرمودند "عالم محضر خداست در محض خدا معصیت نکنید"؛ اینها محصولات حوزه های مترقی علمیه شیعه است، ولذا مراقبت کنید که از خروجی های خوب حوزه باشید.
عضو شورای حوزه علمیه تهران، خطاب به طلاب حاضر در مراسم گفت: در سیر و سلوک، تهذیب نفس و دوری از گناهان مقامات بالایی نهفته و باید با تلاش و مجاهدت سعی کنید، به فیوضات معنوی دست پیدا کنید.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد در پایان با توصیه به طلاب برای پرهیز از شنیدن نصیحت افرادی که صلاحیت نصیحت ندارند، گفت: ملاک برای صلاحیت این است که چقدر انسان متعبد به دین خداست. باید ملاک دین داری و دین باوری باشد. حضرت آیت الله بهجت(ره) توصیه می کردند، به آنچه که می دانید و آنچه علم دارید، عمل کنید و آنجا که علم ندارید، توقف کنید؛ این راه سعادت است.
برپایه این گزارش، در این مراسم، از 5 کتاب با عناوین، "ذبح عظیم"، "مشق ما"، "من علی ام"، "روزی پر می کشیم" و "قرآن کتاب استراتژی انسان" رونمایی شد.
313/34