به گزارش خبرگزاری «حوزه» از بوشهر، آيت الله سید هاشم حسيني بوشهري، جمعه شب در پنجمين همايش تجليل از پيرغلامان و خادمين حسيني شهرستان كنگان با اشاره به عظمت حماسه حسینی گفت: چرا بعد از 1400 سال كه از حادثه كربلا مي گذرد، هنوز ارادتمندان اهل بيت(ع)، بيرق هاي سياه به رسم عزاداري بر افراشته مي كنند، مگر چه اتفاقي افتاده است كه بايد هر ساله اين اتفاق تكرار شود و زن و مرد و پير و جوان به عزاداري بپردازند، آيا نمي شود به جاي عزاداري جلسات سخنراني تشكيل دهيم.
نماينده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبري افزود: حقيقت امر اين است كه حوادث گذشته نقش كليدي در سرنوشت آينده جامعه دارد، حادثه اي مانند عاشورا كه از مهمترين حوادث تاريخ اسلام و همچنين بشريت است، مطمئنا نقش آفرين و تاثيرگزار در سرنوشت حال و آينده ما است.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسين حوزه علميه گفت: فلسفه اي كه امامان ما دستور داده اند، نسبت به احياء حادثه عاشورا خيلي عجيب است، آنها دستور داده اند در مراسم عزاداري حسين بن علي(ع) گريه كنيد، شاعران شعر بسرايند و تعبيرات فراواني از اين دست كه تعبيرات كوچكي نيست.
وي ادامه داد: عزاداري براي امام حسين(ع) يك پيام روشن دارد و آن اين است كه اگر ما آن روز نبوديم كه يار امام باشيم، امروز با فريادمان، با مرثيه سرايي و با عزاداريمان نفرين همه ظالمان و ستمگران تاريخ را نفرين مي كنيم.
آیت الله حسینی بوشهری، پيام روشن عزاداري را مبارزه عليه ستمگران و عليه هر كسي كه بخواهد به جامعه اي و ملتي ظلم کند، دانست و افزود: موقعي كه عزاداري مي كنيم، يعني ملتي زنده هستيم و با شور و شعور از كربلا تا امروز، حركت حسين بن علي(ع) را امتداد مي بخشيم.
عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبري گفت: در عزاداري اهل بيت(ع) بايد توجه داشته باشيم كه حادثه عاشورا چند نكته كليدي دارد كه بايد به آن مداحان و مرثيه سرايان توجه كنند.
وي، اولین نکته را شناخت از عاشورا و ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و گفت: در اشعاري كه مي سراييد بايد معرفت مردم را نسبت به اهل بيت(ع) بالا ببريد؛ همچنين بايد محبت اهل بيت را در مردم زنده كنيد و مهمترين نكته اين است كه بايد زندگي ما نيز رنگ حسيني پيدا كند.
امام جمعه قم ادامه داد: اگر از وفاي به عهد بگوييم و وفاي به عهد در زندگي ما نباشد، از ام البنين(س) بگوييم در حالي كه ايشان از امام زمانش تبعيت كرد؛ اگز تبعيت از امام زمان(عج) در وجودمان نباشد و به آنها توجه نكنيم و همچنين ندانيم كه هشت سال دفاع مقدس كربلايي ديگري بود كه در انقلاب اسلامي ما پديدار شد، به نكات مهم حادثه عاشورا توجه نكرده ايم و واقعيت ها را بيان نكرده ايم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: امروز ما در مقابل دشمنانمان امام و پيشوا داريم و رهبر عزيز و فرزانه انقلاب حضرت آيت الله خامنه اي پيشواي كربلاي امروز ما است.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه افزود: مداحان و سخنوران ما همان طور كه روي مسئله عترت تكيه مي كنند، بايد روي مسئله قرآن كريم هم در مجالس عزاداري تكيه كنند و مجالس و محافل ما بايد بُعد معرفتي هم داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پايان گفت: بايد بعد از دهه محرم با افزايش معرفت ديني، احساس كنيم كه جامعه به سبك زندگي اهل بيت(ع) نزديك شده است.
نظر شما