به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی پس از اقامه نماز ظهر و عصر عاشورای حسینی در حرم کریمه اهل بیت(س) در شبستان امام خمینی(ره) درباره ماندگاری عاشورای حسینی گفتند: خاصیت حوادث تاریخی این است که با گذشت زمان کم رنگ و در نهایت فراموش می شود و مهم ترین حوادث از این قاعده مستثنی نیست.
این مرجع تقلید با اشاره به جنگ جهانی دوم که ده ها میلیون نفر در آن کشته شده و کمتر از صد سال از آن می گذرد، ولی خیلی ها آن را فراموش کرده اند، گفت: واقعه عاشورا که نزدیک به 1400 سال از آن می گذرد، نه تنها فراموش نشده، بلکه هر سال بر عظمت آن افزوده می شود.
ایشان با اشاره به آیه 14 سوره مبارکه رعد گفتند: خداوند در این آیه بیان می دارد، باطل مانند کف های روی آب پر سر و صدا هستند و هیچ فایده ای ندارند، از این رو زود هم از بین می رود، ولی آب که موجب آبادی و برکات است، بی سر و صدا در حرکت است و آثار و برکات آن نیز ماندگار می باشد.
این مرجع تقلید با بیان این که آنچه مفید است، ماندگار و آنچه بی فایده است، از بین رفتنی است، گفت: دستگاه امام حسین علیه السلام مفید است و مکتبی است که همه در هر زمان می توانند از آن استفاده کرده و راه خود را به وسیله آن پیدا کنند.
ایشان انقلاب اسلامی را برگرفته از مکتب عاشورای حسین بن علی علیه السلام عنوان کردند و گفتند: عاشورا مکتبی مفید، انسان ساز و آزادی بخش است که هیچ گاه فراموش نمی شود و نسل های آینده نیز به وسیله این مکتب درمسیر درست حرکت خواهند کرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره دلیل دیگر ماندگاری مکتب عاشورای حسینی اظهار داشتند: عالم ماده، عالم فرسودگی است و هرچه به آن مرتبط باشد، فرسودنی است، ولی ذات خداوند ابدی و جاودانه است، از این رو هر که به آن وصل شود، ماندگار می شود.
ایشان ادامه دادند: مکتب امام حسین علیه السلام با خدا مربوط است، ایشان برای خدا جنگید، برای خدا اسیر و شهید داد و در راه خدا شهید شد. قطره آب، در صورتی که تنها باشد، با وزیدن نسیمی، از بین می رود، ولی اگر به دریا وصل شود، هیچگاه نابود نمی گردد.
* خاطره آیت الله العظمی مکارم از شفا یافتن بیمار مسیحی
معظم له در ادامه با اشاره به کرامت امام حسین علیه السلام به جوان مسیحی گفتند: برای شما ماجرایی می گویم که نه خواب دیدم و نه این که کسی برایم تعریف کرده، بلکه خود شاهد آن بودم. قبل از انقلاب به منزل یکی از مراجع معروف آن زمان رفتم که ایشان به من گفت، جوانی که در نیروی هوایی کار می کند و مسیحی است، می خواهد مسلمان شود؛ شما آداب مسلمان شدن را برای ایشان بگو.
ایشان با بیان این که پیش از هر کاری، من از وی دلیل مسلمان شدنش را پرسیدم، ادامه دادند: آن جوان گفت که من بیماری سینوزیت سختی داشتم، به طوری که هر روز که از خواب بیدار می شدم، قطره های چرک از بینی من می ریخت، هر کاری که می کردم، درمان نمی شد. روزی بیش از ده قرص و مسکن مصرف می کردم، ولی فایده ای نداشت. ایام عاشورا شد ولی من نمی دانستم عاشورا چیست. دیدم که در کنار منزل ما مجلس روضه ای برپاست، پنجره را باز کردم و گوش کردم و دیدم حرف های جالبی زده می شود و امام حسین را معرفی می کنند. علاقه مند شدم و هر شب پنچره با باز می کردم و گوش می کردم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: وی گفت که شبی دیدم کسی آمد جلوی در منزل ما و سینی چایی در دست داشت، گفت که شنیده ام شما مریضی دارید، این چایی مربوط به مجلس امام حسین علیه السلام است؛ چای را خوردم و صبح که پا شدم، دیدم اثری از آن بیماری در من نیست. من دلیل به این روشنی دارم از این رو می خواهم مسلمان شوم.
ایشان خاطرنشان کردند: به وی گفتم که وقتی مسلمان شدی، می خواهی چه نامی برای خود انتخاب کنی، گفت که من نام حسین را برای خود انتخاب می کنم. همان کسی که باعث نجات من شد، من نام او را انتخاب می کنم. وی مسلمان شد و نام حسین را برای خود انخاب کرد و رفت. کسانی که با اخلاص به در خانه امام حسین بروند، با دست پر بر می گردند.
انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳
نظر شما