دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی عبدخدایی

حوزه / حجت الاسلام و المسلمین عبدخدایی، با اشاره به اینکه امام هشتم(ع) پرچمدار توحید هستند، گفت: بهترین میراث فرهنگی حضرت رضا(ع) در باب توحید است.

به گزارش  خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی عبدخدایی، در نشست علمي «جلوه هاي توحيد در مناجات هاي امام علي بن موسي الرضا(ع)» که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: امام رضا(ع) در مسیر طولانی هجرت تاریخی شان از مدینه تا مرو، از شهرهای مختلفی عبور کردند و قدمگاه هایی در مسیر عبور حضرت ثبت شده، اما شهر نیشابور، توسط آن حضرت برای قرائت حدیث شریف سلسلة الذهب انتخاب شد.

وی به جایگاه ویژه شهر نیشابور در عصر رضوی اشاره و تصریح کرد: نیشابور در عصر امام رضا(ع)، مهد علما و دانشمندان و فضلا بود. این شهر از بزرگ ترین و مهم ترین شهرهای ایران بود و مردم این شهر از عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به شمار می رفتند.

عضو خبرگان رهبری در ادامه به اهمیت والای حدیث سلسلة الذهب اشاره کرد و گفت: امام هشتم(ع) در این شهر حدیث به یادماندنی سلسله الذهب را مطرح کردند. آنچه در این حدیث مهم به شمار می رود، آن است که توحید به تنهایی کفایت نمی کند و در کنار آن باید به ولایت پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین عبدخدایی اضافه کرد: امام رضا(ع) این حدیث کوتاه را بیان کردند تا مسلمانان به این نکته پى ببرند که اگر جامعه امن مى خواهند یا اگر طالب آرامش هستند، تنها در سایه بازگشت به توحید، این مهم میسر خواهد شد.

وی افزود: «لااله الا الله» پایگاه و ریسمانی است که با ورود در آن و چنگ زدن به آن هیچ گمراهی و عذابی در زندگی انسان وجود نخواهد داشت و برای ورود به این پایگاه شرطی وجود دارد که امام رضا(ع) خود را شرط این ورود می دانند، یعنی ولایت ایشان موجب ورود به توحید می‌شود.

سفیر اسبق ایران در واتیکان با اشاره به اینکه توحید همه چیز در اسلام و اصل اصول دین است، ابراز کرد:  همه اعتقادات ما بر محور توحید می چرخد، کلمه  «لااله الا الله» حصاری در مقابل شرک، خرافه پرستی، کژاندیشی، شیطان و.... است. اگر کسی زیر پوشش الله باشد، هیچ گاه تحت ولایت شیطان قرار نمی گیرد. ولایت و توحید همانند دژی است که اگر انسان در این حصار قرار گیرد تمام افعال و رفتارش مصون از اشتباه می شود، از این رو هر چه بیشتر وارد این حصار شویم ایمان، معرفت، محبت و عملکردمان بیشتر می شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه بخشی از زندگی امام رضا(ع) به راز و نیاز با خدا می گذشت، افزود: مومن واقعی باید بخشی از زندگی خود را  به گفتگو با  پروردگار اختصاص دهد و با خدا خلوت کند.

وی در پایان به نقش بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در مقابله با مضررات فضای مجازی، اشاره و تصریح کرد: شما پژوهشگران، محققان و نویسندگان، باید از فرصت همجواری با علی بن موسی الرضا(ع) بهره کافی را ببرید. دغدغه اصلی شما پژوهشگران، باید مقابله با شبیخون فرهنگی فضای مجازی باشد، از این رو بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مسئولیت سنگینی بر عهده دارد .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha