شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳
 مدرسه ای فراموش شده در قزوین+ عکس

حوزه/ مدرسه علمیه سردارین، درعهد قاجاریه و در سال ۱۲۳۱ ه-ق توسط دو برادر بنام حسنخان و حسینخان سردارین بنا نهاده شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، مدرسه علمیه سردارین، درعهد قاجاریه و در سال 1231 ه-ق توسط  دو برادر بنام حسنخان و حسینخان سردارین بنا نهاده شده است و دارای دوطبقه، 32 حجره و ۱۴۴۰ مترمربع مساحت است.

سردرِ زیبا و باشکوه مدرسه با کاشی‌کاری‌های مینایی و نقوش گل و بوته، پرندگان و خطوط اسلیمی زینت یافته و دارای کتیبه‌ای از سنگ مرمر و به خط نستعلیق ممتاز به قلم شیخ محمدعلی بن شیخ عبدالرحیم می‌باشد که در آن تاریخ و بانی بنا مشخص شده است.

حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی، صبح امروز در بازدید از مدرسه سردارین، به نقش مهم و اثرگذار حوزه علمیه قزوین در کشور اشاره کرد و گفت: حوزه قزوین زمانی مهد پرورش علما و فرهیختگان بود که در همین مدارس پرورش یافته بودند.

مدیر حوزه علمیه قزوین در رابطه با مدرسه قدیمی و بی نظیر سردارین، ابراز داشت:  مدرسه علمیه سردارین از مدارس تاریخی شهر قزوین است که باید میراث فرهنگی و گردشگری استان مسئله تسریع در بازسازی آن را به صورت جدی پیگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: زمانی در قزوین مدارس علمیه تاریخی مهد پرورش بزرگان، فرهیختگان و عالمان برجسته بوده که متأسفانه برخی از این مدارس مانند مدرسه سردارین تبدیل به مخروبه و به مرور زمان فراموش شده اند.

وی ادامه داد: مدرسه سردارین دارای پیشینه درخشانی است به طوری که مرحوم ملامحمد صالح برغانی اولین مدیر این مدرسه بوده و بعد از گذشت سالها مرحوم آیت الله شالی مدیریت آن را بر عهده گرفت.

 حجت الاسلام  والمسلمین عباسی ادامه داد: علما و بزرگانی در حال حاضر در مسئولیت های مختلفی هستند، در این مدرسه مشغول تدریس و یا تحصیل بوده اند واکنون مشغول تبلیغ دین اسلام و خدمتگزاری به کشور اسلامی می باشند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha