سه‌شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
اسلام به شدت تروریسم را رد می کند / دین بدون محبت تنها یک اندام خشک خواهد بود

حوزه / عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به منطق اسلام در قبال تروریسم گفت: برخی تصور می کنند که برای برپایی شریعت باید به ترور و خشونت متوسل شوند، در حالی که دین اسلام، تروریسم را به شدت رد می کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی درحاشیه کنفرانس صلح خاورمیانه در کشور امارات در گفت وگوی  تلویزیونی با بخش خبری منتدی امارات خاطرنشان کرد: در شرائط تبادل خصومت، تروریسم تقویت می شود.

حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی به دعوت شیخ عبدالله بن بیه از علمای بزرگ اهل سنت و رئیس منتدا و تعزیز در این کنفرانس شرکت کرده است. در این کنفرانس بین المللی  400 شخصیت  از کشورهای مختلف حضور دارند و حجت الاسلام والمسلمین مبلغی نیز  به کشورمان در این کنفرانس دعوت شد.

*راهکار خروج منطقه از پدیده تروریسم

وی  با اشاره به راه های خروج منطقه از پدیده تروریسم و خشونت گفت: باید بکوشیم جهل به شریعت از بین برود، همانطور که پیامبر (ص) مایل بود که اصرار کند شریعت او سهله و سمحه است، ما هم باید به صورت جدی و گسترده، شریعت فهمی و شریعت شناسی بر پایه خصلت های آن داشته باشیم، اما در این زمینه قصور و تقصیر داشته و داریم.

وی اظهار داشت: برای تروریسم زدایی، انسجام و تلاش مشترک لازم است. در شرائط عدم انسجام تروریسم تقویت می شود، خشونت گرایان و تروریست ها از وجود زمینه های اختلاف استفاده می کنند، حال اگر  خود تفرقه پیدا شود، آن ها به بهترین شرائط دست یافته اند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: روشن است راه رسیدن مسلمانان  به انسجام گفتگو است. گفتگویی جدی و در همه زمینه ها، و دیگر اینکه همه اطراف خویشتنداری از خود نشان دهند. نگوییم طرف مقابل افراط می کند و به تفرقه دست می زند پس ما هم دست بزنیم،  باید همه خویشتنداری و سماحت به خرج دهند.

*نقش جمهوری اسلامی ایران در استقرار صلح

وی با اشاره به نقش ایران در استقرار صلح در جهان اسلام و میان دولت های اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی بزرگی برای ورود در یک  گفتگوی جدی و سازنده دارد، ولی نه آن گفت وگویی که امروز برپا و فردا رها گردد

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: ما ایرانی ها به همه قواعد یک زندگی مشترک به صورت جدی ملتزم هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: طبیعی است وقتی صدایی از دور بلند، و یا از دور  شنیده می شود مشکلات حل نشود بنابراین لازم است صداها از نزدیک در قالب یک گفتگوی مکرر و پایدار گفته و شنیده شود.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: همه باید بدانیم اگر منطقه به سمت شرائط بدترشدن به پیش رود به اسلام، به پیامبر اسلام (ص) به همه دولت ها آسیب می زند، نباید تصور کرد که در این وضعیت کسی می ماند و سود می برد؛ همه متضرر می شوند، بنابراین ما همه باید اوضاع را کنترل کنیم و بر آن مسلط شویم.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: همه بدانیم این کنترل ممکن است به نظر صعب و سخت باشد، ولی مجال نیست و در دسترس است. باید به قرآن برگردیم "فاصلحوا " این قاعده قرآنی است و وامر قرآن (فاصلحوا ) با فاء و فوری است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: نباید هم هیچ طرفی از وجود دیدگاه های مخالف هر چند سلبی آزرده شود. ما باید رویکردهای عمومی را در هر حدی و سطحی مغتنم بشمریم. ما الان به صلح و سلمی در همه زمینه ها در منطقه نیازمندیم؛ دینی، تراثی، فرهنگی، سیاسی، مناسباتی و ....

وی ادامه داد : بسیاری از مسلمانان به حقیقت سلم در اسلام واقف نیستند در نتیجه، سلم را  عنوان فرع، و برعکس،  جنگ، ارعاب و ترور را اصل قرار داده اند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی بیان داشت: دلالت های زیادی در این خصوص وجود دارد به عنوان نمونه محبت در ذات دین جای گرفته است (هل الدین الا الحب) و محبت ملازم با سلم است در جنگ دشمنی که در مقابل محبت است تولید می شود و محبت که جایگاه کانونی در دین دارد، قربانی می گردد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر محبت از دین گرفته شود تنها بک اندام خشک برای دین باقی می ماند.

*اخلاق خداوند

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اظهار داشت: از سوی دیگر،  سلم زمینه تخلق به اخلاق خداوند را فراهم می کند. اخلاق خدا عبارت از" عفو (العافین عن الناس)"،  "محبت"،" سخن زیبا (قولوا للناس حسنا)"، "عدل"، "رحمت" و.. است و همه اینها در جنگ به حاشیه می روند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی بیان داشت:  روابط میان مسلمانان، "شاکله مناسبات"  آنها را تشکیل می دهد و اگر به این مطلب، آیه شریفه (کل یعمل علی شاکلته) را اضافه کنیم به دست می آید که از  جامعه اسلامی  خروجی ها و بروندادهایی صدور خواهد یافت که متناسب با شاکله ای است که پیدا کرده اند.

وی گفت: اگر شاکله روابط میان مسلمانان بر پایه جنگ و بدبینی شکل بگیرد، از سوی آن ها چیزی جز نابود سازی، تخریب، قتل، ترور و رفتارهای ضد انسانی بروز و ظهور پیدا نمی کند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: در حالی که اگر روابط سلمی میان ملت ها و دولت های اسلامی برقرار گردد، آنچه از این شاکله بیرون می تراود چیزی جز عمران، اخلاق، محبت، تلاش مشترک برای حل مشکلات و... نیست، بنابراین مسلمانان باید قبل از هر چیز و به صورت فوری، شاکله مناسبات را بر مسالمت میان خود بنا  کنند.

*ضرورت خروج شاکله امت از جنگ

استاد   حوزه علمیه قم تاکید کرد: شاکله را باید از حالت جنگ و شرائط جنگی خارج کرد و بر اساس قرآن کریم بر سلم بنا کرد و ضرورت دارد مسلمانان بفهمند که شکل دادن به روابط اسلامی بر اساس نگاه مسالمت آمیز گام اول است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: اگر مسلمانان در برپایی مناسبات،  محوریت سلم را نادیده بگیرند و  ابتکارات، اشتغالات و اهتمامات خود را مصروف امور دیگری کنند در این صورت حتی اگر آن امور مهم باشند، سود چندانی نمی برند؛ زیرا که شاکله مناسبات درست نیست در نتیجه هر چیزی مهمی ممکن است معنای دیگری کند یا حقیقت آن شکل نگیرد.

وی ادامه داد: جالب است که قرآن، توجه دادن امت به عبادت (فاعبدون) را بعد از طرح وحدت امت قرار داده است (...امة واحدة وانا ربكم فاعبدون) قرار داده و فلسفه این امر روشن است وحدت امت وزندگی مسالمت آمیز آن ها، شاکله مناسبات آن ها است، با این شاکله، همه چیز حتی عبادت به صورت فعال و کلان، زمینه پیدا می کند.

وی بیان داشت: خویشتنداری به ویژه  اگر تکرار شود به تلطیف فضاها می انجامد و تفرقه ها را تقلیل می دهد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha