چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
کتاب «تاریخ غیبت کبری» اثر آیت الله سید محمد صدر در قم نقد شد

حوزه/ با حضور اساتید و جمعی از محققان حوزه و دانشگاه نقد کتاب «تاریخ غیبت کبری» از سوی مسجد جمکران و با همکاری انجمن علمی مهدویت در سالن نشست های علمی دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، این نشست علمی  با حضور حجج اسلام سید قاسم رزاقی و جواد جعفری به عنوان ناقد و حجت الاسلام مجید احمدی به عنوان دبیر علمی به مدت 90 دقیقه انجام شد.

دبیر علمی نشست با اشاره به اثر ماندگار شهید آیت الله سیدمحمد صدر گفت: ایشان آثار و تالیفات ارزشمندی را در حوزه دین و معارف اسلامی دارد که از جمله آن «مَوسوعَةُ الامام المَهْدی » مجموعه‌ای چهار جلدی در موضوع مهدویت که توسط او که از عالمان شیعه اهل عراق می باشد، تألیف شده است.

حجت الاسلام و المسلمین مجید احمدی ادامه داد: مؤلف، این اثر را با عناوینی از جمله ؛ « جلد اول تاریخ الغیبة الصغری»، «جلد دوم تاریخ الغیبة الکبری»، «جلد سوم تاریخ ما بعد الظهور» و «جلد چهارم الیوم الموعود» به رشته تحریر درآورده است. وی در هر بخش از کتاب، به موضوعی خاص پرداخته و مجموعه آن را موسوعة الامام المهدی نام گذاشته ولی بر روی جلد کتاب عناوین اختصاصی هر کدام آمده است.

دبیر علمی مراسم با بیان اینکه نشست امروز با هدف بررسی و نقد جلد دوم «مَوسوعَةُ الامام المَهْدی» با عنوان « تاریخ غیبت کبری » می باشد لذا به معرفی جلد دوم می پردازیم.

وی افزود: این کتاب پس از بحثی مقدماتی در زمینه تقسیم غیبت در سه بخش موضوعات متنوعی را منعکس می کند که  بخش اول آن شامل « تاریخ شخص امام مهدی(عج)» می باشد و مشتمل بر فصولی همچون ؛ « راز اساسی غیبت امام مهدی(عج)»، « تکلیف اسلامی امام مهدی(عج)، در زمان غیبت»، « زندگی شخصی امام مهدی(عج)»، « ملاقات با امام مهدی (عج)، در دوران غیبت کبری» و « نامه امام مهدی (عج)، به شیخ مفید» می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین احمدی به بخش دوم کتاب اشاره کرد و گفت: بخش دوم کتاب پیرامون «تاریخ انسانی در عصر غیبت کبری» می باشد که مشتمل بر فصول « بررسی اخباری که در زمینه پیشگویی آینده وارد شده‌اند»، « پیشگویی‌هایی که در اخبار آمده است» و « تکلیف اسلامی در زمان غیبت کبری؛ (عزلت یا جهاد، تقیه، انتظار)» است.

دبیر علمی نشست سومین بخش کتاب را مربوط به « شرایط و نشانه های ظهور» دانست و افزود:« شرایط ظهور»؛ مؤلف در این فصل، ضمن بیان تفاوت میان شرایط و نشانه‌های ظهور، این موضوعات را مورد بررسی قرار داده است: شرایط لازم برای تحقق ظهور و حکومت عدل جهانی، ارتباط شرایط ظهور با طرح و برنامه الهی و طرح و برنامه خاص خداوندی برای تعیین و به وجود آوردن شخصی که بتواند جهان راء رهبری کند.

وی اظهارداشت: « نشانه‌های ظهور» ؛ مؤلف در این فصل ابتدا، روش کلی خود را در برخورد با روایات مربوط به تعداد نشانه‌های ظهور بیان می‌کند، سپس به بیان مفهوم نشانه و انواع تقسیم بندی ها در این زمینه می‌پردازد.

در ادامه برخی اشکالات و ابهاماتی را که در زمینه نشانه‌های ظهور مطرح شده‌اند بیان می‌کند و به آنها پاسخ می‌دهد. سپس نشانه‌های ظهور را اعم از حتمی و غیرحتمی با عنایت به تقسیم‌بندی آنها از نقطه نظرهای مختلف بیان می‌کند که فصول بخش سوم کتاب را به خود اختصاص داده اند.

انتهای پیام   313/17

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha