جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی

حوزه / معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: آنچه ریشه افراط و خشونت را در دنیا ی امروز می‌خشکاند توجه جدی و استفاده عملی از آیات شریفه قرآن کریم و نقشه راهی است که این مصحف شریف در اختیار ما قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی، معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، صبح امروز در کنفرانس بین المللی علوم دینی و انسانی و مبارزه با افراطی‌گری با اشاره به اینکه جوامع غربی عامل اصلی گسترش افراط و خشونت در جهان هستند، اظهار داشت: علاوه بر مسئله جنگ‌های صلیبی و دادگاه‌های تفتیش عقاید غربی‌ها در طول تاریخ بشر با افراط گری‌های بسیاری از سوی جوامع غربی مواجه بوده‌ایم که افراط گری‌نژاد پرستانه هیتلر در جنگ جهانی اول و دوم و ۵۰ میلیون کشته یکی از این موارد است.

وی ادامه داد: نمونه دیگر این افراط گرایی در پدیده فلسطین و جنایات صهیونیست‌ها مشهود است که تا به امروز شاهد خشونت‌ها و افراط گری‌های بسیاری از سوی این رژیم غاصب بوده‌ایم.

حجت الاسلام و المسلمین قمی خاطر نشان کرد: امروز در بد‌ترین شرایط افراط‌گری قرار داریم، غربی‌ها و به خصوص آمریکا به بهانه مبارزه تروریسم بعد از یازده سپتامبر در افغانستان و عراق افراط گرایی و جنایات بی‌شماری را مرتکب گردیدند که نتیجه‌‌ همان تفکر غلط غربی‌ها ست.

وی تصریح کرد: خشونت آمیز‌ترین حرکت‌ها در تاریخ بشر را تا به امروز جوامع غربی انجام داده و افراط گرایی گسترده‌ای در دنیا مرتکب شده‌اند؛ در منطقه غرب آسیا که این جریان هنوز ادامه دارد ریشه‌ای کاملا غرب گرایانه دیده می‌شود، آن‌ها برای گسترش ارزش‌های منحط خود در جهان خودشان را مجاز می‌دانند تا به هر وسیله‌ای متوسل شوند.

معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه گرایش‌های افراطی گروه‌های تروریستی امروز منشاء تفکر غربی و آمریکایی دارد گفت: امروز منطق گروه‌های افراطی مانند القاعده نیز که به ظاهر ارزش‌های اسلامی را حمایت می‌کنند،‌‌ همان انگیزه‌ها، افکار و اعمال خشونت آمیز و افراط گرایانه غربی است.

وی با بیان اینکه در روابط بین الملل سه آسیب جدی وجود دارد گفت: در آسیب اول کسانی را می‌بینیم که بدون توجه به بنیادهای متافیزیکی و تاریخی به علوم انسانی با نگاه مادی می‌نگرند و ارزش‌های اسلامی و دینی را نادیده می‌گیرند.

حجت الاسلام و المسلمین قمی افزود: آسیب دوم از ناحیه کسانی است که نگاه پسا مدرن داشته و با نفی فرا روایت‌ها و با تکیه بر روایت‌های خرد و بومی به دنبال ایجاد تردید در اصل حقیقت و پایبندی به آن هستند

وی خاطر نشان کرد: آسیب سوم نیز از طرف کسانی است که با رویکردهای نفی گرایی و ظاهر گرایی، عقل و اندیشه را کنار گذاشته و تنها به ظواهر توجه دارند.

معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه مبارزه با آسیب‌های ذکر شده سه راهکار اساسی دارد اظهار داشت: در درجه اول توجه به عقل، منطق و برهان در روابط بین الملل و دوری از تعصب و خودخواهی و شهرت طلبی و رفتارهای غیر منطقی با تکیه بر عقل می‌تواند در کاهش رویکردهای افراطی اثربخش باشد.

وی با بیان اینکه در منطق لیبرالیسم و کسانی که دم از تساهل و تسامح می‌زنند همه جنایات با همین عناوین انجام می‌شوند، گفت: در منطق تکفیر کننده گان گاهی اوقات احکام تکفیر صادر شده از سوی تکفیر گننده گان به مرتب از حکم تکفیر سلمان رشدی افراطی‌تر است

حجت الاسلام و المسلمین قمی، راه بعدی کاهش افراط و خشونت در روابط بین الملل را تعامل و توجه خاص به ظرافت‌های موجود در گروه‌ها و تفاوت بین آن‌ها دانست و افزود: در میان یک میلیارد و هفتصد مسلمان «که البته برخی علمای اسلام جمعیت یک میلیارد برای مسلمانان تعریف کرده و مابقی گروه‌های اسلامی را از آمار مسلمین حذف کرده‌اند» در می‌انشان گروه‌های مختلفی وجود دارد، در اهل سنت علمای سنت گرا هیچکدام اهل تکفیر نیستند در گروه‌های سلفی نیز به جز سلفیه ندبیه که متلعق به آل سعود است سلفی‌های آلبانیه، حلکیه، سلفیه جماعت تبلیغ و سایر گروه‌ها زیاد قائل به تکفیر نبوده و با تشیع رابطه خوبی دارند.

عضو خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: وهابیت منشاء گروه‌های تکفیری است، امروز عربستان در سطح بین الملل متهم اصلی در تروریسم و بسط افراط‌گری و تکفیر و خشونت است.

معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری در پایان با بیان اینکه امروز جهان اسلام یکپارچه علیه خشونت و جریان‌های تکفیری – ترویستی قرار گرفته و علمای بلاد اسلام رسماً اعلام موضع در این راستا می‌کنند گفت: مسئله مهم در حل افراط و خشونت گرایی توجه به کرامت انسانی است که قرآن توجه خاصی دارد آنچه ریشه افراط و خشونت را در دنیا ی امروز می‌خشکاند توجه جدی و استفاده عملی از آیات شریفه قرآن کریم و نقشه راهی است که این مصحف شریف در اختیار ما قرار داده است

۳۱۳/۳۴

 

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha