به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب امشب در کنفرانس بینالمللی گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدلال و عقلانیت گفت: ایران و اعراب همسایه تاریخی و تمدنی و فرهنگی بودند و پس از اسلام این پیوندها گسترده تر شد.
وی افزود: برای گفتگوی ایران و عرب، احتیاجی به واسط و تاریخ گفتگوی مشترک نداریم بلکه ریشه اصلی در قرآن و اسلام است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی گفت: امت اسلام، امت وسط بودند وراه وسط را طی می کردند و این تندرویها از آن ما نیست؛ وقتی اسلام پیروان سایر ادیان را به گفتگو دعوت میکند، قطعا این گفتگو باید بین اقوام اسلامی نیز بیشتر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب اظهارکرد: گفتگو یک اصل ثابت دینی با پیروان سایر ادیان و حتی کسانی که دین ندارند است؛ راه حل همه مشکلات، بازگشت به اصالتهای اسلامی و قرآنی است و اگر به همان اصالتها برگردیم و اگر با همان گفتگوهایی که قرآن از ما میطلبد از جمله اینکه با علم سخن بگوییم و عدم تفاخر و توجه به فکر دیگری و بازگشت به هویت اسلامی را مد نظر قرار دهیم موفق میشویم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی یادآورشد: این ریشه تفاخر هم در ایرانی ها و برادران عرب در برخی از گفتگوها به چشم میخورد؛ هر دو از آن اصول دینی فاصله گرفتهاند.
وی گفت: در حال حاضر در یک خانواده دینی و عرقی و تاریخی هستیم، ولی باید دلایل فاصله گرفتن از این حوزه را رصد کنیم؛ روشنفکران جهان عرب و ایران نقش ویژهای در بازگرداندن امت اسلامی و خانواده اسلامی و پیروان امت رسول الله دارند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب اظهارکرد: صدها متفکر ایرانی و عرب در تاریخ اسلام به چشم میخورند که به دنبال گفتگو با غیر بودند، ولی چرا امروز به این روز افتادیم که تندروها به شکلی به جان امت اسلامی افتاده اند که هر روز خون جوانان مسلمان روی زمین می ریزد.