به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام علی اصغر قائمی، ظهر امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه التفاتیه قزوین، اظهار کرد: بهترين استاد اخلاق، امام زمان(عج) است، پس باید تلاش کنید راه محبتی با ایشان پیدا نموده تا شیفته این امام همام گردید.
وی به آداب طلبگی اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصه های مهم اخلاقی جوینده علم و دانش از منظر اسلام آن است که دارای نیت الهی بوده و با انگیزه کسب منافع دنیایی به دنبال علم نمی رود.
این کارشناس مسائل تربیتی خاطرنشان ساخت: تهذیب نفس و تقوا باید اولویت اصلی شما طلاب جوان باشد و باید تلاش کنید روحیه خودباوری را که از مهمترین اصول است، در زندگی خود نهادینه نمایید.
حجت الاسلام قائمی با بیان این که طلاب باید از همه فرصتها و لحظات به خوبی استفاده کرده و قدر این موقعیت را بدانند، خاطرنشان کرد: از نکات مهم برای طلاب، آن است که بتوانند در جامعه به عنوان یک طلبه موفق و نمونه باشند.
وی ابراز کرد: پویایی و تحرک علمی، برنامه ریزی و نظم در امور، مداومت و استمرار در مسیر علم آموزی، تسیلم بودن در برابر حق، داشتن روحیه پرسشگری، حضور مستمر سرکلاس، ثبت و نگارش مطالب علمی و دقت در مطالعه و محفوظات، از جمله برجسته ترین شاخصه های طلبه در نحوه علم آموزی است.
این کارشناس مسائل تربیتی به جایگاه اساتید در مدارس علمیه اشاره کرد و عنوان داشت: استاد، پدر معنوی شاگرد است و طلاب باید در محضر اساتید به مباحثی همچون تواضع و فروتنى در برابر استاد، به نیکی یاد کردن از استاد، تحمل تندی های استاد با جان و دل، مراقبت بر رفتار و گفتار، خطاب مؤدبانه استاد و ... دقت داشته باشند.
وی با بیان این مطلب که حوزه بهترین مکان است، تصریح کرد: رعایت تقوا و تحصیل مناسب در این مکان مقدس، بسیار مهم بوده و اگر طلبه ای به درستی این دو مقوله را رعایت کند، دنیا و آخرتش تأمین خواهد بود.
حجت الاسلام قائمی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در سفر خود به قم به طلاب فرمودند: «طلاب در قبل از انقلاب نهایتا در روستا و شهر خود موعظه و منبری داشتند؛ اما امروز گرایش بسیاری به دین پیدا شده و از تمام دنیا مبلغ می خواهند؛ خودتان را برای دنیا آماده کنید».
این کارشناس مسائل تربیتی ادامه داد: طلبه ای که معمم می شود، باید کاملا ملتزم به این معنا باشد که از این به بعد خود را وقف دائم دین نموده و برای سربازی امام زمان(عج) مفتخر به لباس رسول خدا(ص) شده است.
وی یادآور شد: طلاب باید آن طور که اراده خداست، در جامعه انجام وظیفه نموده؛ قلب خود را به نور ولایت روشن ساخته و بیش از گذشته جاذبه داشته باشد.
حجت الاسلام قائمی در پایان ابراز داشت: طلاب و ورحانیون با الگوگیری از امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان، ساده زیستی را سرلوحه زندگی خود قرار دهند تا بتوانند در جامعه تاثیرگذار باشند.
انتهای پیام