حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی احمدی میانجی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، اظهارداشت: من معتقدم که حوزه های علمیه در دو بخش برای جامعه می تواند مفید باشد و غرض آن هم همین است یکی کسب معارف اسلامی و آموزه های دینی و دیگری عمل به آموخته های دینی و ترویج آن در جامعه اسلامی است.
قائم مقام سابق سازمان دیوان عدالت اداری کشور افزود: پرداختن به مباحث علمی، تببین مسائل علمی و پاسخگویی به شبهاتی که در جامعه مطرح می شود مخصوصا مطالب و مسائل مربوط به جوانان، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی همچنین شناسایی و تحقیق پیرامون شبهاتی که نسل جوان ما با آن گریبان گیر هستند از دیگر وظایف اصلی حوزه های علمیه و طلاب می باشد.
استاد علوم قضایی ادامه داد: شبهه و مسائل انحرافی چیز تازه ای نیست و هر سال بیشتر و متنوع تر می گردد همانطور که از هزار سال پیش شبهات وجود داشت و هر زمان فقط لباس آن عوض می شد، امروز هم اینگونه است.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی میانجی با بیان اینکه طلاب باید عالم به عمل باشند اظهارداشت: حوزه علمیه و روحانیون باید مطالب و مسائلی را که برای مردم بازگو می کنند را در عمل به مردم نشان دهند، ما وقتی از عدالت صحبت می کنیم و می گوییم عدالت، باید از ما عدالت ببینند یا در مسائلی که مطرح می کنیم ما خودمان باید از آنها جلوتر به وظایفمان عمل می کنیم و دقت داشته باشیم.
معاون قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به توجه طلاب و روحانیون به سیره نبوی و ائمه اطهارعلیهاالاسلام گفت: امروز موج اسلام خواهی و گرویدن افراد به دین اسلام بیش از هر زمانی در حال وقوع است اگر با تازه مسلمانان گفت وگو کنید اولین عامل پیوستن آنان به دین اسلام را خلق و خوی خوب پیامبر(ص) و محبت ایشان عنوان می کنند، پس ما که مدعی هستیم شاگرد مکتب رسول الله(ص) و ائمه طاهرین (ع) می باشیم، باید از نظر خلق و خوی و تهذیب نفس خیلی ممتاز و برجسته تر از دیگران باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه خوب و بد همه جا و در هر لباسی می تواند باشد، تصریح کرد: سلامت قضا به عبا و عمامه نیست ممکن است یک نفر عبا و عمامه نداشته باشد ولی واقعا انسان معنوی بوده که سر مسائل مهم و سرنوشت ساز جانب حق را گرفته و ایستادگی کرده است، مهم آنست که چه معمم و چه غیر معمم لحظه ای از حق روی گردان نبوده و روی آن ایستادگی کند.
رئیس شورای حل اختلاف کشور افزود: ما در تربیت قضات خود باید بُعد تهذیبی را تقویت کنیم و همراه با رشد علمی رشد اخلاقی و معرفتی را در آنان ارتقا دهیم تا در زمان قضاوت خدای نکرده از حق روگردان نباشد و در قلمی که می زند حب و بغضی نداشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی میانجی با بیان اینکه قاضی باید استقلال رای داشته باشد، اظهارداشت: مراد از استقلال رای این نیست که در پرونده یک پیرزن از پا افتاده سختی به خرج دهیم، بلکه در خصوص پرونده های سنگینی که قدرت و ثروت پشت آن قرار دارد یا وعده وعیدهایی که ممکن است پیشنهاد شود، استقلال رای خود را حفظ کنند.
معاون قوه قضائیه ادامه داد: اگر دستگاه قضایی ما، دستگاهی باشد که خدا و پیامبرش می گویند، بدون تردید آن جامعه، جامعه رستگاری است چرا که همه چی با دستگاه قضایی شکل می گیرد.
انتهای پیام 313/17