جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
مرحوم  مدرس افغانی

حوزه/ نخستین پیش‌کنگره نکوداشت مقام علمی مرحوم مدرس افغانی با حضور طلاب و دانش‌آموختگان جامعه‌المصطفی، در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت‌الاسلام معصومی در نخستین پیش‌کنگره نکوداشت مقام علمی مرحوم  مدرس افغانی در بیان شخصیت این استاد فقیدحوزه خاطرنشان ساخت: باید بزرگ‌داشتی بجا در حق وی برگزار شود، زیرا حق بزرگی بر گردن حوزه‌دارد که آثار آن را همه می‌بینند.
وی در ادامه تصریح کرد: وی در 5 شهریور 1365 درگذشت و با گذشته این همه سال، نامش مغفول مانده و امید است با برگزاری این چنین مراسمی، حق ایشان ادا گردد.
حجت‌الاسلام معصومی گفت: ویژگی‌های شخصیتی و خصایص ایشان، در مرحله نخست، توفیق پروردگار بود. وی سرمایه‌ای علمی به شمار می‌رفت و مجتهد کامل بود. همچنین هوش و استعداد سرشار و کم‌نظیر و نیز حافظه بالایی داشت و در تدریس و پرورش طلبه، شیوه منحصر به فردی در پیش می‌گرفت و در تألیفاتش سخت‌کوش بود. طبق گفته آن مرحوم، پس از یک هفته به مکتب آمدن، به سفارش استادش به تازه‌واردین درس می‌داد و این گونه که اظهار می‌داشت از همان اول مدرس بودم.
سخنران نشست گفت: وی هر روز بیش از ده کلاس داشت و در فقر شدیدی مالی به سر می‌برد و در همه امور مربوط به طلبگی دست از تلاش خود برنمی‌داشت و می‌گفت، اگر فقر من را بین ده طلبه تقسیم کنند، به سبب فقر درس نمی‌خوانند.  وی با توان و بازوی علمی‌اش به این درجه رسید.
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام حکمت دبیر علمی این همایش، درباره مقام حجت الاسلام و المسلمین مدرس افغانی ابراز داشت: در روایات آمده، هر انسانی سه پدر و مادر دارد که در میان آنها، حق استاد بالاتر است و در این میان، استاد مدرس افغانی حق بزرگی بر گردن حوزه علمیه داشت؛ از این رو، لازم است چنین شخصیت‌هایی احیا و شخصیت وی معرفی شود و اگر بتوانیم به خوبی معرفی کنیم، می‌تواند الگویی برای طلاب باشد.
وی  در ادامه تصریح کرد: جامعه ما مرحوم مدرس را نمی‌شناسد و این ضعف ماست. اگر ادبیات در حوزه‌های علمیه پخته نباشد، نمی‌توانیم از پس بیان مطالب بربیاییم.
حجت‌الاسلام حکمت گفت: برای حضور در کنگره این عالم فرزانه، از همه نهادها و پژوهشگران دعوت شده است تا مجموعه‌ای ارزشمند و ماندگار از ایشان به جامعه معرفی شود.
وی در بیان محور دوم کنگره خاطرنشان ساخت: محور دومی که در همایش مورد بررسی خواهد گرفت، بررسی نقش و نهاد روحانیت در افغانستان است که در آن آسیب‌ها و چالش‌ها  شناسایی می‌شود و سپس راهکارهای واقع‌بینانه به جامعه و طلاب معرفی می‌گردد تا پویایی لازم در حوزه‌ها حفظ شود.
گفتنی است کنگره مرحوم مدرس افغانی کابل مردادماه سال آینده برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha