به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، صبح امروز در جمع طلاب اصفهان، پیرامون امید به رحمت الهی عنوان کرد: یاس و ناامیدی از رحمت خداوند که پس از انجام گناه پدیدار میشود، گناهش بسیار سنگینتر از خطایی است که انسان مرتکب میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه «قنوط» به معنای نا امیدی از رحمت الهی است، اظهار کرد: مراقبت بر عدم ناامیدی از رحمت خداوند نیازمند مراقبت به عدم جرأت به گناه نیز هست همچنان که در روایت آمده است: «عالم کسی را به گناه امیدوار نمیکند همچنانکه او را از رحمت الهی ناامید نمیسازد».
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در حدیثی قدسی آمده: «اگر بندگان من، که به من پشت کرده اند، می دانستند که چقدر انتظار آنها را می کشم و مشتاق بازگشت آنان هستم از شوق جان میسپردند ». از طرفی روایاتی وجود دارد که وقتی فرد، گناهی را مرتکب میشود خدای متعال خطاب میکند: «به عزتم قسم او را نخواهم بخشید». براین اساس انسان باید مراقب باشد گناه نکند اگرهم گناهی از او سر زد، امیدوارانه توبه کند.
آیت الله مهدوی در بیان یکی از راهکارهای ترک گناه ابراز کرد: امام زمان(ع) همواره و از نزدیک شاهد اعمال ما هستند، چنان که وقتی آقای فاضلی خدمت حضرت رسیدند از ایشان پرسیدند: آیا شما به همه اعمال ما آگاه هستید؟ حضرت جواب دادند: بله، ما همه اعمال شما را درنظر داریم و ایشان چند نمونه را برشمردند که آقای فاضلی شرمنده شدند، لکن این بدین معنا است که اگر نظر امام عصر(عج) را ناظر بر خود بدانیم سراغ گناه نخواهیم رفت.
وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) در رابطه با بزرگترین گناه کبیره تشریح کرد: ناامیدی از رحمت خدا بزرگترین گناه کبیره است، براین اساس انسان نسبت به اعمال گذشته نباید مایوس باشد و نسبت به آینده باید تصمیم بگیرد که دیگر مرتکب گناه نشود.
انتهای پیام
نظر شما