سه‌شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
مبارزه با قاچاق نیازمند تبیین فقهی است/ حوزه،  مطالبه گر و پاسخگو است

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: حوزه هم مطالبه گر است، تا اقتصاد مقاومتی مورد اهتمام جدی مسئولان اجرایی قرار گیرد و هم این که در عرصه های گوناگون فرهنگی خود را پاسخگو می داند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» آیت الله اعرافی امروز در دیدار حبیب الله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و معاونین این ستاد که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد به تشریح اهمیت مبارزه جدی و اساسی با پدیده شوم قاچاق در کشور و نقش حوزه های علمیه در ارتقای فرهنگ جامعه در این عرصه پرداخت.

وی گفت: حوزه های علمیه و در راس آن  رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقلید، همه در اصل این کار و لزوم مبارزه جدی با پدیده شوم قاچاق اتفاق نظر دارند و این نشان از اهمیت این موضوع دارد و ما نیز در حوزه وظیفه خود می دانیم  در راهبرد کلان نظام اسلامی در مبارزه با قاچاق و سالم سازی اقتصاد کشور از هر کمک فکری، معنوی، پژوهشی و دینی دریغ نکنیم.

آیت الله اعرافی افزود: مقوله مبارزه با قاچاق یک عنوان مهم و اساسی، ذیل اقتصاد مقاومتی و اقتصاد سالم  می باشد که  دارای اضلاع مهم و پیچیده ای است و تنها با یک نگاه راهبری و کلان می توان به نقطه مطلوب رسید.

مدیر حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت:حوزه  در عرصه سالم سازی اقتصاد کشور و اصلاح و ارتقای فرهنگ جامعه در راستای مبارزه با قاچاق و رسیدن به نقطه مطلوب در جامعه وظیفه سنگینی دارد.

امام جمعه قم افزود:در عرصه مبارزه اساسی با پدیده قاچاق، نیازمند تبیین رویکرد دینی و اسلامی هستیم چه از منظر اساسی و اصیل آن؛ یعنی نگاه شیعی و چه از نگاه سایر مذاهب اسلامی در کل کشور، که در این عرصه مهم حوزه علمیه ظرفیت عظیمی دارد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در مبارزه با قاچاق، نیازمند تولید و تبیین فقهی مناسب هستیم و در این حیث،  فتوا و حکم حکومتی به عهده مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب می باشد، اما در همان پرتو نیز حوزه می تواند کار اساسی کندتا فقه مبارزه با قاچاق را تعمیق دهد، خوشبختانه در این عرصه کارهای خوبی هم انجام شده است اما کافی نیست.

آیت الله اعرافی با اشاره به ظرفیت های اساسی و کلان حوزه در این عرصه گفت: مراکز تخصصی مرتبط با موضوع اقتصاد، مرکز اقتصاد مقاومتی و انجمن های علمی، ظرفیت های عظیمی هستند که در این عرصه می توانند کمک شایانی به سالم سازی اقتصاد کشور و مبارزه با قاچاق کالا و ارز نمایند.

وی گفت:حوزه و روحانیت در ایجاد فرهنگ کار و کارآفرینی باید کار کند و درعرصه اصلاح الگوی مصرف و تولید فکر، می تواند نقش آفرینی نماید؛ اما آنچه مهم و لازم است، عملکرد خوب دستگاه های اجرایی کشور است تا بتوانند در اجرای رهنمود های مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی موفق باشند.

امام جمعه قم در پایان افزود: حوزه هم مطالبه گر است، تا اقتصاد مقاومتی مورد اهتمام جدی مسئولان اجرایی قرار گیرد و هم این که در عرصه های گوناگون فرهنگی خود را پاسخگو می داند.

در ادامه این دیدار حجت الاسلام والمسلمین رجایی، رئیس اداره طرح و برنامه حوزه نیز در سخنانی گفت: در اقتصاد مقاومتی باید از صادرات حمایت های جدی صورت گیرد اما وقتی کنترل خوبی روی مسئله ارز صورت نگیرد باعث ایجاد فساد در سیستم اقتصاد کشور می شود.

وی گفت:  وظیفه حوزه های علمیه کار فرهنگی و آگاه کردن مردم نسبت به اصلاح الگوی مصرف می باشد تا با ارتقای فرهنگی و افزایش سطح آگاهی های دینی مردم بتوان جلوی بسیاری از ناهنجاری های اقتصادی را گرفت.

برپایه این گزارش: حبیب الله حقیقی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در ابتدای این دیدار درباره اجرای طرح‌های ارشادی برای کاهش عرضه کالای قاچاق نیز گفت: تلاش کرده‌ایم با استفاده از پتانسیل‌های صنوف و اتحادیه‌ها و همچنین تشکل‌های مردمی بتوانیم عرضه کالای قاچاق را کاهش دهیم.

حقیقی در پاسخ به این سوال که آیا جمع‌آوری کالای قاچاق افزایش قیمت کالا را به همراه ندارد، گفت: ما کالای قاچاق و غیرتولید داخلی را جمع‌آوری می‌کنیم و هدف‌مان تقویت تولید داخلی است به همین دلیل قرار نیست قیمت کالای تولید داخلی تغییر کند.

.

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha