حجت الاسلام علیرضا نخعی پور در گفتوگو با خبرنگار «حوزه» در بیرجند، در خصوص ضرورت توجه بیشتر به برگزاری کلاس های درس اخلاق در مدارس علمیه، اظهار داشت: طلبه باید در قالب کتاب و تدریس استاد، مفاهیم اخلاق نظری را مانند تفاوت عزت نفس و غرور، تواضع با ذلت و غیره، را بداند، زیرا که برداشت غلط از این واژهها و مفاهیم، فرد را در مسیر تزکیه دچار مشکل میکند.
وی افزود: اخلاق از دو بخش نظری و عملی تشکیل شده که در بخش نظری سر و کار طلبه و یا علاقه مندی به موضوعات اخلاقی با کتاب است.
کارشناس مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: اخلاق عملی را نمیتوان با کتاب و تدریس آموزش داد و هنگامی که سخن از کلاس اخلاق میکنیم، مقصود اخلاق عملی است و این درس هیچگاه نباید جزء درس فوق العاده حوزه باشد.
حجت الاسلام نخعی پور افزود: در خصوص اخلاق عملی، طلبه باید در کنار ضربهایی مانند صرف ونحو، اصول و منطق را فرا گرفته و درس اخلاق عملی را بیاموزد.
وی با بیان اینکه طلبه مفاهیم دینی را برای انتقال آن به دیگران می آموزد، اظهار داشت: بهترین راهکار انتقال مفاهمی دینی به دیگران از طریق اخلاق است.
کارشناس مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: امروزه اخلاق در جامعه آسیب دیده و اگر بپذیریم که علماء و روحانیت بر جامعه تاثیر گذار هستند، باید کلاسهای اخلاق در حوزه بیشتر از این برگزار شود.
نخعی پور افزود: اخلاق پایه واساس است، زیرا زمانی میتوانیم در مقوله ای در جامعه تأثیر بگذاریم، که قبل از آن خودمان از آن بهره برده باشیم؛ زیرا امام (ره) فرمود: قبل از اینکه جامعه به سراغ شما بیاید خود را بسازید.
وی اظهار داشت: وقتی یک نفر از لحاظ علمی رشد کرده، اما نتواند بر وجدان و رفتارش کنترلی داشته باشد، بیش از دیگران به جامعه آسیب میزند.
انتهای پیام
نظر شما