به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله حسینی بوشهری امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته قم در مصلای قدس گفت: انتخابات مظهر آبروی نظام و مظهر اراده ملی و مظهر حماسه سیاسی و مردمسالاری دینی است؛ انتخابات ظهور قدرت ملی ماست.
وی افزود: تمام مسئولان ذیربط ما موظف هستند که به گونه ای در این شرایط حساس عمل کنند که ما انتخاباتی در تراز نظام اسلامی داشته باشیم که آزاد، سالم، امن، با نشاط، پرشور، پرحضور، رقابتی و قانون مند برگزار شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: برکات انتخابات شامل موارد مختلفی است؛ از جمله اینکه موجب حیات مجدد جامعه، گردش نخبگان، متجلی شدن نقش مردم در کنار اسلامیت نظام، آشنایی مردم با مسائل واقعی کشور است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گقت: در هر انتخاباتی باید مسائلی مورد توجه قرار گیرد که اولین آن قانون مداری است؛ این اصل، به عنوان یک اصل اساسی مطرح است که همگان باید در این زمینه فعالیت داشته باشند؛ امروز مطلع شدیم که برخی از نامزدهایی که توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت نشدند، رسما اعلام کردند که در مقابل نظر شورای نگهبان تمکین می کنیم؛ این مساله برای جامعه بسیار لذت بخش است که این افراد متوجه هستند که شورای نگهبان بر اساس منافع ملی و بر اساس قانون فعالیت می کنند و خود را همیشه مامور به وظیفه و تکلیف می دانند.
امام جمعه قم تصریح کرد: متاسفانه هنوز نقص قانونی در زمینه ثبت نام انتخابات داریم؛ سیل عظیم ثبت نام کننده برای کشور یک نقص جدی بود؛ اینکه بیش از هزار نفر برای ثبت نام اقدام کند با چه معیاری انجام شده است؟ اینکه یک بچه برای ثبت نام اقدام کند با چه معیاری انجام شده است؟ مگر اصل مدیر و مدبر در قانون نیامده است؟ اینکه برخی ادبیات مطرح می شود که فردی می گوید من برای اینکه مشاهده کردم یک صف تشکیل شده است و در آن برای ریاست جمهوری ثبت نام می کنند در این ثبت نام شرکت کردند زیبنده نظام ما نیست؛ این قانون پس از انتخابات باید به سرعت اصلاح شود.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: رعایت اخلاق در جامعه دینی ما در زمان انتخابات بسیار مهم است؛ هر زمانی که انتخاباتی برگزار می شود عده ای دست به بی اخلاقی و تخریب و تهمت و دروغ و... می زنند و این مسایل نرخ رایج می شود؛ آیا در هنگام انتخابات حرام الهی آزاد است؟ با معصیت نمی توان این برنامه را برگزار کرد.
آیتالله حسینی بوشهری عنوان کرد: مردم در این انتخابات باید به سوابق، تعهدات و مسئولیت پذیری، ولایت مدار بودن افراد، دغدغه مندی نسبت به زندگی مردم، پایبندی نسبت به خط اسلام و انقلاب، دلسوزی نسبت به نظام اسلامی دقت و توجه داشته باشند؛ هرجا ضربه خوردیم به دلیل عدم رعایت این گونه موارد است و هرجا که پیشرفت کردیم به این دلیل است که این موارد رعایت شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: امیدواریم در روز 29 اردیبهشت ما شاهد حضورگسترده و خیره کننده مردم در پای صندوق های رای باشند وانتخاب درستی انجام شد تا در چهار سال آینده بتوانیم شرایط بسیار بهتری داشته باشیم.
امام جمعه قم با گرامی داشت سالروز معجزه الهی در صحرای طبس و همچنین سالروز ایجاد انقلاب فرهنگی در کشور بیان کرد: در روزگاری که دانشگاه های ما به اتاق جنگ مبدل شده بودند امام اعلام انقلاب فرهنگی کردند؛ انتظار مردم ما از شورای انقلاب فرهنگی این است که فرهنگ زیربنای جامعه است؛ حوزویان و دانشگاهیان و مراکز آموزش و پرورش باید دست به دست هم بدهند که فضای کشور به فضای معنوی و اخلاقی مبدل شود.
وی با اشاره به سالروز تاسیس سپاه پاسداران در دوم اردیبهشت ماه گقت: امام راحل با تدبیر حکیمانه خود این نهاد گرامی را تاسیس کردند؛ سپاه ما علاوه با ماهیت نظامی ماهیت مکتبی و معنوی دارد؛ امام راحل فرمودند که اگر سپاه نبود، کشور نبود و این جمله یک جمله تاریخی است؛ سپاه در دوران دفاع مقدس و امروز در ساختن کشور برگ های زرینی را به یادگار گذشته است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به عید مبعث در روزهای آینده بیان کرد: پیامبر اکرم در سن 40 سالگی به رسالت مبعوث شدند؛ خداوند در معرفی ایشان از واژه منت استفاده می کنند و فرمودندکه ما بر مومنین منت گذاشتیم یعنی نعمتی بس عظیم به مومنان داده شده است؛ خداوند ایشان را به اسوه و الگوی تمام نما به مردم معرفی کردند؛ شرح حال زندگانی پیامبر اکرم(ص) باید مطالعه شود.
امام جمعه قم در ادامه به سالروزرحلت حضرت ابوطالب اشاره کرد و گفت: ایشان بزرگترین خدمت ها را به نشر اسلام کردند ولی برخی کینه توزان در اسلام حضرت ابوطالب شبهه وارد می کنند و این بزرگترین مظلومیت در حق ایشان است.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به سالروز شهادت امام کاظم(ع) اظهارکرد: این امام همام تا 20سالگی نزد پدر بزرگوارشان بود و پس از ایشان به امامت رسید؛ امام صادق(ع) به فرزندان خود همیشه سفارش می کردند که سخنان امام کاظم(ع) را بشنوید و از ایشان تبعید کنید؛ مدت امامت حضرت نیز 35 سال و در زمان 4 خلیفه عباسی بود که در 55 سالگی با زهر هارون به شهادت رسیدند.
وی افزود: کلمات گهر بار حضرت، تعیین کننده مسیر حقیقی ما است؛ ایشان فرمودند که مگر مدعی نیستید که شما تابع ائمه هستید ولی اگر کسی محاسبه نفس نکند و رفتار خود را کنترل نکند از شیعیان ما محسوب نمی شود.
وی گفت: این امام همام با دو مشکل بزرگ روبرو بود که اولین آن، خلفای عباسی بود که آنها دست از کینه توزی علیه ایشان بر نمی داشتند؛ عمده عمر امام در زندان های بصره و بغداد سپری شد؛ مشکل دوم در زمان ایشان، انشعاباتی بود که پس از شهادت امام صادق(ع) در جامعه ایجاد شد؛ عده ای نمی خواستند بپذیرند که امام موسی جعفر(ع) امام مسلمین است.
آیتالله حسینی بوشهری در خطبه اول نیز با اشاره به بحث امربه معروف ونهی از منکر عنوان کرد: خودس سازی و نفع شخصی و سلامتی فرد و شراکت در پاداش دیگران و نجات از بلایا از جمله آثار مثبت فردی امربه معروف ونهی از منکر در منابع دینی ما یاد شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: اولین اثر اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر، احیای ارزش های اسلامی است؛ در این جامعه هم ارزش های اسلامی گسترش پیدا می کنند و هم این ارزش ها هیچگاه کمرنگ نخواهند شد؛ امام علی(ع) فرمودند زمانی که این فریضه ادا شد، تمام واجبات الهی چه سخت و چه آسان در جامعه بپا داشته میشود.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهارکرد: امام صادق(ع) فرمودند که امربه معروف و نهی از منکر راه و خط مشی پیامبران الهی و روش صالحان و پاکان است که به سبب آن واجبات اسلامی بسط داده میشود؛ کل جامعه تحت تاثیر امربه معروف ونهی از منکر قرار می گیر.
آیتالله حسینی بوشهری عنوان کرد: گسترده شدن عدالت اجتماعی در جامعه از دیگر آثار نیک امر به معروف ونهی از منکر است، به طوری که نه ثروت مند دست به طغیان می زند و نه فقرا دچار زندگی تلخ و مرگ تدریکی میشوند؛ وقتی طراز سبک زندگی اسلامی مطرح شد همه گان به جایگاه خود میرسند.
وی گفت: اقتدار جامعه دینی در پرتو امر به معروف ونهی از منکر است؛ در این جامعه، جامعه اسلامی احساس قدرتمندی کرده و به شکوه وعظمت میرسد؛ اگر کسی امر به معروف ونهی از منکر کند مومنان را به بهترین شکل حمایت میکند.
نظر شما