حجت الاسلام میثم همایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان فارس، ضمن تبریک فرارسیدن عید مبعث به تمامی مسلمانان جهان، اظهار داشت: بعثت در فرهنگ قرآن به معنای عامل برانگیختن و رساندن به مرحله ای خاص از تکامل است که در آن نوعی تحول وجود دارد.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان فارس گفت: برانگیختن و فرستادن پیامبر(ص) از جانب خداوند برای هدایت انسان، نوعی از تحول و تکامل است و در جای جای قرآن کریم نیز انتساب بعثت به خداوند است.
حجت الاسلام همایی افزود: با همین قانون های خاص هستی و ارسال پیامبران که برای ارشاد و راهنمایی مردم مبعوث می شوند، خداوند بر مردم ارج می گذارد، از این جهت که پیامبران که مسئولیت هدایت و رهبری جامعه را عهده دار خواهند شد، از جنس خود مردم و از میان آنها برگزید.
وی با بیان این که چون انسان قابل رشد است به "الگو" نیاز دارد، گفت: جامدات قابل رشد نیستند، اما انسان قابلیت رشد را دارد و کسی که این قابلیت را دارد به الگویی نیازمند است تا مثل آن رشد کند.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان فارس، خاطرنشان کرد: در نهج البلاغه امیرالمؤمنین(ع)، هدف از بعثت را اعلام رسالت به جهانیان معرفی می کند، چرا که او باید هم بشارت دهنده و هم انذار کننده به بندگان باشد.
وی گفت: همه بندگان خدا باید هر چه بیشتر با شیوه زندگی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) آشنا شوند و آن را در زندگی خود سرلوحه قرا دهند، زیرا انسان برای رسیدن به آرامش و سعادت دنیا و آخرت، باید به سمت دین وعمل به دستورات آن کام بردارد.
حجت الاسلام همایی اضافه کرد: در جایی دیگر امیر المؤمنین(ع) می فرماید، خدا پیامبراسلام را هنگامی مبعوث فرمود كه مردم در حیرت و سرگردانی بودند، در فتنه ها به سر می بردند، هوا و هوس بر آنها چیره شده و خود بزرگ بینی و تكبر، به لغزش های فراوانشان كشانده بود و نادانی های جاهلیت، پست و خوارشان كرده، و در امور زندگی حیران و سرگردان بودند، و بلای جهل و نادانی دامنگیرشان بود؛ پس پیامبر(ص) در نصیحت و خیرخواهی نهایت تلاش را كرد، و آنان را به راه راست راهنمایی و از راه حكمت و موعظه نیكو، مردم را به خدا دعوت فرموده و این همان هدف والای بعثت پیامبران است.