به گزارش خبرگزاری«حوزه» از اصفهان، علی اکبر جعفر علی، عصر امروز در جلسه اخلاقی که با حضور اساتید و کادر مدارس علمیه جامعة النور، ریحانه اصفهان و فاطمیه درچه برگزار شد، به مسأله صدق و کذب پرداخت و اظهار کرد: در قرآن کریم و روایات دامنه صدق و کذب بسیار وسیع است.
وی با بیان اینکه این موضوع از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، گفت: ما انسان ها باید آنچه را که در دل داریم و به زبان می آوریم، یکسان باشد و این همان است که در علم اخلاق به آن «صدق» می گویند.
این محقق حوزوی در ادامه بیان کرد: صدق و کذب هر کدام دارای سه مرتبه است، اول در مقام نیت و اعتقاد، دوم در مقام زبان و سوم در مقام عمل که هر یک اهمیت ویژه ای دارد، اما مهمترین مرحله، مقام نیت و اعتقاد است که کذب در این مرحله شرک محسوب می شود و نقطه مقابل توحید است، توحید، توکل و اخلاص همه در صدق نهفته است.
جعفرعلی با اشاره به آیه 106 سوره یوسف عنوان کرد: اغلب مردم شرک خفی دارند؛ ایمان دارند اما صادق نیستند.
وی در پایان به سه نکته اصلی اشاره کرد: نخست آنکه وقتی حکمت با اخلاق آمیخته شود مفید و کارساز است، دوم آن که اولین قدم برای سلوک، ترک دروغ است و دروغ باعث سلب توفیق نماز شب می شود. سوم این که به آن چه می دانیم عمل کنیم یا حداقل در مسیر عمل قرار بگیریم.
نظر شما