به گزارش خبرگزاری«حوزه» مرکز فقهی ائمه اطهار(عليهم السلام) که به اهتمام مرجع بزرگوار، عالم مجاهد مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(قدس سرّه) بنیان نهاده شده، قریب دو دهه است که به آموزش و تربیت فقیهان و محققان، فراهم آوردن امکانات و بسترهای مناسب و سامان دهی گروه های پژوهشی برای تحقیق، تولید و توسعه دانش فقه و تبیین مسائل فقهی کوشیده و به تدوین پژوهش های دقیق و جامع همت گماشته است؛ از آن جمله ایجاد گروه پژوهشی فقه پزشکی و انجام پژوهش های ارزنده در این زمینه است.
کتاب فقه درمان دربردارنده چهار فصل می باشد که هریک از این فصل ها عبارتند از: فصل اول: کليّات و واژهشناسي ، فصل دوم: حکم فقهي معاينه ، فصل سوم: بررسي فقهي ـ حقوقي درمان و فصل چهارم: اجرت پزشک و کادر درماني .
از ویژگیهای قابل ذکر این کتاب، موضوعات بررسی شده در آن است که دارای اهميت، تازگي و كاربردي فراوان است. مباحثی چون؛حکم فقهی معاینه، نگاه به بدن بیمار و لمس آن، نقش اذن بیمار در معاینه و درمان، جایگاه معاینات در اثبات جرم، حکم فقهی درمان، درمان با محرّمات، انرژی درمانی، استفاده از داورهای زیان بار، و احکام اجرت پزشک و کادر درمانی.
نویسنده در پیشگفتار کتاب آورده است: بيترديد بيماري همزاد انسان و درمان و تلاش براي يافتن راههای مختلف پيشگيري و بهبودي بخشي دردها، همزاد بيماري است، امروزه نيز يکي از مهمترين مسائلي که ذهن بشر را به خود مشغول ساخته، درمان و مسائل مرتبط با آن است. اين موضوع از زواياي مختلف سياسي، پزشکي ـ بهداشتي، بيمه و مانند آن، مهم و قابل بررسي است، اما در اين پژوهش تنها از منظر فقهي به موضوع و مسائل مرتبط با آن خواهيم پرداخت، زيرا تعيين تکليف پزشکان و بيماران و همراهان آنان در مسائل پيش رو، از آن جهت براي مسلمانان اهميت بيشتري دارد که آنان سعادت خويش را در يافتن وظيفه شرعي و عمل به آن ميدانند.
علاقمندان جهت تهیه این کتاب می توانند به آدرس شهر مقدس قم، نبش میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) مراجعه نموده و یا با شماره تلفن: 02537749494 تماس حاصل نمایند.
نظر شما