به گزارش خبرگزاری «حوزه» از ساری، خانم فاطمه اردشیری معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران مازندران بیان کرد: در جلسه دفاعیه پایان نامه سطح۳ طلبه موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا (س) بابل، مریم یزدانی از طلاب سطح3 رشته فقه و اصول موسسه آموزش عالی حوزوی الزهرا (س) بابل پایان نامه خود را با موضوع " ضمان قاضی از دیدگاه فقه امامیه" با استاد راهنما دکتر علی اکبر ابوالحسینی و استاد داورحجت الاسلام کریمی نیا ارائه نمود.
وی افزود: در بخشی از این پایان نامه آمده است که در زمينه ضامن بودن قاضي، دو ديدگاه كلي ميان فقهاء به نظر مي رسد: نظر اول اين كه قاضي مبري از مسئوليت است و ضامن نمي باشد، اما نظر دوم بر اين اعتقاد است كه شخص قاضي ضامن خسارت هاي وارده مي باشد.
اردشیری ادامه داد: با دقت در كتب فقهي نظر سومي به دست مي آيد كه در بردارنده هر دو نظريه است مبني بر اين كه اگر خسارت وارده توسط قاضي ناشي از عمد و تقصير وي باشد، خودش شخصاً ضامن جبران خسارت وارده مي باشد كه در صورت حيات قاضي، وي شخصاً با يكي از راه هاي ترميم عيني، اعاده وضع، جبران مالي، اعاده حيثيت، پرداخت غرامت و ... بايد ضرر وارده را جبران كند، اما پس از مرگ قاضي خسارت، از تركه وي جبران گردد؛ اما اگر قاضي در رأي خود اشتباه نموده و بدون هيچ سوء نيتي حكم نادرست صادر نمايد، بيت المال مسئول جبران خسارت مي گردد.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران مازندران در پایان خاطر نشان کرد: این پایان نامه به خوبی دفاع گردیده و نمره خوب کسب نمود.
برگزاری دفاعیه پایان نامه سطح 3 حوزه علمیه خواهران مازندران
دفاعیه پایان نامه سطح 3 حوزه علمیه خواهران مازندران برگزار گردید.
خانم فاطمه اردشیری معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران مازندران بیان کرد: در این جلسه، خانم خدیجه زاهدیان تجنکی از طلاب سطح 3 موسسه آموزش عالی الزهرا (س) بابل پایان نامه خود را با موضوع«نقش اعمال در قبض و بسط روزی و تأثیر اجتماعی آن از منظر قرآن و عترت با استاد راهنمای حجت الاسلام سید معصوم حسینی و استاد مشاوره حجت الاسلام محمدتقی اسماعیل پور و داوری حجت الاسلام محمد فلاحی قمی ارائه و دفاع نمود.
نظر شما