جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام عادلی نیا

حوزه/ استاد درس خارج حوزه مشهد با بیان این که تنها نهادِ پاسخگوی شبهات در خصوص بانکداری اسلامی و تجارت جهانی حوزه های علمیه هستند، گفت: مجتهدان و عالمانی که در فقه و اصول تخصص دارند، از طریق اجتهاد و بررسی موضوعات برای هر موضوع حکمی بیان می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین عادلی نیا، از اساتید سطوح عالی حوزه، در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در مشهد، در حاشيه برگزاري امتحانات خارج فقه و اصول گفت: با توجه به پیروزی انقلاب اسلامی و نیاز جامعه اسلامی و رویکرد آنان به اسلام و قرآن به طور مسلم حوزه های علمیه باید به نیازهای ملت و جهان در عرصه های گوناگون پاسخگو باشند.

وی مسائل خانوادگی، اجتماعی، سیاسی، جهانی، حکومتی، قانونگذاری، جنگ و صلح و ارتباط با جهان را از جمله «افعال المکلفین» دانست که در علم فقه بحث می شود و افزود: موضوع علم فقه، افعال المکلفین است و فقه؛ موضوعاتی را مورد بحث و تبادل نظر قرار می دهد که پس از برقراری حکومت اسلامی مردم انتظار دارند که حکم این موضوع ها را حوزه های علمیه می بایست ارائه دهند.

این استاد سطح خارج حوزه مشهد با بیان این که تنها نهادِ پاسخگوی شبهات در خصوص بانکداری اسلامی و تجارت جهانی حوزه های علمیه هستند، اظهار کرد: مجتهدان و عالمانی که در فقه و اصول تخصص دارند، از طریق اجتهاد و بررسی موضوعات برای هر موضوع حکمی بیان می کنند.

حجت الاسلام و المسلمین عادلی نیا با بیان این که امروزه نیاز فراوان و تقاضا فوق العاده است، باید حوزه های علمیه، زمینه تحقیق و تفحص در این مسائل مستحدثه و نیازهای روز جامعه را برای اساتید عالی رتبه فراهم کنند، خاطر نشان کرد: مدیریت جديد حوزه علمیه خراسان در این زمینه قدم های خوبی همچون حمایت از پژوهشگران برداشته است.

وی با بیان این که طلاب باید مضاعف تلاش کنند تا بتوانند پاسخگوی خواسته ها و نیازهای بشری باشند، بیان کرد: بی شک آن نهادی که می تواند گره های مختلف تجارت جهانی، اقتصاد اسلامی و بانکداری را بشکافد و حکم شرعی آن را بیان کند، حوزه علمیه است که هرچه در این فضا بیش تر تلاش شود، نیازها روز به روز برطرف می شود.

این استاد حوزه علمیه مشهد با بیان این که بي ترديد مسئولان و متولیان تلاش مي کنند تا موانع از سر راه تحقیق و پژوهش برداشته شود، گفت: از دیگر سو اساتید باید بکوشند تا بر اساس منویات و رهنمود های مقام معظم رهبری و دغدغه های بی شائبه ایشان در خصوص تهاجم فرهنگی، هر روز در راه پژوهش و تحقیق شکوفایی تازه ای حاصل شود.

حجت الاسلام و المسلمین عادلی نیا ادامه داد: تازه نفس ها و جوان های حوزوی باید همت خود را در تخلیص احکام موضوعات روز مورد نیاز جامعه اسلامی از منابع و ادله معتبر سفارش شده همچون کتاب و سنت و تدوین آن به کار گیرند که این همت نه تنها لازم است بلکه احساس ضرورت ایجاد شده که فعالیت و همت طلاب و اساتید عالی رتبه حوزوی چندین و چند برابر شوند.

وی با بیان این که باید با فراهم سازی مقدمات کار و فعالیت در حوزه های علمیه زمینه تخصصی شدن دروس حوزوی را فراهم کرد، افزود: به نظرمي رسد حضور یک طلبه و تخصص پیدا کردن مجتهد در همه موضوعات حوزوی امکان پذیر نیست و ضرورت دارد تا با راهنمایی ها و رفع موانع و چالش ها هر جمعی در رشته خاص حرکت کنند و تخصصی به آن بپردازند تا از این دریچه گره های کور روز جامعه اسلامی به سرعت و بر مبنای ادله دینی برطرف شود .

انتهای پیام/313/25

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha