آیت الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به لزوم حمایت جدی از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور ابراز داشت: یکی از واجبات الهی که در آیات نورانی قرآن و روایات ائمه اطهار(ع) بسیار مورد تاکید واقع شده، امر به معروف و نهی از منکر است که نه فقط در متون و منابع دینی؛ بلکه در قانون اساسی کشورمان نیز به آن اشاره شده و اصل هشتم قانون اساسی به همین موضوع اختصاص یافته است.
وی افزود: از نگاه آموزه های دینی، یکی از مهم ترین مسایل واجب بر هر زن و مرد مسلمان آن است که امر به معروف و نهی از منکر کنند؛ به این معنی که به شخصی که واجبی را ترک می کند، تذکر دهد که آن را انجام داده و اگر فردی حرامی مرتکب می شود، وی را از این کار نهی نماید.
وی اضافه کرد: البته شکی نیست که امر به معروف و نهی از منکر دارای مراتب و اقتضائات خاص خود است؛ اما مهم آن است که یک فریضه الهی است که بر همگان اعم از شهروندان عادی جامعه اسلامی و مسئولان انجام آن واجب است و لذا اختصاص به گروه و طیف اجتماعی خاصی هم ندارد.
عضو انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم همچنین با تاکید بر این که به واسطه امر به معروف، دیگر فرائض و واجبات دینی برپاداشته شده و فساد از جامعه برداشته می شود، گفت: آنچه ضرورت دارد این است که می بایست فضا و جوی در جامعه حاکم باشد که افراد در کمال امنیت و آرامش بتوانند تذکر داده و وظیفه دینی خود را در این رابطه انجام دهند؛ البته بی شک این کار باید با لسان مناسب و عطوفت و صمیمیت صورت گیرد تا اثر خود را بر جای بگذارد.
وی با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه همگانی است که اختصاص به روحانی و ضابط قضایی و نیروی انتظامی و ... ندارد ، بیان داشت: برخی از گناهان در خفا و یا منزل افراد انجام می شود و در منظر عمومی نیست و لذا کسی هم متعرض آن نمی شود که ان شاءالله مرتکب از همین گناه هم توبه کند؛ اما گناهی که در ظاهر و مرعی و منظر عموم رخ می دهد و به اصطلاح فرد متظاهر به فسق است، در این باره همه موظف هستند که تذکر بدهند تا به این وسیله در نهایت جامعه از آلودگی پاک شود