سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
امام جواد(ع)

حوزه/ استاد حوزه علمیه کابل گفت: بدون تردید امروز اندیشه افراط و تفریط در جامعه افغانستان، زهری است که در اندیشه مردم به خصوص نسل جوان تزریق می شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از آوا، حجت الاسلام و المسلمین شیخ محمد حسن عارفی، استاد حوزه علیمه کابل، در مراسمی به مناسبت فرارسیدن شهادت جواد الائمه حضرت امام محمد تقی(ع)، گفت: با وجود این که حضرت امام جواد(ع) در سن کودکی به امامت رسیدند، اما درعرصه مبارزات فکری و فرهنگی، نقش بی نظیری را ایفا کردند.

وی افزود: در آن مقطع زمانی که قدرت معتزله افزایش یافته بود و مکتب اعتزال رو به رواج و رونق بود، حکومت وقت از سلطه و نفوذ خود و دیگر امکانات مادی و معنوی حکومتی، برای تثبیت خط فکری آن ها بهره می برد تا به دیگر گروه ها ضربه بزند و از موقعیت و نفوذ آنان در جامعه بکاهد، اما امام تمام این نقشه ها را خنثی می کرد.

به گفته این عالم دینی، در آن زمان بنا به درخواست مأمون، دانشمندان مکتب معتزله با تکیه برعقل، امامت حضرت امام جواد(ع) را زیر سوال می بردند و تأکید می کردند که امامت و رهبری در سن کودکی با عقل سازگار نیست و برای اثبات این مطلب همواره در مناظرات علمی پرسش های پچیده و دشوار را مطرح می کردند تا امام را شکست دهند، اما حضرت جواد(ع) در پرتو علم امامت و با پاسخ های قاطع و روشنگر خود، هرگونه شک و تردید درباره پیشوایی خود را از بین می برد و امامت خود و حتی اصل امامت را تثبیت می کرد. ازاین رو، پس از آن که امام هادی(ع) در سنین کودکی به امامت رسید، این موضوع مشکلی ایجاد نکرد؛ زیرا برای همه روشن شده بود، خردسالی با بهره‌مندی از منصب الهی امامت منافاتی ندارد.

استاد حوزه علمیه کابل ادامه داد: در شرایط کنونی که مسلمانان با اندیشه های افراط و تفریط روبرو هستند، لازم است با الگوگیری از روش و منش ائمه معصومین(ع) به خصوص امام جواد(ع)، علمای شیعه و سنی متحدانه عمل کنند و از گسترش اندیشه تکفیری و سلفی، که باعث قتل و کشتار و وحشت در جامعه می شود، جلوگیری کنند.

مراکز دینی و دانشگاه های افغانستان در معرض خطر افراط گرایی قرار دارند

وی افزود: امروز مراکز دینی و دانشگاها در افغانستان بیشتر در معرض خطر افراط گرایی قرار گرفته و به خصوص اندیشه وهابیت در میان این اقشار در حال توسعه است.

حجت الاسلام والمسلمین عارفی تأکید کرد علما و آگاهان جامعه باید از راهی که ائمه و قرآن کریم به روی ما باز کرده اند، برای مقابله با شبهات سکولارها، دگراندیشان و جاهلان استفاده کنند و جوانان را از خطر انحراف فکری نجات دهند؛ چراکه اندیشه افراط و تفریط در جامعه امروز افغانستان، همچون زهری است که در اذهان مردم به خصوص نسل جوان تزریق می شود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی اندیشه افراطی جزء مضامین درسی دانشگاه ها و مراکز آموزشی قرار بگیرد، خطر آن قدر جدی می شود که ممکن است در آینده نه چندان دور، تمام حرکت های غیرانسانی، قتل نفس و وحشی گری ها از سوی مراکز دینی و اکادمیک توجیه شود و در چنین شرایطی است که باید علما و دانشمندان اعم از حوزویان و دانشگاهیان موضع متحدانه داشته باشد و در برابر ترویج تفکرات ناسالم تصمیمی جدی اتخاذ کنند.

حجت الاسلام عارفی تأکید کرد: معصومین(ع) هرکدام در زمان خود با مکاتب مختلف فکری روبرو بودند و مبارزه فرهنگی و عقیدتی جزء اولویت های کاری آنها بوده و همواره هم پیروز بوده اند و دلیل پیروزی آنان نیز این بوده که با علم و درایت و منطق وارد صحنه می شدند و حریف را به گونه ای مغلوب می کردند که افکار عمومی علیه او بسیج می شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha