به گزارش خبرگزاری«حوزه»، بیش از ۵ سال است که تعداد زیادی از هیاتها از سراسر کشور، با نام «جامعه ایمانی مشعر» گرد هم آمده اند تا ضمن آشنایی و ارتباط مناسب و انتقال تجربیات به یکدیگر بتوانند به سمت هیات تراز انقلاب اسلامی حرکت و تعالی پیدا کنند.
فلسفه وجودی جامعه ایمانی مشعر، ایجاد حلقه وصلی برای ارتباط هیات ها با یکدیگر و ایجاد فضایی برای همافزایی و هماندیشی و جلوگیری از موازی کاری میان برخی از آنهاست.
خاطر نشان می شود: در این جامعه ایمانی تعداد زیادی از هیاتها دست به دست هم داده اند تا با شبکهسازی و همافزایی در راستای اهداف انقلاب اسلامی حرکت کرده و انشاالله به الگوی هیات تراز انقلاب اسلامی دست پیدا کند.
برای شبکهسازی در هیاتها احتیاج به یک نماد بیرونی داریم که یک بیننده بتواند به ارتباط درونی آن ها پی ببرند.از طرفی مقام معظم رهبری در بیان حکیمانهای می فرمایند: شعار، مثل عَلَم، راهنما و نشانه است. عملِ بدون شعار هم، مثل شعارِ بدون عمل است. (۹/۸/۷۵)
بنابراین؛ در مناسبتهای مختلف یک شعار برجسته می شود تا با درج آن در گوشه پوستر هیاتها و سایر فضاها و محصولات هیات، بیننده با تکرار مشاهده آن در هیاتهای مختلف به هماهنگی درونی بین آنها پی ببرد.
برپایه این گزارش: با توجه به این مطلب که ایجاد وحدت میان نهادهای فرهنگی احتیاج به نماد و نمود بیرونی دارد، به نحوی که هر بینندهای با مشاهده تولیدات محتوایی و تبلیغاتی صدها مجموعه با کمترین درنگ به هماهنگی ذاتی و درونی میان برنامهها در هرکجای کشور پی ببرد، جامعه ایمانی مشعر برای تحقق این امر و جریان سازی و هماهنگی بین هیأتهای کشور در مناسبتهای مختلف اقدام به نیازسنجی و بررسی محورهای محتوایی در آن موضوع می کند و بر اساس آن محورهای تعیین شده و با توجه به ملاک های انتخاب شعار، پس از نظرسنجی عمومی و جلسات متعدد کارشناسی، به شعاری واحد می رسد.
این گزارش می افزاید: رصد منابع اصلی شیعه و بیانات حضرت امام و مقام معظم رهبری و علمای اعلام از مراحل اولیه انتخاب شعار میباشد. بررسی کتب تاریخی و روایات و اشعار در این مسیر کمک شایانی به انتخاب دقیق تر و متناسب ایام و معیارها می کند.
با توجه به محورهای: 1. استکبارستیزی و مقابله با جریان نفوذ 2 . سبک زندگی عاشورایی 3. شیعه انگلیسی 4. امر به معروف و نهی از منکر 5. جبهه مقاومت(شهدا) 6. اربعین حسینی 7. فرهنگ جهاد و شهادت، «کَرامَتُناالْشَهادَةْ» برای دومین سال پیاپی بهعنوان شعار محوری هیأتهای کشور در محرم انتخاب شد. این شعار برگرفته از بیانات امام زینالعابدین(علیه السلام) است:
«أَبِالْقَتْلِ تُهَدِّدُنِي، يَا ابْنَ زِيَادٍ! أَمَا عَلِمْتَ أَنَّ الْقَتْلَ لَنَا عَادَةٌ وَ كَرَامَتَنَا الشَّهَادَةُ.» (اللهوفعلیقتلیالطفوف، ص162).