به گزارش خبرگزاری «حوزه» از خراسان شمالی، آیتالله حبیبالله مهماننواز پیش از ظهر امروز در جمع شماری از مسئولان فرهنگی استان، به مناسبت ایام محرم اظهار داشت: امام علی(ع) برای جود سه آفت؛ اسراف و زیادهروی، تبذیر و ولخرجی و فقر و تنگدستی را نام برده است و روشن است اعتدال و حد میانه در هر امری ازجمله صفت جود و بخشش مطلوب بوده و افراط و تفریط مذموم و ناپسند است.
وی افزود: هر صفت مثبت و خصلت نیکو ممکن است در معرض آسیب و آفت قرار گیرد که در این زمینه جود و بخشش ارزشی است که آسیبهایی مانند زیادهروی، ولخرجی و تنگدستی در کمین او است.
آیتالله مهماننواز با بیان اینکه جود و بخشش در چارچوب شریعت مطلوب است، گفت: اگر جود و بخشش در مسیر تجملات و تشریفات هزینه شود از ارزش بودن خارج و به ضد ارزش که همان آفت است، میگراید.
وی با تأکید بر اینکه صفت جود و بخشندگی نباید آدمی را به خصلت ضد ارزشی اسراف و زیادهروی بکشاند، اظهار داشت: جود و بخشندگی نباید بهگونهای باشد که برای زندگی فردی و خانوادگی خودش محتاج اینوآن شود و از سوی دیگر نیز نباید مرز جود با ولخرجی و ریختوپاش یکی پنداشته شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: شایسته نیست که جود و بخشش انسان جواد را به سمتوسوی اسراف و تبذیر بکشاند وگرنه در ردیف «إِخْوَانَ الشَّیاطِینِ» قرار گرفته و از زمره «عِبَادُ الرَّحْمَنِ» خارج خواهد شد؛ مثلاً مسؤولین نباید از کیسه بیت المال ببخشند و نام آن را جود و بخشندگی بگذارند.
وی با بیان اینکه گشادهدستی در مسیر تجملات و تشریفات خلاف سبک زندگی اسلامی است، گفت: بذل و بخشش موجب تکامل انسان و تعالی روح فرد بخشنده میشود و خوشبختانه در جامعه افرادی هستند که بدون هیچگونه محدودیتی به دیگران کمک و در ارائه کمکهای خود از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکنند.
انتهای پیام/
نظر شما