به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری امروز ظهر در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی دردارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد گفت: حضرت عباس (ع) از کسانی هستند که در عاشورا همه خوبی را نشان دادند و همه زشتی و پلشتی و بدی دشمنان را منعکس کرد.
وی عنوان کرد: این همه شرف و آبرو و عزت و رفعت و منزلت، تا جایی است که شش معصوم(ع) ایشان را سلام و تعریف کردند؛ حضرت زهرا(س) در قیامت نیز دو دست قلم شده عباس(ع) را به عنوان شفاعت نشان می دهند و ایشان را پسر خودشان صدا میکنند.
خطیب حوزوی یادآورشد: دو خصلت ایثار و ادب، باعث رشد و این همه فضایل برای حضرت ابالفضل(ع) بود؛ این همه فضایل که همه ائمه ما ایشان را به احترام یاد میکنند؛ همین ادب بود که حربن یزید ریاحی را نیز از آتش قطعی جهنم نجات داد.
وی گفت: حضرت علی(ع) در آخرین لحظات عمر شریفشان به حضرت عباس(ع) به شکل خصوصی فرمودند که من تو را برای عاشورای حسین(ع) خواستم و هیچگاه او را تنها نگذار؛ به همین دلیل است که عنوان میکنیم حضرت عباس(ع) در هنگام رسیدن به شریعه فرات حتی به فکر چشیدن آب نیز نبودند.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری عنوان کرد: حضرت اباعبدالله(ع) امشب به یاران خود اذن به حرکت در بیابان و فرار از مهلکه عاشورا دادند ولی این جذبه به حدی بود که حتی زهیر عثمانی بیان کرد که حاضرم هزار بار به دنیا آمده و در راه شما شهید شوم.
سخنران مراسم بیان کرد: عاشورا همچون قرآن است؛ تمام خیرات و شرور، کفر و ایمان، عصمت و ظلم و زیباییها و زشتیها به عنوان الگو در عاشورا تجمیع شدند.
وی افزود: عاشورا یک مکتب و یک قرآن است؛ عاشورا همچون مبعث است؛ چهارروز نباید از حافظه تاریخ فراموش شود؛ این چهار روز شامل بعثت و غدیر است؛ بی وفایی و انکار غدیر با زبان کسانی که در غدیر حضور داشتند، موجب ایجاد عاشورا است.
خطیب حوزوی تصریح کرد: کشتن و خونریزی و انکار حقایق، باید به یک انتظار ختم شود که انتهای آن با ظهور حضرت ولی عصر(عج) محقق خواهد شد.
وی گفت: قرآن دو راه خیر و شر را پیش روی بشر میگذارد و در کربلا نیز چنین دوراهی وجود دارد؛ عمربن سعد نیز در کربلا بین این دو راهی قرار گرفت و بهشت نسیه را به قول خود به حکومت نقد پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری عنوان کرد: امام حسین(ع) خطاب به یزید فرمودند که این کسی که مشخص نیست پدرش کیست من را بین لبه تیز شمشیر و ذلت مخیّر کرده است؛ حرِّ نیز بین دوراهی ماند ولی شهادت و وفاداری به خاندان عصمت طهارت را برگزید.
وی یادآورشد: دوراهیهای بسیاری در زندگی انسان ایجاد میشود ولی مهم این است که بدانیم چه راهی را انتخاب میکنیم زیرا صحنه آزمایش الهی همچنان ادامه دارد.
خطیب حوزوی تصریح کرد: دهها قرن از عاشورا میگذرد، ولی این نهضت و روز عاشورا همیشه دارای حواشی خاصی بوده است؛ زیرا 1377 سال از این روز میگذرد و این روز نیز تابنده تر از هر روز میدرخشد.
نظر شما