جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله محسن اراکی و حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی تقریب اسلامی گفت: اینکه امروز شاهدیم که جریان تفرقه گرا در حال افول است و گفتمان وحدت گرا به گفتمان غالب در جهان اسلام تبدیل شده نتیجه تلاش مجموعه ها، نهاد و شخصیت های تقریبی در جهان اسلام است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، روز چهارشنبه طی سخنانی در مراسم افتتاحیه اولین اجلاس بین المللی  "نقش اتحادیه های جهانی تقریب نهاد نخبگان جهان اسلام در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت"، در هتل آزادی تهران، اظهار داشت: مسئله وحدت جهان اسلام و پیمودن راه دستیابی به امت واحده اسلامی با به کار بستن استراتژی دیپلماسی وحدت یکی از مهمترین وظایفی است که بر عهده مجمع جهانی تقریب است.

وی با بیان اینکه امروز بزرگترین چالشی که جامعه اسلامی را تهدید می کند چالش تفرقه و پراکندگی است، تأکید کرد: ضرورت تلاش برای اتحاد و همگرایی جامعه اسلامی امروز بزرگترین مهمی است که همه دلسوزان و اندیشمندان جامعه اسلامی در پی آن هستند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: ما در این اجلاس قصد داریم راهی فراتر از آنچه در اجلاس های بین المللی وحدت و یا سایر نشست های تقریبی بوده را بپیماییم و به یک راهبرد عملی برای انسجام بین المللی میان فعالان عرصه وحدت در جهان اسلام دست یابیم.

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه در سراسر جهان اسلام مجموعه ها و شخصیت هایی وجود دارند که این شخصیت ها و نهاد ها دغدغه وحدت دارند و برای ایجاد وحدت میان امت اسلامی تلاش می کنند، اظهار داشت: اگر تلاش های این نهاد و شخصیت ها نبود و با توجه به توطئه هایی که دشمنان برای جهان اسلام طراحی کرده اند امروز باید شاهد آتش و خون در سراسر جهان اسلام می بودیم.

وی افزود: اینکه امروز شاهدیم که جریان تفرقه گرا در حال افول است و گفتمان وحدت گرا به گفتمان غالب در جهان اسلام تبدیل شده نتیجه تلاش مجموعه ها، نهاد و شخصیت های تقریبی در جهان اسلام است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: این اجلاس دو هدف مهم را دنبال می کند اول اینکه میان اتحادیه ها، نهاد ها، مجموعه ها و نهاد های تقریبی موجود در جهان اسلام یک پیوست عملیاتی و یک پیوست راهبردی ایجاد کند تا در نتیجه این پیوست همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند و دوم اینکه تأسیس نهادهای تقربی جدید در سراسر جهان اسلام هدفمند شود.

آیت الله اراکی ادامه داد: منظور از امت واحده اسلامی این نیست که جغرافیای سیاسی و مرزهای میان کشورهای اسلامی از بین برود بلکه منظور این است که کشورهای اسلامی یک اتحادیه ای شبیه به اتحادیه اروپا ایجاد کنند و در زمینه های اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی، علمی و غیره با یکدیگر همکاری داشته باشند.

وحدت؛ تنها راه نجات امت اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور نیز در این اجلاس، گفت: نخبگان سرمایه های ارزشمندی در هر جامعه و دارای توانمندی های ویژه ای هستند و به خاطر همین توانمندی ها بخشی از جامعه را تحت تأثیر قرار می دهند.

وی ادامه داد: مجمع تقریب مذاهب به سراغ این مجموعه رفته تا از توانمندی ها و سرمایه های انسانی نخبگان در جامعه برای تحکیم و تقویت وحدت کمک بگیرد و با استفاده از امکاناتی که در جامعه وجود دارد، استعدادهایشان را از مرحله قوه به فعل برساند.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تأکید کرد: ما اگر بخواهیم در برابر فرهنگ مهاجم غرب که هویت سوزی می کند، بایستیم و فرهنگ اسلامی خود را حفظ کنیم، تنها از طریق وحدت به این  نتیجه می رسیم.

وی افزود: دشمنان برای این که مانع رسیدن ما به هدفمان بشوند، تبلیغات منفی برای ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی به راه انداخته اند، تا آنها را به جان یکدیگر بیندازند و رژیم صهیونیستی را در امان نگه دارند؛ دشمنان می خواهند هویت اسلامی منطقه ما را مخدوش کنند.

حجت الاسلام والمسلمین تقوی تأکید کرد: تنها با وحدت می توانیم همه این تبلیغات تفرقه افکنانه را خنثی کنیم، همه باید به مجمع تقریب مذاهب در این مسیر کمک کنیم و در جهت وحدت و یکپارچگی گام برداریم و ارزشهای اسلامی را ترویج کنیم، ما راهی جز وحدت برای رسیدن به سرافرازی و فتح قله سربلندی نداریم.

وی در پایان گفت: از همه مسلمانان جهان می خواهیم که زیر پرچم اسلام وحدتمان را حفظ کنیم، امروز در جهت وحدت کار کردن مثل نماز برای ما یک نوع عبادت به حساب می آید.

لازم به ذکر است، اجلاس یک روزه هم اندیشی "نقش اتحادیه های جهانی تقریب نهاد نخبگان جهان اسلام در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت" به همت معاونت اجتماعی مجمع جهانی تقریب صبح روز چهارشنبه با حضور اندیشمندان جهان اسلام در تهران آغاز به کار کرد.

انتهای پیام

 

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha