به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی امروز در جلسه درس اخلاق ویژه طلاب جامعهالزهرا(سلاماللهعلیها) که در تالار بیداری اسلامی و حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: بانوان طلبه از ابتدای طلبگی تبلیغ را شروع کنند.
مفسر قرآن کریم اظهار داشت: طلاب در برنامه تبلیغی خود به ویژه تبلیغ برای قشر کودک و نوجوان از کتابهایی مانند «داستان راستان» شهید مطهری(ره) استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی یادآور شد: هرچند تأثیر سخن عالم بر مخاطب بیشتر است، اما طلبه نیازی نیست پس از دانشمند شدن به امر تبلیغ بپردازد، بلکه باید تبلیغ را از ابتدای طلبگی آغاز کند تا به مروز زمان، سخنرانی توانمند شود.
وی با تاکید بر ضرورت تبلیغ بانوان طلبه برای نسل جدید از آنها خواست تا با دختران نوجوان ارتباط دوستانه برقرار کنند و با این روش شبهات دینی و اعتقادی آنها را پاسخ دهند.
معلمان سرمایهدارترین افراد در جامعه هستند
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه نسل جدید سرمایههای این مملکت هستند، یادآور شد: معلمان سرمایهدارترین افراد در جامعه هستند، زیرا مغز نسل جدید در اختیار آنان است؛ مبلغان هم به نوعی معلم هستند و میتوانند بر نسل جدید تأثیرگذار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: طلاب باید با روش کلاس داری آشنا باشند و بتوانند سؤالات مخاطبان را به درستی پاسخ دهند.
وی در ادامه به شباهتها و تفاوتهای دوربین عکاسی و چشم انسان اشاره کرد و گفت: خداوند برای چشم حفاظتهای مختلفی قرار داده است و ابرو، پلک ها، مژهها و اشک از جمله محافظهای چشم هستند.
شناخت نعمتهای خداوند، راهی برای خداشناسی است
مفسر قرآن کریم با اشاره به آیههای «أَ لَمْ نَجْعَلْ لَهُ عَيْنَيْنِ وَ لِساناً وَ شَفَتَيْنِ وَ هَدَيْناهُ النَّجْدَيْنِ؛ آیا برای او دو چشم قرار ندادیم و یک زبان و دو لب؟! و او را به راه خیر و شرّ هدایت کردیم!»، تصریح کرد: ما برای خداشناسی باید نعمتهای خداوند را بشناسیم، از جمله میتوانیم اعضا و جوارح انسان را که هر یک کارهای مختلفی انجام میدهند، مورد بررسی قرار دهیم.
وی یادآور شد: اگر میخواهید نعمت های خداوند را بشناسید، ضد آن را تصور کنید؛ به عنوان مثال اگر آب شور و یا تلخ به جای آب شیرین در اختیار ما بود، ما با مشکلات زیادی روبرو میشدیم و یا اگر خداوند حافظه را از ما میگرفت، چه میکردیم.
استاد قرائتی افزود: خداوند به هر فردی نعمتهای خاصی داده و در کنار هر نعمتی، غصه ای وجود دارد؛ اما در کنار همه اینها به انسان فراموشی داده است. فراموشی نعمت است؛ زیرا اگر انسان فراموشی نداشت با یک غصه مانند شمع آب میشد، اما به خاطر این نعمت به مرور زمان، غصهها را فراموش میکند.
طلاب از اصطلاحات پیچیده در تبلیغ پرهیز کنند
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه توجه و آشنایی با نعمتها باعث شناخت خداوند و تقویت معرفت و توحید در انسان میشود، عنوان کرد: بهترین روش برای دعوت به نماز، شمردن نعمتها است.
وی در ادامه به نکات دیگری از روشهای تبلیغ اشاره کرد و اظهار داشت: در هر مسئله ای، ساده ترین روش را برای کودکان بیان کنید؛ برنامههای تبلیغی نباید طولانی باشد و حداکثر زمان برای جلسه و سخنرانی ۲۰ دقیقه باشد تا مخاطب احساس خستگی نکند.
استاد قرائتی افزود: در مکانهای عمومی باید لباس سنگین و تیره استفاده کرد، اما هنگام ارتباط با کودکان از لباسهای روشن و شاد استفاده کنید تا کودکان جذب شما شوند.
وی با بیان اینکه سخنان تبلیغی شما باید بر اساس آیات قرآن کریم باشد، ادامه داد: در برنامههای تبلیغی از اصطلاحات پیچیده پرهیز کنید، سخن باید به گونهای باشد که عوام بفهمند و خواص بپسندند.
کفو به معنای مدرک تحصیلی یا دارایی و ثروت نیست
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی اضافه کرد: آنچه را که نمیدانید، بیان نکنید و اگر در موردی اشتباه کردید، صادقانه به اشتباه خود اعتراف کنید.
وی با تصریح بر اینکه درس و تحصیل نباید باعث غرور شود، گفت: به درس خواندن و تحصیل خود مغرور نشوید، همانطور که خداوند در آیه ۸۵ سوره مبارکه أسرا میفرماید: « وَ ما أُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاَّ قَليلاً؛ و جز اندکی از دانش ، به شما داده نشده است».
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه شیرینی و خوشی در زندگی ربطی به مدرک تحصیلی ندارد، ادامه داد: بسیاری از علما و مراجع عظام، همسرانی کم سواد و خانه دار داشتند و زندگی علما و مراجع تقلید برای ما عبرت است.
وی اضافه کرد: کفو به معنای مدرک تحصیلی یا دارایی و ثروت نیست و افراد نباید تصور کنند که شریک زندگی آنان باید از نظر تحصیلی و یا دارایی با آنها همسان و هم رده باشند.
خود را برتر از دیگران ندانیم
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه خود را برتر از دیگران ندانیم، تصریح کرد: امام صادق(علیهالسلام) میفرمایند: «کسی که خود را بهتر از دیگران بداند، مستکبر است».
وی به داستان حضرت موسی(علیهالسلام) و ماجرای فرعون و ساحران اشاره کرد و افزود: ساحران در ابتدای روز به پاداش فرعون دل بسته بودند، اما پس از مغلوب شدن در برابر حضرت موسی(علیهالسلام) به خداوند ایمان آوردند و دنیا در نظر آنان کوچک شد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در پایان تصریح کرد: اگر به آنچه که در دست دارید، تکیه کردید، ایمانتان ضعیف است؛ اما اگر به آنچه که در دست خداوند است تکیه کردید ایمان شما مستحکم است.
۳۱۳/۳۲
نظر شما