به گزارش خبرگزاری «حوزه»، شمارههای جدید فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» شامل دهها عنوان کتاب و مقاله، نشست تخصصی و گفتوگو در قالب بخشهای «نقد آثار جدید»، «شایسته ترجمه»، «شایسته مطالعه»، «کتابشناسی تخصصی»، «نقد نقد»، «نقد آثار پیشین» و «نامه» برای استفاده علاقهمندان این حوزه، نقد و بررسی شده است.
در این شماره از فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» در قالب پروندهای ویژه، آثار و اندیشههای دکتر ضیاء بررسی شده که «تجربه ایرانی مواجهه با نطق: گفتوگو با دکتر ضیاء موحد»، «از وضوح منطق جدید تا ابهام شعر سپید: کتابشناسی توصیفی آثار منطقی و ادبی استاد دکتر ضیاء موحد»، «رخنه کاربردی مواضع مغالطه در گفتمان ارسطویی - ابنسینایی»، «نگاهی به مطالعات تطبیقی منطق در ایران و معرفی کتاب منطق تطبیقی» و «بررسی و نقد دو کتاب ماهیت نطق و منطق ماهیت و تحلیل منطقی گزاره» برخی از مطالب مندرج در این پرونده را تشکیل میدهند.
در قسمتی از این پرونده در مقالهای با عنوان «طبیعت شعر، منطق شعر؛ سنت و نوآوری در اندیشه و شعر ضیاء موحد» به قلم محمدجواد اسماعیلی، استادیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، آمده است: «یکی از ویژگیهای برجسته که کمتر میتوان آنرا در کسی یافت، توجه به منطق و شعر بهطور همزمان است. موحد هم منطقدان برجستهای است که کتابهای وی از زمان انتشار تاکنون در این حوزه فکری منبع درسی در دانشگاههای ایران بوده تا آنجا که «پدر منطق جدید» در ایران را نیز به وی دادهاند و هم شاعر ممتازی است که در سطح ملی و بینالمللی از شهرت برخوردار شده است. پرسشی که در اینجا مطرح میشود این است که چگونه بین منطق از یکسو که از برهان بهره میگیرد و قیاس و استدلال را مبنای کار خود قرار داده است و شعر از سوی دیگر، که تجربه ناب شاعرانگی را با استعاره و خیال درهم میآمیزد و رهاورد آنرا بهصورت موزون یا آزاد (شعر بیوزن) به دست ما میسپرد، میتوان هماهنگی برقرار کرد؟ به عبارت دیگر، چه پیوندی میان عقل و خیال وجود دارد که در قلمرو منطق و شعر خود را نشان میدهد و بسیاری از مردمان این دو ویژگی را کاملا متفاوت و حتی متعارض نیز میشمرند.»
شمارههای 13 و 14 فصلنامه نقد کتاب «کلام فلسفه عرفان» به سردبیری مالک شجاعی جشوقانی و صاحب امتیازی موسسه خانه کتاب در 307 صفحه به بهای 10 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما