به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب "فلسفه شناخت"، نوشته حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، تحقیق و تدوین حسن پناهی آزاد، با همکاری موسسه حکمت نوین اسلامی در 652 صفحه، قطع وزیری، چاپ اول، مهر 1396 با قیمت 29000 تومان توسط نشر معارف منتشر گردید.
معرفتشناسی در فلسفه غرب جایگاه ویژهای داشته است. غرب مدرن با مبنای سوبجکتیویسم و سکولاریسم و اومانیسم، توانست معرفتشناسی مدرن را جایگزین معرفتشناسی پیشامدرن نماید. معرفتشناسی پیشامدرن بر اصالت واقعیت تمرکز داشت و ذهن را ابزاری برای کشف واقع میدانست. معرفتشناسی مدرن بر اصالت ذهن تأکید داشته و درصدد کشف متصرفانه یا ساخت واقع است.
معرفتشناسی را نباید تنها یک شاخهای از فلسفه یا یک دانش مستقل دانست و با آن به صورت یک تفرّج معرفتی برخورد کرد. معرفتشناسی مدرن، مبنای نگرش و بینش و منش و کنش انسان مدرن است که تمامی دستاوردهای تمدن مدرن از جمله فلسفه مدرن، علوم طبیعی مدرن، علوم انسانی مدرن، مهندسی مدرن، صنعت مدرن، فرهنگ مدرن و سبک زندگی مدرن بر آن مبتنی است.
معرفتشناسی حِکْمی و اسلامی نیز باید این چنین باشد. همه متفکران علوم فلسفی و علوم طبیعی و علوم انسانی و علوم مهندسی و صنایع و فرهنگ و سبک زندگی در جوامع اسلامی، باید بر اساس این مدل از معرفت شناسی پیش روند. ساختن تمدن نوین اسلامی بر اساس معرفتشناسی ایده آلیستی مدرن در حکم ساختن مثلث هشت ضلعی است که تحققاش، نشاید.
کتاب «فلسفه شناخت»، علاوه بر تبیین یک دوره مباحث معرفتشناسی با رویکرد و ساختاری جدید و ارزیابی دیدگاههای دیگران، در نهایت به نظریه برگزیده نگارنده پرداخته است.
اثر حاضر، از چهارده فصل تشکیل شده است: کلیات فلسفه معرفت، پیشینه فلسفه معرفت، تعریف معرفت، اقسام معرفت، امکان معرفت، ابزار معرفت، منابع معرفت، ارزش معرفت صادق، معیار معرفت صادق، مبدأ معرفت، منشأ آغازین معرفت، مراحل معرفت، شرایط و موانع معرفت، قلمرو معرفت. در پایان نیز فهرست منابع و نمایه آیات و اعلام و اسامی آمده است.
برای تهیه کتاب مذکور و دیگر محصولات دفتر نشر معارف می توان از طریق سايت پاتوق کتاب: ketabroom.ir یا دفتر مرکزي نشر معارف قم (02537740004) یا از طریق فروشگاههاي پاتوق کتاب تهران (تلفن 88911212)، و ديگر مراکز توزيع محصولات فرهنگي اقدام کرد.