چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲
«ايدئولوژي اسلامي» و «قدرت نفوذ رهبري» از منابع قدرت جنگ نرم در ايران است

حوزه/ معاون تهذیب مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان قروه گفت: منابع قدرت جنگ نرم در ايران را مي توانيم «ايدئولوژي اسلامي»، «قدرت نفوذ رهبري»، «حماسه‏آفريني‏ ها» و «درجه بالاي وفاداري ملت به حكومت» برشماریم.

حجت الاسلام سیدتوفیق رضایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کردستان، اظهار داشت: براي مقابله با جنگ نرم، نخست بايد ويژگي‌هاي اين نوع جنگ را آناليز كرده و خوب بشناسيم و بدانيم كه جنگ نرم با جنگ سخت، چه تفاوت‌هايي دارد.

معاون تهذیب مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان قروه گفت: آنچه در جنگ سخت مورد هدف قرار مي‌گيرد، جان انسان‌ها، تجهيزات، امكانات و بناهاست كه معمولا در اين مواقع با استفاده از همين مسائلي كه مورد هدف قرار گرفته، افكار عمومي عليه دشمن فعال مي‌شود، در حالي كه در جنگ نرم آن چه هدف قرار مي‌گيرد، افكار عمومي است.

این کارشناس حوزوی افزود: براي دستيابي به اين هدف، بايد بيش از گذشته رسانه‌ها را مورد توجه قرار دهيم و افكار عمومي داخلي و جهاني را نسبت به دروغ‌پردازي رسانه‌هاي خارجي، آگاه كنيم.

حجت الاسلام رضایی عنوان داشت: اين دو مهم فقط با تقويت رسانه‌هاي خودي و تلاش براي بين‌المللي كردن اين رسانه‌ها، ميسر است، ديپلماسي رسانه‌اي در سياست خارجي هر كشور به دو صورت تحقق مي‌يابد؛ يكي مديريت رسانه‌ها توسط سازمان‌هاي ديپلماتيك رسمي كشور و ديگري به صورت خودجوش و در راستاي سياست‌هاي كلان كشورها.

معاون تهذیب مدرسه علمیه قروه گفت: هر ملتي و كشوري داراي منابع قدرت نرم است كه شناسايي و تقويت و سازماندهي آن ها مي تواند براساس يك طرح جامع تبديل به يك فرصت و هجوم به دشمنان طراح جنگ نرم شود، به عنوان مثال، منابع قدرت جنگ نرم در ايران را مي توانيم «ايدئولوژي اسلامي»، «قدرت نفوذ رهبري»، «حماسه ‏آفريني ‏ها» و «درجه بالاي وفاداري ملت به حكومت» برشمریم.

وی در ادامه به برخی از راههای مقابله با جنگ نرم دشمن اشاره کرد و افزود: گسترش دامنه و شمول فعاليت‏هاي فرهنگي، افزايش محصولات فرهنگي تأثيرگذار بر جامعه و جوانان، استفاده از ديپلماسي عمومي و ایجاد راه ‏های مشروع برای ارضاء نیازهای مردم، از جمله راههای مبارزه با جنگ نرم و ناتوی فرهنگی دشمنان نظام است.

حجت الاسلام رضایی استفاده از راهبردهای ویژه در مورد اقلیت ها و اقوام را یکی دیگر از راه های مقابله با جنگ دشمنان دانست و گفت: اقليت‏ هاي جامعه اغلب به سبب داشتن احساس نابرابري، مستعد مخالفت‏ ورزي عليه نظام حاكم هستند و دشمنان فرامنطقه اي يكي از ميدان هاي فعاليت خود را در كشورهايي كه داراي تنوع قوميت هاست، قرار مي دهند. اما زماني كه نظام مستقر با انجام راهبردهاي مناسب در مناطق محروم و دور از مركز و اختصاص بودجه هاي لازم در قالب طرح هاي توسعه همه جانبه خصوصا طرح هاي اشتغال زا و به كارگيري مديريت هاي توانمند در اين مناطق و با روحيه جهادي و بسيجي مشغول خدمت به مردم شدند، مي توانند آن احساس را كم كنند يا از ميان بردارند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه قروه ادامه داد: در مقابله با جنگ نرم نبايستي منفعلانه عمل كرد. عاملان تهديد نرم از انواع تبليغات، فنون مجاب سازي، روش هاي نفوذ اجتماعي و عمليات رواني به منزله روش هاي تغيير نگرش ها، باورها و ارزش هاي جامعه هدف استفاده مي كنند. انجام تبليغات هوشمندانه، سريع با قدرت منطق و انديشه و احاطه ذهني بر مخاطبان جنگ نرم مي تواند يكي از روش‏ هاي مقابله باشد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha