شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
مؤلفه های کتاب «دین در سینمای شرق و غرب» تبیین شد

حوزه/ پژوهشگر دینی گفت: کتاب «دین در سینمای شرق و غرب» به مثابه دائره المعارف مختصری در حوزه دین و سینما از نگاه حکمت اسلامی مطرح است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» فرج نژاد در آیین رونمایی از «کتاب های انجمن سواد رسانه طلاب » که به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در حاشیه سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر برگزار شد، اظهار داشت: کتاب «دین در سینمای شرق و غرب » بعد از حدود  7 سال کار مداوم به نتیجه رسید که در ابتدا مجموعه کلاس هایی بود که در جامعه الزهرا(س)، مسجد اهل بیت(ع) و انجمن سواد رسانه با اساتید متعددی انجام شد.

وی تصریح کرد: در حوزه سینمای دینی هفت دین اصلی مطرح است که در این کتاب هر کدام توضیح داده شده و اساتید متعددی آمدند و نظرات کارشناسی خودشان را مطرح کردند و ما به شدت دنبال منابعی می گشتیم که در حوزه بحث دین حرف برای گفتن داشته باشد.
این پژوهشگر،  کتاب «دین در سینمای شرق و غرب » را به مثابه دائره المعارفی در حوزه دین و سینما دانست و افزود: هر چه جلوتر می رفتیم، می دیدیم که منابع هر کدام با دیدگاه خاصی نوشته شده اند و نیاز است که در این زمینه کاری تدوین شود لذا جمعی از دانشجویان و اساتید این بحث با همکاری چند استادی که این بحث ها را در آن سه مرکز ارائه داده بودند، حاصلش این کتاب شد که به مثابه دائره المعارف جمع و جور در حوزه دین و سینما از نگاه حکمت اسامی مطرح است.
وی گفت: این کتاب چند مؤلفه اصلی دارد که درآن دین را از سه منظر سنت گرایان، مدرن ها و مسلمانان مورد کاوش قرار دادیم و سینمایی که در رابطه با مباحث دینی به تصویری کشیده شده بود، در آثار مهم سینمای هند، تبت، چین، کره، ژاپن و آمریکا و اروپا مورد توجه قرار دادیم تا بتوانیم این هفت دین را بر نوع نمایش و بازنمایی تصویری اش را به تصویر بکشیم.
فرج نژاد اظهار داشت: تلاشمان بر این بود که به یک روش شناسی خوبی در این کتاب برسیم  و در نهایت به دو روش شناسی بومی در تحلیل فیلم رسیدیم.
وی با بیان این که این کتاب اولین کتابی است که به سینمای شرق می پردازد، گفت: کتاب « دین در سینمای شرق و غرب » اصل بودیسم را مورد توجه قرار داد و به زبان فارسی به تحلیل نوشته شده و تحلیل های جدی در حوزه سینمای شرق اساسا کمتر انجام شده و این ارزش و شاخص این کتاب به شمار می رود و باید تکمیل شود.
این محقق تصریح کرد: در فصل آخر تلاش کردیم به جایی برسیم که سینماگر و هنرمند خودمان چگونه می توانند به سینمای دینی مطلوب برسند و سعی شد راهکارهایی فکری تا عملی را به بحث بنشینیم.
وی افزود: تیمی که این کتاب را به نتیجه رسانده اند، تیم عمل گرایی بود و محمدسعید قشقایی و محمدجواد عرب سالاری دیگر نویسنده های این کتاب بودند.
فرج نژاد در پایان خاطرنشان کرد: این کتاب از ابتدا با نگاه به صحنه عمل و واقعیت نوشته شده تاش بر این بود که کاما عملی و نحوه بازنمایی دین در سینمای غرب و شرق به تصویر کشیده شود تا در پروژه های بعدی به تصویر سازی دین در سینمای خود برسیم.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha