به گزارش خبرگزاری «حوزه»، سی و دومین شماره فصلنامه علمی – پژوهشی « معرفت ادیان » در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) منتشر شد.
مقالات این شماره عبارتند از :
بررسي تطبيقي واژگان قرآني و اوستايي درباره ساحت غيرمادي انسان، سيدمحمد حاجتي شوركي، سيدعلي حسني ( ص ۷)
بررسي و مقايسه تساهل و تسامح اسلامي با تولرانسِ مسيحي،محمد امير عبيدينيا، عليرضا مظفري،کمال روحاني (ص 23 )
نقد و بررسي وجودشناسيِ عارف لوتري ياكوب بومه، عليرضا کرماني ( ص39 )
ملاحظات زبانشناختي پيرامون خاستگاه زباني كتاب ايوب، مريم اميني ( ص 57 )
تأملي بر آموزه عطاياي قدرت (نيروبخش) در كليساي پنطيكاستي، محمدحسين طاهري آکردي، ياسر ابوزاده (ص ۷۱)
بررسي و نقد مكتب عرفاني گريگوري پالاماس؛ احياكننده مسيحيت شرقي، سيد مرتضي ميرتبار، الياس عارف زاده،رحيم دهقان ( ص 87 )
تربيت كلگرا در انديشههاي تربيتي شرق؛ با تكيه بر مكتب دائوئيسم،علي وحدتي دانشمند، افضل السادات حسيني (ص 103 )
مقاله بررسي و مقايسه تساهل و تسامح اسلامي با تولرانسِ مسيحي، به بررسي «تساهل و تسامحِ» اسلامي و مقايسۀ آن با «تولرانس» در مسيحيت جديد ميپردازد. انديشۀ تولرانس(تساهل و مدارا)ي مسيحي، با رويکرد کنوني خود به قرن شانزدهم و هفـدهم ميلادي باز ميگردد و زادۀ تحوّلاتِ نهضتِ اصلاح ديني است؛ پس از دولتي کردنِ مسيحيت به وسيلۀ کُنستانين و بر پايي دادگاههاي تفتيشِ عقايد و سختگيري بر منتقدان و کشتن بسياري از روشنفکران. لذا ازاينرو، تساهلِ مسيحي در اين مفهوم «بر دين» است، نه « در دين»؛ يعني خارج از حوزۀ مسيحيت بوده و زادۀ ضرورتِ اجتماعي و سياسي است.
در مقابل، انديشـۀ تساهل و مداراي اسلامي، ريشه در قرآن، سنّت و احـاديث امامان معصوم عليه السلام دارد و اکثر مکاتبِ اسلامي، به تساهل و تسامح با تفسيري متفاوت از تولرانس غربي معتقد هستند، يا کليات آن را باور دارند. اين مقالۀ، درصددِ رسيدن به اين واقعيت است که خاستگاه و وجوهِ تساهل در اسلام، نسبت به تولرانس مسيحي، تفاوتهايي اساسي دارد و مقولۀ تساهل و تسامح، نه بر دين(عَرَضي)، بلکه در دين(ذاتي دين) تفسير ميشود.
علاقمندان جهت تهیه فصلنامه به نشانی: قم، بلوار امين، بلوار جمهوري اسلامي، موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) ، طبقه چهارم، اداره كل نشريات تخصصي. مراجعه نمایند و یا با تلفن: 32113474-025 تماس بگیرند.