به گزارش خبرگزاری حوزه از بیرجند، اگرچه امت اسلامی به فرقه ها و مذاهب مختلف تقسیم شده اند و با یکدیگر اختلافات اعتقادی، فقهی و... دارند، ولی وضع امت اسلامی و وجود خطرات زیاد و بی شمار خارجی، لزوم وحدت اسلامی را دو چندان می کند.
خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به امت اسلامی چنین می فرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا»؛ و همگی به ریسمان خدا(قرآن و اسلام و هرگونه وسیله وحدت) چنگ زنید و پراکنده نشوید بنابراین بر یکایک امت اسلامی واجب و ضروری است که از هرگونه اختلاف و تفرقه پرهیز کنند و وحدت اسلامی را رعایت نمایند.
پیروان مذهب اهل بیت(علیهم السلام) باید اهل سنت را برادر خود و اهل سنت نیز باید پیروان مذهب اهل بیت(علیهم السلام) را برادر خود بدانند.
البته لزوم و ضرورت وحدت بدین معنا نیست که از اعتقادات خود دست برداریم و بدون دلیل تابع هر سخن و عقیده مطرح شده باشیم و یا از طرح مبانی اعتقادی خود به طور مستدل و منطقی چشم بپوشیم، اما باید برای تحقق وحدت که برکات زیادی به دنبال دارد به نقاط مشترک فراوانی که بین فرق و مذاهب وجود دارد تکیه کرد.
تاکید امام خامنه ای بر حرمت توهین به مقدسات دیگران
در کشور پهناور ایران که فرقه های متعددی از ادیان و مذاهب مختلف در آن زندگی می کنند، نقش وحدت و همگرایی بین اقشار مختلف جامعه ضروری است و در تقویم جمهوری اسلامی ایران نیز هفته ای به نام هفته وحدت نامگذاری شده است و مقام معظم رهبری امام خامنه ای نیز بر حرمت توهین به مقدسات دیگران تاکید فرموده اند.
شهر بیرجند در آستانه مبعث رسول گرامی اسلام(ص)، میزبان همایش بزرگ رسول رحمت بود و علما و روحانیون شیعه و سنی در این همایش بر ضرورت وحدت تاکید کردند.
در همین زمینه با تنی چند از میهمانان و علمای حاضر در این نشست در راستای تبیین بررسی اهمیت وحدت به گفتگو نشستیم.
هیچ گاه از اختلاف شیعه و سنی سودی حاصل نشده است
مولوی فاروقی، امام جمعه اهل سنت بیرجند ضمن اشاره به موضوع وحدت در جامعه، اظهار کرد: تقویت اتحاد و انسجام شیعه و سنی یکی از اصلی ترین دستاوردهای وحدت است.
وی به توطئه های دشمنان برای جلوگیری از وحدت اسلامی در میان ادیان الهی اشاره ای داشت و افزود: هیچ گاه در طول تاریخ سراغ نداریم که شیعه و سنی از اختلاف سود برده باشند و از وحدت ضرر کرده باشند.
دسیسه های دشمن در وحدت زدایی از جوامع شیعه و سنی
امام جمعه اهل سنت بیرجند ادامه داد: دشمن در ادوار مختلف تاریخ به تفرقه افکنی بین شیعه و سنی پرداخته است و از طریق جنگ سخت یا مسلحانه و جنگ نرم یا هویت زدایی از جوامع اسلامی، توطئه ها و دسیسه های بسیاری در راستای عدم وحدت شیعه و سنی طراحی کرده است.
مولوی فاروقی افزود: اگر مسمانان جهان اسلام با هم اتحاد میداشتند امکان نداشت که امروز شاهد این گونه جنایات باشیم.
راهکارهای ایجاد وحدت بین مسلمین
وی ضمن اشاره به چند نمونه از راهکارهای عملی ایجاد وحدت بین مسلمانان در جامعه، اذعان داشت: یکی از مهمترین راهکارهای ایجاد وحدت بین مسلمانان اقتدای عملی به سیره و روش زندگی پیامبر(ص) است.
امام جمعه اهل سنت بیرجند محبت بین مسلمانان، مساوات و عدالت را از دیگر راهکارهای افزایش اتحاد بین مسلمانان عنوان کرد.
مولوی فاروقی تاکید کرد: برای این که بتوانیم دست استکبار را از چپاول و غارت ثروت کشورهای اسلامی کوتاه کنیم باید وحدت داشته باشیم.
وحدت یک مسئله دینی و مذهبی است
وی، وحدت را، یک مسئله سیاسی ندانست و خاطرنشان کرد: وحدت، یک مسئله دینی و مذهبی است و نباید در سطح حرف و شعار بماند.
امام جمعه اهل سنت بیرجند با بیان این که ضرورت حفظ وحدت بین شیعه و سنی از توصیه ها و تاکیدات همیشگی امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری بوده است، یادآور شد: این بزرگواران همواره تاکید عدم توهین به مقدسات شیعه و سنی و همچنین دوری از اختلاف را داشته اند.
مولوی فاروقی ضمن اشاره به برگزاری همایش شیعه و سنی در خراسان جنوبی، ابراز کرد: این که علمای شیعه و سنی در کنار یکدیگر نشسته و به همفکری بپردازند بسیار عالی است ولی بایستی راهکار عملی وحدت در اینگونه جلسات و همایش ها مورد تاکید جدی قرار گیرد.
تفرقه افکنی با استفاده از کشورهای منطقه مهمترین راهبرد دشمن
حجت الاسلام والمسلمین خوشخو، معاون بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری با بیان این که در قرآن، آیات متعددی در بحث وحدت آمده است، عنوان کرد: یکی از مهمترین آیات مذکور، آیه 103 آل عمران "واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا...." است که نباید از اهمیت آن غفلت گردد باید همه مومنین به رشته و حبل الهی (دین) چنگ بزنند.
رئیس بنیاد مهدویت خراسان جنوبی ضمن اشاره به آیه دیگری از قرآن مبنی بر «واطیعوالله و اطیعو الرسول و اولوالامرمنکم....»، تصریح کرد: معنی این آیه آن است که همه با همدیگر اتحاد داشته باشید و در کنار یکدیگر باشید.
معاون بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری همچنین به آیه دیگری از قرآن مبنی بر «وجعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ان اکرمکم عندالله و اتقیکم»، بیان کرد:هیچ کس برکسی دیگر، جز با اصل تقوا برتری ندارد.
وی با اشاره به این نکته که وجود اختلاف مانع فیوضات الهی می شود، اذعان داشت: تفرقه افکنی در جامعه اسلامی با استفاده از حربه های مختلف و بهره گیری از سردمداران کشورهای منطقه، مهمترین راهبرد دشمنان علیه گسترش اسلام است.
رئیس بنیاد مهدویت خراسان جنوبی با بیان این که ما با مسلمانان اهل سنت مشترکات زیادی داریم، تبیین کرد: خدا، قرآن، ائمه و مهدویت از اصول مهمی است که بین ما مشترک بوده و وجود پاره ای اختلاف نظرها در این خصوص، امری طبیعی است.
توصیه امام(ره) بر حفظ وحدت
حجت الاسلام والمسلمین خوشخو ضمن اشاره به این که امام راحل(ره) بر اصل وحدت تاکید ویژه ای داشته اند، مطرح کرد: عدم توهین به مقدسات، از مهمترین تاکیدات ایشان بوده است.
معاون بین الملل دبیرخانه کنگره جهانی مقابله با جریان های افراطی و تکفیری ادامه داد: در اسلام کُرد و فارس، شیعه و سنی، نژاد و قوم و... مطرح نیست و همه با یکدیگر برادر هستند.
رئیس بنیاد مهدویت خراسان جنوبی اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز فرموده اند که "شیعه و سنی نباید بگذارند که دشمن از اختلافات آنان سوء استفاده کند".
داعش و تکفیری ها جزء خوارج اند
حجت الاسلام والمسلمین خوشخو اظهار داشت: امروز شاهد آن هستیم که دشمنان از تفرقه سوء استفاده کرده و بین مسلمانان تفرقه انداخته و داعش و تکفیری ها که جزو خوارج بوده و جزو بدنه اسلام نیستند به کشتار مسلمانان پردانه اند، جالب است کسی که کشته می شود هم ذکر "الله اکبر" می گوید و کسی که می کشد نیز "الله اکبر" می گوید.
دشمن با برنامه جدید درپی تفرقه افکنی بین مسلمانان است
حجت الاسلام راستگو امام جمعه شهر دُرُح نیز تصریح کرد: وحدت بین مردم در ایران اسلامی اعم از شیعه و سنی و یا پیروان سایر ادیان الهی، از کلید واژه های مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری در رسیدن به موفقیت و پیشرفت است.
وی وحدت را یکی از نیازهای ضروری در مقابله با دشمنان دانست و یادآور شد: دشمنان اسلام هرروز با برنامه ریزی های جدید در پی ایجاد تفرقه بین مسلمانان هستند که بایستی مسلمانان هوشیار باشند و نقشه دشمنان را خنثی کنند.
امام جمعه درح با اشاره به این نکته که وحدت جهان اسلام موجب عزت و اقتدار مسلمانان در مقابل دشمنان و بدخواهان خواهد شد، متذکر شد: دنیای اسلام امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت است.
اهمیت وحدت در کشور
حجت الاسلام راستگو، امنیت و آرامش موجود در کشور را، نتیجه وحدت و همدلی بین ادیان و مذاهب عنوان کرد و افزود: وحدت بی نظیری که امروز بین شیعه و سنی در کشور وجود دارد نتیجه تدابیر رهبر معظم انقلاب و بزرگان دینی است.
امام جمعه درح از وحدت به عنوان مهمترین نیاز جامعه اسلام یاد کرد و گفت: وحدت در اسلام یک امر ذاتی بوده نه مصلحتی. دشمنان اسلام و وهابیون با ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی به دنبال ایجاد فتنه و توطئه ای برای اجرای نقشه های شوم خویش هستند.
وی افزود: آنچه مسلم است آن است که ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی از فتنه های استکبار جهانی است که نباید لحظه ای از آن غفلت شود.
وحدت، لازمه حفظ اسلام است
حجت الاسلام ناصر احترامی نیز اظهار داشت: آمریکا، صهیونیسم بین الملل و نظام سلطه همواره بر طبل اختلاف و تفرقه می کوبند و سعی در جدا کردن بخش های مختلف جامعه اسلامی از یکدیگر دارند و بایستی با بصیرت و ارتقای آگاهی ملت های مسلمان از حربه های استکبار جهانی مصون بمانیم.
مدیر مدرسه علمیه امام محمد باقر(ع) شهر خضری با بیان این که لازمه حفظ اسلام وحدت بین مسلمانان است، خاطرنشان کرد: دشمن همواره عکس این قضیه عمل کرده است لذا باید مراقب بود با وحدت و همدلی در مقابل دشمنان ایستاد.
حجت الاسلام احترامی یادآور شد: دشمنان از گذشته تا کنون در پی تفرقه بودند و در جامعه امروزی هم توطئه آن ها و ایجاد تفرقه و دشمنی آنها را میبینیم.
وی عنوان کرد: قرآن و روایات پیوسته مسلمانان را به وحدت و اتحاد دعوت کرده است و از تفرقه و اختلاف بر حذر داشته است.
مدیر مدرسه علمیه خضری ضمن اشاره به ضرورت وحدت بین شیعه و سنی، متذکر شد: امروز همه شاهد آن هستیم که در کشور ما شیعه و سنی به صورت مسالمت آمیز و متحد در کنار هم زندگی می کنند و در همه عرصه ها حضور دارند.
حجت الاسلام احترامی با اشاره به صحنه های وحدت بین شیعه و سنی در چند سال اخیر ابراز کرد: در زلزله سال گذشته استان کرمانشاه نیز صحنه هایی توصیف ناپذیر در امدادرسانی بین مردم تشیع و تسنن به نمایش گذاشته شد.
حربه های دشمن برای اختلاف افکنی بین مسلمانان
وی با بیان این که دشمنان در طول تاریخ از تفرقه بین شیعه و سنی برای نیل به اهداف خود سوءاستفاده می کردند، ابراز کرد: آنان با عَلَم کردن اسلام آمریکایی، وهابیت، داعش، تشیع انگلیسی و با حمایت از گروه های تکفیری به دنبال اختلاف افکنی و برافروختن آتش اختلاف بین شیعه و سنی هستند.
حجت الاسلام احترامی اضافه کرد: دشمنان با بهره گیری از شبکه های ماهواره ای و رسانه ها و اهانت به مقدسات شیعه و سنی، سعی دارند آتش اختلافات و تفرقه بین مسلمانان را شعله ور کنند.
وی تاکید کرد: هر اندازه وحدت و یکپارچگی بین شیعه و سنی مستحکم تر باشد، دشمنان در نیل به اهداف خصمانه خود ناامیدتر می شوند.
انتهای خبر/