به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین شیخ عباس کاشف الغطا، امروز صبح در مراسم اختتامیه کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در قم گفت: شهر نجف از عامل دین و مذهب استفاده کرد تا مردم به سمت خدا راغب شوند.
وی افزود: برخی مدعیان دین مثل تروریست ها و داعشی ها با همین ادعا وارد شدند ولی این کار را با خونریزی و آدم کشی دنبال کردند ولی نجف اشرف با عنصر دین و بدون ویرانگری به ترویج مذهب اقدام کرد.
رئیس حوزه المهدیه(عج) نجف اشرف اظهارکرد: ویرانگری هایی که در این سالها رخ داد به دلیل عدم فهم درست از دین و تروریسم انجام شد؛ خون مسلمانان به دلیل فتاوی تکفیریون به زمین ریخته شد.
وی گفت: به برکت فتواهای حضرت آیت الله سیستانی که در عراق به عنوان عامل اطمینان مطرح هستند، باعث شد که فتنه گری و طایفه گری از بین برود؛ ایشان برادران اهل سنت را به عنوان خودی توصیف می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین کاشف الغطا تصریح کرد: علامه کاشف الغطا نیز همیشه به دنبال دوری جستن از تفرقه و تماس و ارتباط همیشگی مردم بوده است و حوزه نجف نیز همیشه به دنبال دوری جستن از پدیده تکفیر و پناه آوردن به علومی که در اختیار مسلمانان قرار می گیرد و آموزش معارف با شیوه مدرن بوده است.
وی افزود: حوزه علمیه نجف بر اساس دروس وحدت آفرین استوار گردیده است؛ حوزه علمیه نجف اشرف، فعالیت های خود را منحصر به مباحث فردی نکرده است؛ پس از سرنگونی رژیم سابق اقدام به آگاه سازی جامعه عراق کرد و تمام فتاوی آیت الله العظمی سیستانی که در خصوص روند سیاسی صادر شد، گواهی بر این مدعی است؛ به خصوص فتوای ایشان در مقابل داعش بسیار موثر بود؛ ایشان همچنین در مقابل فساد در عراق نیز بسیار تلاشگر هستند.
رئیس حوزه المهدیه(عج) نجف اشرف اظهارکرد: مراجع عظام تقلید در عراق تلاش کردند که تمام نیازمندی های مردم را ارایه دهند و حوزه علمیه نجف به بررسی سایر ادیان و مکاتب غیر الهی و الهی از جمله یهود و مسیحیت می پردازد.
وی گفت: عراق توانست تمام موسسات تحت پوشش حوزه علمیه را بسیج کند تا کتاب های اسلامی را چاپ و منتشر کند و به شکل رایگان در اختیار مردم قرار دهد و در محافل جهانی نیز عرضه کند؛ رژیم سابق همواره دشمن حوزه های علمیه بود.
حجت الاسلام والمسلمین کاشف الغطا تصریح کرد: موسسه کاشف الغطا در عراق پیشتاز حفظ و مصون نگاه داشتن میراث کتب خطی است که در عراق وجودداشته است؛ حجم و میزان کتب خطی در نجف اشرف علی رغم معدوم کردن بسیاری از این کتب، همه آنها مورد استفاده قرار نگرفت؛ پس از انتفاضه شعبانیه، برخی از کتابخانه ها توسط رژیم سابق به آتش کشیده شد؛ در آن زمان موسسه کاشف الغطا اقدام به کپی برداری و حفظ این کتب خطی نمود که شامل کتب خطی برخی از حوزه ها و کتابخانه های شخصی است که عکس برداری ها به بیروت و ایران ارسال شد.
وی افزود: در سال 1997 عوامل رژیم گذشته به موسمسه کاشف الغطا حمله ور شدند و پرسنل ما را دستگیر کردند؛ این موسسه در رساندن مطالب کتب خطی به پژوهشگران از طریق اینترنت فعالیت می کند و از شبکه جهانی نت هر پژوهشگری می تواند از این کتب استفاده کند.