به گزارش خبرگزاری «حوزه»، استاد محسن قرائتی در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود با موضوع تفسیر قطره ای به بیان آموزه های آیه 204 سوره بقره پرداخته است.
* آيه
وَ مِنَ الْنَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِى الْحَيَوةِ الْدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهُ عَلى مَا فِى قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ
* ترجمه
و از مردم كسى است كه گفتارش درباره زندگى دنیا، مایهى اعجاب تو مى شود و خداوند را بر آنچه در دل (پنهان) دارد گواه مى گیرد (در حالى كه) او سرسختترین دشمنان است.
* نکته ها
كلمه «لُدّ» به معناى خصومت زیاد است و كلمه «اَلَدّ» به كسى گفته مىشود كه شدیدترین خصومتها را دارد . كلمهى «خصام» یا جمعِ «خصم» است و یا مصدر، به معناى خصومت است.
منافقان با ترفندهاى مقایسه اى، آمارى، كارشناسى، تجربى و حدس هاى به ظاهر عالمانه با تكیه بر مسائل اجتماعى و با شایعات، تهدید، تطمیع و تبلیغات، تنها قدرت مانور در همین زندگى مادّى را دارند، ولى در میدان معنویّات و در توجّه به امدادهاى غیبى و اراده ى خداوندى، پاى آنان لنگ است و در آخرت نیز زبانشان بسته و حتّى اجازه عذرخواهى نیز ندارند.
* پيام ها
1- سخنان شیوا و سحرآمیزِ منافقان، شما را فریب ندهد. «یعجبك قوله»
2- به هر سوگندى اطمینان نكنید. «یشهد اللَّه على ما فى قلبه»
3- سوگند دروغ یكى از راه هاى نفوذ منافقان است. «یشهد اللَّه على ما فى قلبه» دشمنان همیشه از مقدّسات علیه مقدّسات و از مذهب علیه مذهب استفاده مى كنند و با سوگند به نام خدا، به رسول خدا خیانت مى كنند.
4- سوژه هاى سخن منافقان، مربوط به مسائل دنیوى است تا دیگران را تحت تاثیر قرار دهند. «یعجبك قوله فى الحیوةالدنیا»
5 - خداوند پیامبرش را از غیب و درون دیگران آگاه مىسازد. «هو الدّ الخصام»
6- كسانى كه مى دانند دروغگو هستند، با سوگند و زیباسازى كلمات، سعى دارند خود را دلسوز و مخلص نشان دهند. «یشهد اللَّه»
نظر شما